Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Ønsker seg Lommedalens kaptein Eric Scott Pascual

Drammen FK ønsker seg sterkt Lommedalens kaptein Eric Scott Pascual. (Foto: www.lilfotball.com)

DFK-trener Øystein Garborg har et håp om at han skal få knyttet til seg sin tidligere elev fra tiden i Bærum SK. Eric Pascual (22) er en god venn av DFKs nysignering Mahdi Fayyaz, og har i en periode deltatt på treningsfeltet til DFK i vinter.

Vil bruke Pascual i sentral rolle
Pascual er en meget talentfull spiller som har flere kamper i 2.divisjon med Bærum SK bak seg. I tiden han har deltatt på DFK-treninger og i treningskamper har han vist seg som en verdifull spiller som Drammen ville fått stor glede av. Treneren ser for seg at Pascual ville passet som hånd i handske i DFKs måte å spille fotball på, og han ville gitt den talentfulle spilleren en sentral rolle på midtbanen. Og i følge Øystein Garborg kan Pascual bli en enda bedre fotballspiller ved å gå til Drammen FK. Treneren som allerede har sendt fra seg Pellegrino til Bærum og Krantz til Strømsgodset, tror at Bærumsgutten ville nyte godt av å komme til en klubb som er opptatt av å utvikle unge spillere. Fra tiden i Bærum lot Garborg seg mektig imponere av unggutten, og han ville gjerne jobbe videre med spilleren for å hjelpe ham til å utvikle seg videre og ta steget opp i høyere divisjoner.

Spillergruppen håper på Pascaul
For Eric Pascual står valget nå like før seriestart mellom å fortsette i Lommedalen eller bli med kompisen sin til Drammen FK og gjenforenes med sin gamletrener. Den sympatiske Bærumsgutten har hele tiden spilt med åpne kort for begge klubbene, og har gitt uttrykk for at dette ikke blir et lett valget. Fra DFKs spillergruppe meldes det at de har et stort håp om at Pascual vil være med Drammen i år, og at spilleren vil være en flott tilvekst både sportslig og sosialt. Flere av spillerne har latt seg imponere av hvor raskt Pascual har kommet inn i gruppen og ser på ham som en fremtidig ledertype de er på jakt etter.

Full av lovord
Øystein Garborg er full av lovord om sin tidligere elev i Bærum SK og poengterer at dette er en spiller med meget gode holdninger som bidrar hundre prosent på treningsfeltet og i kamp. – Pascual har gode basisferdigheter og er duellsterk samtidig som han er kreativ, skryter Garborg. – Eric har erfaringer fra mange kamper i 2. divisjon og var med på å slå ut Godset i NM i 2009, der han regelrett kledde av trønderen Storflor i sin backrolle, mimres treneren. – Dette viser at Bærumsgutten er en fleksibel spiller som kan spille på flere plasser, men i Drammen vil han bli satset på som sentral midtbanespiller.

Ønsker å få ut toppnivået
Garborg er overbevist om at Drammen vil være det rette valget for Pascual nå, og har et ønske om å hjelpe ham med å få ut toppnivået sitt. – Velger Pascual å ta på seg den blå drakten så er jeg sikker på at det er hans første skritt på vei tilbake til å være stabilt på det toppnivået jeg vet han har inne, samtidig som jeg skal utvikle han videre, forteller Garborg. – Drammen FK er kjent for å sende spillere opp i divisjonssystemet, og Eric Pascual har potensiale til å pynte på denne statistikken, hevder Garborg og begrunner dette med at klubben er like opptatt av å utvikle enkeltspillere som lag. – Vi er og skal fortsette å være en utviklingsarena for gode fotballspillere, og derfor mener jeg at at en god fotballspiller som Pascual hadde hatt godt av å komme til oss, begrunner den forventningsfulle treneren.

Del dette innlegget