Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Stoppertalentet Hellum innfridde

Drammen FK har sikret seg midtstoppertalentet Viktor Zahl Hellum (19) fra Mjøndalen IF. I debuten for DFK viste unggutten storspill i tospann med kaptein Farra Nemati, og nøytraliserte bortelagets angripere fullstendig. – Hellum imponerte meg med sin styrke i duellene, skryter Nemati. – I tillegg var han stabil og flink til å prate, forteller kapteinen som synes debutanten gjorde en meget god match.

Viktor Hellum er opprinnelig odelsgutt til en stor morellfarm i Svelvik og spilte aldersbestemt fotball for moderklubben Svelvik IF. Der var han så god at han ble lagt merke til av Strømsgodset som hentet ham til sitt guttelag. Ved siden av fotball i Godset fikk Hellum gode impulser som gymnaselev på idrettslinja i Drammen, og han utviklet raskt et seriøst og profesjonelt syn på trening. Denne seriøsiteten førte til hans tidlige debut på SIF rekrutt i 2.divisjon som 16-åring i 2011, samt kamp med flagget på brystet for Norges G-16 lag samme året.

Forrige sesong gikk ferden videre til Godsets naborival Mjøndalen IF. Der ble det kamper for MIF rekrutt i 3.divisjon og deres junior Elite lag. Etter et år i Nedre Eiker vender Hellum nesa mot Drammen igjen og kler seg i DFKs blå farger sesongen 2014.

Hovedtrener Stian Ramsfjell er strålende fornøyd med at Hellum valgte Drammen FK. – Med Viktor får vi et av distriktets største stoppertalenter. Han er et kjent fjes fra kretslagsfotball fra han var 14, og har i tillegg til erfaring fra 2.divisjon med SIF2 også fått med seg en landskamp for G-16, skryter Ramsfjell. Treneren tilføyer videre at han betrakter Viktor som en taklingssterk stopper med stor fart og god luftstyrke. – Det er en stor fjær i hatten for oss at en så spennende og lærevillig spiller ønsket seg til Drammen FK, jubler treneren.

Klubbformann og trener Jarle Finnestrand anser signeringen av Viktor Hellum som et scoop og sammenligner unggutten med klubblegenden Mats Frøshaug. – Viktor er en meget spennende unggutt som har imponert stort. I treningsmatchen søndag mot Hauerseter går Hellum rett inn i forsvarsfireren og spiller overbevisende etter nettopp å ha kommet tilbake fra skade. Hellum er en ledertype som er sterk en mot en, flink til å stå på beina og lar seg ikke spille ut, beskriver Finnestrand og legger til at han ser på spilleren som en man vil ha med seg i krigen. – Hellum gir alt i dueller og er ikke redd for å ofre seg, forklarer Finnestrand.

Del dette innlegget