Seier på en dårlig dag!

Kampen mot Romsås ble en aldri så liten nedtur i forhold til NM-kampen mot Bærum. Tempoet, innsatsen og det kollektive samspillet fra cupkampen var som hvisket bort i møtet med Romsås, og trenerteamet snakket i pausen om at dette muligens var årsverste av Drammen. Heldigvis løftet de blåkledde seg etter hvilen og fikk mer sving over sakene. En kamp som lenge var jevn og åpen endte med en stor sluttspurt av hjemmelaget som i siste minutt gav en fortjent 2-1 seier.

Hang ikke med i åpningsminuttene
Romsås gikk friskt ut i en 4-4-2 formasjon og møtte DFK relativt høyt på banen. Bortelagets nr. 17, Kenneth Simonsen, var et stadig uromoment på topp og gav DFKs forvarere en utfordring med sin hurtighet, teknikk og beveglighet. Hjemmelaget hang ikke ordentlig med i åpningsminuttene, og det var ikke ufortjent at bortelaget gikk opp i ledelsen etter et kvarters tid. En umarkert Romsåsangriper fikk stå og motta ballen fra 30 meteres hold, og uten at noen gikk ut for å forstyrre fikk han sikte seg inn og avfyre et skudd som sneiet stanga og inn i nettmaskene. Keeper Syvertsen stod uten skyggelue for anledningen, noe han kanskje angret i etterkant siden han med sola i øynene aldri rakk å se utgangen på skuddet.

Rask utlikning
Kalddusjen vekket Drammen, som svarte med å gå rett i angrep. Etter kun noen få minutter var det balanse i regnskapet da Didrik ble spilt nydelig gjennom i bakrommet til forsvaret av Pasci og han iskaldt rundet keeper før ballen ble satt i det åpne målet. Resten av omgangen ble et lite gjesp. Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene, og mye foregikk på midtbanen. Feilpasninger florerte og det var lite spenning.

DFK skiftet gir
Etter hvilen satte lagene opp tempoet og gjorde kampen mer underholdende. Romsås var helt på høyde med hjemmelaget det første kvarteret, men så tok Drammenserne mer og mer over. De siste 20 minuttene var bortelaget kjørt, og alt handlet om DFK ville klare å finne veien til nettmaskene. Det så lenge ut som det skulle bli de forspilte sjansers kamp for de blåkledte som brant den ene store sjansen etter den andre. Pasci vartet opp med skudd både i stang og tverrligger, Gøksel bommet på et flott innlegg fra Njie som han bare kunne sette hodet til, mens Mahdis løse straffespark ble reddet av Romsås keeper. I tillegg ble en Romsåsforsvarer presset såpass at han setter ballen i stanga mot eget mål. Frusterasjonen blant spillere og publikum lot seg lydhørt merke, og da stadionuret tikket mot 90 minutter trodde alle det skulle gå mot poengdeling. Men i sluttminuttene viste DFK-spillerne styrke ved å ta ut det siste og bet seg fast i bortelagets målgård. Etter en tirade av innkast traff til slutt ballen Farra på første stolpe som nikker den bakover til Njie som igjen stusser den ned mot bakerste stolpe. I et tigersprang kastet Gøksel seg frem og skled ballen i mål til en fortjent 2-1 seier.

Avgjør på god arbeidmoral
Trener Garborg uttalte følgende etter kamp: – Når man kommer under tidlig i kampen så blir momentum for kampen satt og når man da møter et ok lag så er det ikke alltid like lett å snu det, men det klarte gutta etter en heroisk innsatts. Nå skal det sies at det ikke var akkurat en kjempekamp fra vår side, men slike kamper vil man alltid få i en lang sesong og da er det sterkt å vinne. Vi er altfor unøyaktige i vårt klassiske pasningsspill og gir Romsås altfor mange overgangsmuligheter samtidig som vi med dette inviterer dem inn i kampen gang på gang. Men vi vant og det er det aller viktigste. Synes vi vinner veldig fortjent da vi har tre i stangen og brenner et straffespark (neste gang bytter jeg inn meg selv og klinker den i mål!) Gutta gjør en solid innsats og vi har fått inn en meget god arbeidsmoral i laget og da avgjør man ofte jevne kamper til sin fordel.

Nå skal det bli bra med en god treningsuke slik at vi kan forberede oss maks til 16 mai-kampen mot Lyn i Oslo. Håper drammenserne kjenner sin besøkelsestid slik at mor Backe ikke blir alene mot 4000 lynsupportere.

05.05.12, Marienlyst Stadion: Drammen FK – Romsås IL 2 – 1 (1-1)