Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Vi er klare

 «JEG HAR INGENTING ANNET Å TILBY ENN BLOD, SLIT, SVETTE OG TÅRER!»

Winston Churchill

«STATE OF MIND» 

If you think you are beaten, you are;

If you think you dare not, you won’t;
If you like to win, but don’t think you can,
It’s almost a cinch you won’t.
Life’s battles don’t always go
To the stronger or faster man,
But sooner or later, the man who wins
Is the fellow who thinks he can.  

DFK – annerledesklubben – en gjeng fullblods amatører, en smågal vennegjeng, skal i ringen mot semiproffer. Mange av lagene har ambisjoner om opprykk, vår ambisjon er å forbli et 2. divisjonslag. Vi blir dømt nord og ned, naturlig nok. Dagbladet benevner oss til og med som Drammens BK…!

Hva fikk David til å ta rotta på Goliat? Jeg tror David og Jesse Owens hadde mye til felles; TROEN!

Jeg siterer to av versene i Owens dikt, «State of mind»:

Hodene våre vil avgjøre om vi følger i kjølvannet av David og Owens. Jeg deler Deilas oppfatning av viktigheten av mental styrke i fotball. Alle kamper inneholder ulike faser som flyt – ikke flyt. Noen ganger føler du at du kan gå på vannet, andre ganger følelsen av at nå synker vi. Vi må tåle i år! Samholdet må være råsterkt før under og etter en kamp. Vi kommer til å gå på smeller, men vi kommer også til å stå med hendene i været! Det er en vanvittig kraft i tanken! Den energien må forløses hver gang!

Gode nok fotballspillere har vi. Enkeltspillerne! Men det kollektive må dyrkes for det det er verdt! MIF framstår i mitt hode som rollemodeller. Samstemte, smågale og med et vanvittig skyv. På broen står general Hansen med taktstokken og fryder seg over å være underdog, snakke og skrive laget ned, men innerst inne er han både Churchill og Owens. En sterk kloning! «Best når det gjelder», heter boka Willy Railo skrev på -80 – tallet. På mange måter en bibel i mental beredskap. Jeg tapte en VM-finale i curling i Canada for mange år siden foran 10000 på tribunen. Jeg håndterte ikke presset, men lærte vanvittig mye av det.

Vi i DFK, har ikke noe press på oss. Vi bør være «mat» for mange av de andre lagene i avdelingen. Som en del av SIF-troppen i -91, den uforglemmelige dagen hvor vi slo RBK 3-2 på Ullevål, DET var David mot Goliat, DET var å gjøre det umulige mulig. DET var et sykt kollektiv som var best når det gjaldt!  – VI er klare!!!

SE BILDER FRA DAGENS TRENING PÅ VÅRE FACEBOOKSIDER!

Del dette innlegget