Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Stokka vurderer å ta et år til

Åskollens kaptein og storscorer, Lars Christian Stokka (33), vurderer sterkt å ta et år til for Åskollen FK i 3.divisjon. Stokka har denne høsten telt på knappene om å trappe ned med fotballen, men etter å ha tatt seg fri fra treningene etter sesongslutt har lysten så smått begynt å komme tilbake igjen. I løpet av desember vil den endelige avgjørelsen tas om det blir skrevet under for en ny sesong for vår spydspiss gjennom mange år. Se bildeserie og hør intervju her.


Det har vært stilt mange spørsmål fra bekymrede medspillere og supportere om ikke Lars Christian Stokka skulle fortsette i den gule trøya sesongen 2008. På diskusjonssidene har det kommet flere nysgjerrige innlegg og i miljøet rundt Åskollen FK har det «ulmet» rundt dette temaet. Stokka er eneste aktive spillere fra klubben lå i lavere divisjoner og har bidratt stort til at Kollen har lykkes med sine gode prestasjoner de senere år. Stokka kom til klubben høsten 2000 mens laget lå i 5.divisjon, og har bøttet inn mål hver eneste sesong. Med unntak av 2006 sesongen har han vært klubbens toppscorer i alle disse årene.
En jobbsituasjon med mange kveldsvakter, en bolig som skal pusses opp samt en kropp som har fått gjennomgå mye på fotballbanen gjorde at Stokka vurderte å trappe ned med fotballen på høsten etter sesongavslutningen. Men etter å ha vært borte fra treningsfeltet noen uker begynner lysten å komme tilbake og hovedpersonen ser nå lysere på situasjonen. I et intervju med Nyhetsredaksjonen, som kan spilles av nedenfor, avslører han at det kan gå mot et nytt år og at han har gjort seg opp noen tanker rundt den økende spisskonkurransen innad i laget samt hvilke mulighter Åskollen FK har i serien den kommende sesongen.
Jarle Finnestrand fra Åskollens trenerteam gir denne beskrivelsen av Stokka:- Stokka er en spiller som alltid gir 100 %. Han gir sitt ytterste for laget, og Kollen er ikke det samme uten ham på banen. Laget har en annen rytme i det offensive spillet når han er der. Han utmerker seg også defensivt ved å være en god førsteforvarer. Han er en viktig spiller på dødball i mot fordi han er sterk i lufta. Stokka er fleksibel, han kan spille indreløper og kant, og har ofte mot slutten av kamper blitt flyttet på for å styrke lagdeler. Han har til tider vært helt uvurdelig for oss. Stokka er også inspirende for trenerteamet og medspillere med sitt engasjement og vinnervilje. Dessuten blir han bare bedre og bedre som avslutter for hvert år. Han har blitt kaldere, roligere og mer erfaren. – Ikke like rå, -men har tatt igjen med kløkt, rutine og kynisme foran mål. For oss i Åskollen FK vil det være en stor lykke om han velger å ta et år til.
Hele Åskollen FK venter i spenning på valget og håper Stokka blir med oss et år til.
Se bildespesial og hør intervju med Lars Christian Stokka ved å trykke link nedenfor:
Kollen Nett-TV presenterer: Lars Christian Stokka

Del dette innlegget