Ørn Horten – DFK 2 – 2

Ørn Horten er nære direkte opprykk igjen til 2 divisjon, kun fulgt av Sandefjord Fotball 2. Disse kniver om opprykksplassen. Det var derfor en tøff oppgave for vårt unge Drammen FK på bortebane. Trenerteamet hadde lagt en plan der de ikke på noen måte skulle feige ut av kampen i regne VIF stil. Her skulle det stoles på egne ferdigheter fra 1 min. Taktikken til TT slo ut i full blomst, da gutta responderte praktfullt. Drammen startet klart best og hadde to kjempe muligheter de første 15 minuttene, men fikk ikke uttelling. Etter 22 minutter får DFK frispark utenfor 16 meteren. Vår rutinerte firsparkekspert Molly tar fart og banker kula i stolpe og inn. 0-1. Det gikk en støkk igjennom Horten leieren nå.

Kampen bølget etter scoringen og Ørn var nære en redusering, men et godt DFK lag var også med på notene og i det 40 minutt oppstår en situasjon der DFK kontrer på Ørn. Årets nykommer Thomas Lian, vår back er med hele veien frem og scorer sikkert i nettet. 0-2.  Herrrrrllliiiggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ut av startblokkene i 2 omgang kom Ørn hardt ut og skapte flere sjanser. Kun god gammel krigingl av DFK spillerne og en god DFK keeper holdt Ørn unna. Men etter 15 min ut i 2 omgang smalt det. Ørn toppscorer de siste årene fikk æren av å å redusere. Dette ga Ørn blod på tann og nå luktet de tre viktige poeng. Kun 5 min  senere presser Ørn på  og en uheldig DFK kaptein lager selvmål. 2-2.

Nå er Ørn i siget og kjører på, men igjen viser DFK gutta moral og lagånd (er sjela på vei tilbake? …vi håper det :-)) og står i mot, med god hjelp av en god DFK keeper Borgir J  bakerst. Kampen endner 2-2, noe våre gutter skal være godt fornøyd med. Det er ihvertfall alle vi som følger DFK!.

Slik oppsummerer TT kampen:

Magisk laginnsats(og matchplan?)  ga sterkt poeng i Horten

–          Knyttet litt spenning i forkant, mange folk ute b.l.a Farra og Backe. Skulle møte et sterkt og opprykksjagende Ørn, som kun hadde avgitt poeng i 2 kamper hjemme. Banket oss 3-0 i våres.

–          Går ut i et mellomlavt press, med fokus på å holde ball i laget når vant den, og true inn bak deres backer.

–          Åpner veldig godt, ligger kompakte, og i motsetning til Tønsberg-kampen klarer vi å holde i kula når vi vinner den. Dette gjør at det er vi som skaper kampens første farligheter.

–          Jobber Ørn dårlige, og de sliter med å komme til muligheter. I stedet er det vi som går opp i 1-0 etter et nytt strålende frispark av Molly.

–          10 minutter senere avslutter publikumsfavoritten Thomas Lian en kontring på en mesterlig måte.  Fra backposisjon ender han i boks, mottar ballen og sender 3 ørn-forsvarere samt keeper til høyre med en seig skuddfinte før han triller ballen i åpen kasse.

–          Ørn kommer til et par ok muligheter, men en for dagen magisk Borger i kassa tar seg av det.

2. omgang.

–          Vi er ikke like dyktige til å holde i ball, og kantene blir etter hvert slitne. Dette gjør at vi ikke klarer å true i like stor grad når vi vinner kula. Dette gjør at Ørn skaper et solid trykk på oss, og scorer to nesten identiske mål med 5 minutters mellomrom. Der de kommer rundt på kant, og får satt ballen i mål.

–          Vi klarer etter hvert å samle oss, og ligger kompakt ut matchen.

–          Til tross for at Ørn har et par farligheter, har også vi en kjempesjanse til å dra med oss alle 3 poengene da Molly setter ballen i mål, men blir svært tvilsomt avblåst for offside.

Alt i alt, en kanon laginnsats og 1. omgang. Synd kreftene ikke holdt helt ut☺.

BB: Molly, Lian og Garmo