Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Pellegrino imponert av gamleklubben: – Plankekjøring

Amahl Pellegrino er godt fornøyd med hvordan gamleklubben Åskollen har prestert. Foto: Jan Kåre Ness

Åskollen er i ferd med å stadfeste seg som den tredje beste fotballklubben i området.

SKOGER/ÅSKOLLEN: Glem Strømsgodset og Mjøndalen et øyeblikk.

I 4. divisjon avdeling Buskerud kjempes det om å bli drammensområdes tredje beste fotballag.

Et av lagene skiller seg ut: Åskollen har vunnet 20 av 22 kamper og scoret 103 mål – Det er like mange som Bodø/Glimt hadde i rekordsesongen i 2019.

– De tar den rekorden hvert fall. Det blir sju mål mot DBK nå, sier Glimt-spiller Amahl Pellegrino som forteller at han fortsatt følger med på kampene til gamleklubben.

PS! Kampen mellom Åskollen og Drammens Ballklubb kan du se på dt.no torsdag kl. 20.00.

– Kunne spilt med to på siden

Seieren er så godt som sikret, men torsdag møtes Åskollen (60p) og serietoer Drammens Ballklubb (51p) til dyst. Vinner Åskollen er det ingen som kan ta dem igjen på tabellen og laget kan spille om opprykk til nivå 4.

– Seieren i avdelingen har de tatt for lenge siden. Det har vært plankekjøring. Gutta har vært gode, men det er mange gode fotballspillere der, så det skulle bare mangle. De kunne spilt uten trener og med to spillere på sidelinjen, såpass gode er de, mener Pellegrino.

Det er muligens ikke så langt fra sannheten – også på papiret. For flere av spillerne i troppen har en imponerende CV.

Bare se her:

  • Hasan Hüseyin Duman fikk tre innhopp for Strømsgodset i Eliteserien før en skade satte en stopper for veien videre på toppnivå.
  • Adis Mujkic ble fotballproff i Catania i Italia som 18-åring, men slet også lenge med skade og valgte å terminere kontrakten etter tre år.
  • Åskollen-kaptein Huseyin Engin har spilt nesten ti år på nivå 2 og 3 i Tyrkia.
  • Nicklas Raaholt har kamper på nivå to i Sverige.
  • Bajram Ajeti har spilt på øverste nivå i både Norge og Sverige, men har vært skadet nesten hele denne sesongen.
  • Kinny Grewal er tidligere MIF-spiller og Morten Knudsen spilte for Notodden i 1. divisjon og fikk også et kort opphold i Colchester.
  • Awat Peyghambernejad, Riel Chol Nguen, Nicklas Raaholt, Emanuel Kot Chol Tafesse, Behadjin Celina, Thorleif Molvær og Liki Paul Pitia Sekwat har alle erfaring fra 2. divisjon.

– Vi har en fin miks av spillere, flere har U-landskamper, og mange har spilt 2. divisjon. Det er også flere uten den beste CV-en som har fotballerfaring og trener hardt, og har blitt litt bedre for hver økt som går, sier Åskollen-trener Shahroz Raja.

ROSER SPILLERNE: Åskollen-trener Shahroz Raja skryter av spillerstallen til klubben. Foto: Louise Samnøy

La en plan før sesongen

Før sesongen i fjor la han og støtteapparatet en slagplan. De ønsket å heve nivået. Samtidig har klubben ønsket tidligere spillere velkommen tilbake og flere tilbakevendende spillere har tatt med seg nyttig erfaring.

– Vi sa vi ønsket å være den beste breddeklubben i området og la opp en god sportsplan på hvordan vi skulle gjennomføre det. Vi presenterte det til spillerne, og sa at slik skal vi trene og spille, og gode fotballspillere trigges av et skikkelig opplegg, mener Raja.

Kameratskap nevnes også som en viktig faktor for suksessen, og en offensiv spillestil.

– Vi spiller på en høy risiko, og det gjør at vi både har mye ball i mange kamper, kommer til mange muligheter. Vi har enkeltspillere som vet hvor målet står. Det er ikke én spiller som har scoret 40 prosent av målene våre, det er mange som har bidratt, og det kommer av at vi spiller en fin fotball og sender frem mye folk.

Niclas Raaholt er en av de som har kommet tilbake til klubben som senior etter flere år som proff i Sverige.

– Det har vært veldig morsomt å spille for Åskollen i år. Vi er en fin gjeng og mange kompiser. Dette er min første sesong som seniorspiller her, det har vært veldig morsomt og jeg har fått gleden med fotballen tilbake, det har vært kult, sier han.

Artikkel fra DT.no

Del dette innlegget