Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Treningsleir i Aalborg

Reiseleder Kai Guddal hadde på ny lagt opp et profesjonelt opplegg, fra A til Å, akkurat som i 98.

Destinasjonen var riktignok endret noe, da vi gjerne ville bo nærmere trenings og kampbanene enn det vi gjorde i Blokkhus i 98. Dette var den eneste grunnen til at vi i år bodde i gangavstand fra Ålborg sentrum.

Avreisen gikk torsdags kveld fra Oslo med Color Festival, og samtlige 25 ”Kollenmenn” deltok på kveldens dejlige koldtbord. Det er vel unødvendig å si at det her ble fråtset noe helt ”gastronormt”.  Et par av ”førstereisgutta”, lot seg rive litt vel med i Tax-Free shoppen etter middagen og senere på discoteket, følgelig måtte disse stå over vår første kamp på fredag.  Man vinner jo ikke kamper med 

fyllebøtter på laget, må vite !

Fredagens kamp utpilte seg  i Ålborg rett ved siden av treningsbanen vår.  Motstander var 6. div. laget  Express fra Sørlandet. Dette er et lag som Kollen sannsynligvis slår i 9 av 10 oppgjør, men beklagligvis fikk vi det 10.nde oppgjøret på treningsleirens første kampdag.  Etter bl.a å ha fått annullert et mål klarte Kollen å ”gi bort” to mål, og bare en fin scoring av ”Super Sub” Andreas Lundstad fikk frem smilet hos trenerne.  Her måtte vi gjøre noe for å få opp humøret !  Løsningen ble et besøk på et av Ålborgs mest populære forlystelsessentre, vel å merke uten toppløsservering.  Her hadde Kai bestilt plass for oss, slik at 20 voksne mannfolk kunne iføre seg selvlysende vester, løpe rundt i et  mørkt ”lagerlokale” med røyk fra røykmaskiner og leke krig med laserpistoler. Barnslig? Muligens, men innmari moro !!  Svette og tørste gikk vi en liten runde i Jomfru Anes gade før vi reiste hjem til Vandrerhjemmet. Lørdag morgen var alle klare for trening, bl. a. med avslutningen på Rom & Cola Cup.  ” Gamlegutta” Terje Larsen (32), Henning Riise (31), Erik Løsengen (30) og Jarle Nilsen (29), skulle stå for en prestasjon som i beste fall kan kopieres.  De vant først  Rom & Cola Cup overlegent, før de senere på kvelden nektet rommet til Coach Hagel å bli Sport Quiz mestere for tredje året på rad 

Foruten å være i besittelse av mye fotballkunnskap, hadde kreative Henning Riise tatt turen innom de fleste gjestene på Vandrerhjemmet. Her fikk han tak i noen lokale ”Arne Scheier”, som tilfeldigvis kunne flesteparten av svarene, til spørsmålene vår venn i Åssiden  Pekka  ”Grillo” Holmberg hadde laget til oss.  På Coach Hagels rom ringte Jarle Finnestrand febrilsk til sin venn 

Arne Scheie (den originale), det viste seg at han var på en weekend tur sammen med kona, og derfor hadde slått av telefonen. Vi ringte i steden Dag Vidar Kristoffersen  (ex S.I.F) for å få hjelp til en del spørsmål vedr. Strømsgodset.  Det viste seg å gi falsk trygghet, da vi under retting av besvarelsene fikk vite at han hadde gitt oss feil navn på den spiller som har flest obligatoriske kamper for Strømsgodset !!

Når det gjelder fjorårsvinnerne av Rom og Cola Cup, rom 204 med Leiffen, Lier’n, Stabæk og Farnes så tapte de Junbofinalen i år mot ”Super Oldboys” Johnny Solberg, Bjørn Vidar Ebbestad, Bent Hansen og Terje Næss.  Det skal innrømmes at Oldboys var soleklare publikumsfavoritter i dette oppgjøret, etter rom 204 sitt totale mangel på ydmykhet etter -98 triumfen.  Som en kuriositet kan nevnes at begge Toppscorerne i årets Rom & Cola  Cup, faktisk kom fra samme lag.   Johnny Solberg og Bent ”Over” Hansen, begge fra ”Super Oldboys” toppet listen med 7 mål hver.  Jeg trodde de egentlig var keepere ??

Lørdagens sportslige høydepunkt var likevel treningskampen mot 5. div. laget Risør i Brønderslev.  Vi møtte her et lag som på papiret skulle være bedre enn oss, men det var Kollen som skulle føre mesteparten av kampen !     

Lørdagens sportslige høydepunkt var likevel treningskampen mot 5. div. laget Risør i Brønderslev.  Vi møtte her et lag som på papiret skulle være bedre enn oss, men det var Kollen som skulle føre mesteparten av kampen !     

I en kamp hvor soneforsvaret satt som et skudd, ville vi gjerne vise at vi var bedre enn det resultatet mot Express fra dagen før skulle tilsi.  Etter et nydelig overlegg fra Fredrik Askjem etter en ballerobring på Risørs banehalvdel, stiger Bjørn Even Stabæk opp i lufta, som en delfin opp av vannet i Sea World, og stanger ballen i buret.  Kollen leder 1-0.  Presset i mot økte betraktelig mot slutten av andre omgang, og til slutt slapp vi Risør til slik at sluttresultatet endte 1-1. 

Dette var et resultat vi absolutt kunne ta med oss hjem til Seriestart.

Da vi etterhvert kom oss hjem fra Brønderslev, fikk gjort unna Sport Quiz’en og premieutdeling, var det klart for leirens siste treningsøkt;

nemlig noen kveldstimers intervalltrening opp og ned Jomfru Anes gade !

Tenk at trening kan være så gøy !!

Del dette innlegget