Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Nybyen Cup

Lørdag 17.02: Innledende gruppespill: ÅFK stilte klare til cup, og hadde fått med seg et par forsterkninger i spiss duoen Næslund/Stokka. I Mål hadde de hentet inn den rutinerte 4 keeper Johnny ‘Puma’ Solberg. Etter to knepene tap på 1-0, storspilte de i de 2 nestekampene og gikk dermed videre til sluttspillet søndag som beste 3 lag.
ÅFK kamper: ÅFK – ÅIF 3 0-1, ÅFK – Nybyen 0-1, Ytterkollen – ÅFK 0-3, Moingen – ÅFK 2 2-5

Søndag 18.02: Sluttspill: Pga av skader og sykdom ble det noen utskiftninger i troppen. Inn kom Vice vice Riise og Coach N, to gamle rutinerte spillere med lang erfaring i Nybyen Cup. I mellom spillets første kamp møte ÅFK2-Nybyen. Igjen ble det et 1-0 tap etter at Coach N felte en Nybyens spiller og dommeren pekte på straffemerket. Puma Solberg hadde dessverre ikke en sjanse her. Synd siden Kollen var det førende laget, men flest målsjanser. I sin neste kamp møte de Marienlyst, en vanskelig kamp mot fjorårets semifinalist. Kampen ble jevn og spennende og 15 sekunder før slutt lå ÅFK 2 under 2-1 og var der og da ute av turneringen., men en mann ville det annerledes. Ali ‘Garba’ utlikner følsomt. Alt håp var ennå ikke ute. 2-2 gjorde sitt til at Kollen måtte vinne den siste kampen mot SIF 3. Et helt tent ÅFK 2 lag ga lat og til tider rundspilt SIF 3 og ledet hele 3-1. SIF 3 fikk en trøste scoring mot slutten, men ÅFK 2 var klare for semifinalen.
ÅFK 2 kamper: Nybyen – ÅFK 2 1 – 0, Marienlyst – ÅFK 2 2 – 2, SIF 3 – ÅFK 2 2 – 3

Semifinale ÅFK 2 Spa/Bra 4-1: Her møtet de Spa/Bra, som sålangt hadde imponert i turneringen. Semifinalen ble aldri spennende til dette var ÅFK 2 overlegne.
Finale ÅFK 2- Nybyen 3-4 e.e.o : n mot Nybyen ble det tap etter ekstraomganger med Golden Glod. ÅFK 2 tok ledelsen og ledet hele 3-0 10 minutter før slutt, men i innelaget Nybyen kom tilbake og utlignet 3 min før slutt.

Dette skreiver Nybyen om ÅFK 2 på sine sider:
Åskollen hadde møtt Nybyen under innledende runder og i mellomspillet og begge ganger tapt knepent 0-1 i svært jevne kamper. Etter å ha justert taktikken noe og lagt seg mer defensivt klarte de å effektivt kontre inne det ene målet etter det andre. Da Åskollen-2 ledet 3-0 i finalen så det unektelig lyst ut for laget, men det holdt bare nesten. Allerede i de innledende kampene ble det klart at dette var et av turneringens beste lag og de vartet opp med mye bra spill i alle kampene de spilte. I semifinalen var de resultatmessig overlegne (4-1) et Spa/Bra-2 lag som heller ikke var dårlig. Vi gratulerer med en fin 2. plass og en fin pokal.

Turneringens beste spiller:

Her hadde Nybyen Cup juyrien sett seg ut en spiller som dominerte. Valget falt på ÅFK 2 sin spiss. Lars Christian Stokka. 

Del dette innlegget