Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Rekker NM kval kampen mot Tønsberg

Siden forberedelsene til sesongen 2014 startet opp i vinter har Mergim Hasi vært fast inventar på Drammen FKs treninger. Hasi har deltatt i Kollen Cup og spilt treningskamper for oss som utlånt spiller fra Solberg, men denne uken ble papirer ordnet og Hasi er nå offisielt DFK-spiller. Dermed rekker Hasi NM-kvalifiseringskampen mot FK Tønsberg lørdag, noe trenerteamet kunne dra et lettelsens sukk av. – Vi har fått noen skader i de bakre rekker, så det passet utrolig bra at Hasi ble spilleklar nå, var meldingene som kom fra trenerteamet.

Mergim er en meget anvendelig spiller som kan bekle de fleste roller på banen. – Jeg har ofte fått høre at jeg er som en potet, sier spilleren selv og legger til at han egentlig foretrekker å spille høyt på banen. I Drammen har trenerteamet først og fremst snakket om Hasi som en aktuell spiller på midtbanen eller back, men ser at denne anvendelige spilleren egentlig kan puttes inn nesten hvor som helst etter behov. – Hasi er meget anvendelig og kan spille i så godt som alle posisjoner, forklarer hovedtrener Ramsfjell. Treneren har latt seg imponere av Solberggutten og forteller at han har gjort et meget godt inntrykk på trening i hele vinter. – Hasi har meget gode basisferdigheter og ikke minst et klokt fotballhode, forklarer Ramsfjell og legger til at den nysignerte er en spiller som får fotball til å se lett ut. Klubbformann og trener Finnestrand har også latt seg imponere av nykommeren: – Mergim er en fantastisk type som alltid gir 100 %. Han er kreativ, ydmyk og fremstår som en ledertype på banen som er god med og uten ball, skryter Finnestrand.

Hovedpersonen selv forteller at han trives godt i DFK og valgte klubben av både sportslige og sosiale grunner. – Jeg kjenner mange av de nye spillerne som valgte å gå over til DFK i vinter, så det var bare hyggelig å møte de igjen. Samtidig så trives jeg godt med DFKs spillestil. Her legges det vekt på å spille ball med medspillerne, og jeg liker veldig godt ballbesittende fotball, forklarer Hasi. Den anvendelige spilleren har i likhet med mange av de nye spillerne blitt flasket opp i Strømsgodsets ungdomsavdeling. I 2009 gjorde han en god sesong for Strømsgodset 2.lag i 2.divisjon, men da det ikke ble A-kontrakt gikk ferden videre til 3.divisjonslagene Kongsberg og Solberg. I år sikter Hasi seg inn på en topplassering i 3.divisjon avdeling 4 med Drammen FK, og går det som spillergruppen drømmer om kan det bli en jubelsesong med kamp om opprykk.

Del dette innlegget