Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Målmaskin Hagen signerer

MÅLMASKIN TIL ÅSKOLLEN Av Bjørn Reiersrud Angrepsspiller Morten Hagen (27) trekker på seg gul trøye og spiller for Åskollen FK sesongen 2008. Hagen er en notorisk målmaskin som har en egen evne til å dukke opp foran motstandernes mål og sette inn avgjørende scoringer. Han har vært en ettertraktet mann på spillermarkedet i høst, og klubber som Åssiden, Birkebeineren, Svelvik og Konnerud har prøvd å knytte ham til seg uten hell.Morten Hagen kommer til Åskollen fra Åssiden IF hvor han har spilt i flere sesonger. Tidligere har Hagen vært innom klubber som Team SIF, NTG Bærum og Asker. Han er kjent for å være en målmaskin som scorer jevnt og trutt i kamp etter kamp, og ender ofte opp med rundt 20 mål i sesongen. Denne målteften og evnen til å omsette målsjanser til tellende scoringer, har gjort ham til en sentral brikke i angrepsspillet i klubbene han har spilt for.
Hagen forteller selv at han som type er en uredd spiller som gir alt og er flink til å komme til avslutninger på mål. Videre forteller han at han er brukbar på hodet, skyter med begge bein og kan spille både spiss, flanke og indreløper. Jarle Finnestrand, fra Åskollens trenerteam, skyter inn og tilføyer at Hagen er en spiller som har litt av det meste, men fremfor alt ekstreme ferdigheter foran mål. Videre skryter Finnestrand av Hagens gode innstilling og fandenvoldske treningsvilje.
Denne høsten fant Hagen ut at han ville søke nye utfordringer på fotballbanen, og ble med på et treningsopphold i Åskollen. Etter kort tid sammen med treningsgruppa fant han ut at Åskollen er et spennende lag som har noe på gang, og har en spillestil som han liker veldig godt. – Jeg liker spillestilen hvor ballen går mye langs bakken, ut på kant og inn i boksen. Videre forteller Hagen at Kollen er et spillende lag med mange gode ballbehandlere, slik at det ikke blir mye «måking», som han misliker sterkt. Målmaskinen har fått et godt inntrykk av sin nye klubb, og har stor tro på at laget blir et topplag som kjemper om puljeseier og kvalikk til 2.divisjon denne sesongen.
Jarle Finnestrand forteller at Kollen har siklet på Morten Hagen lenge, og ikke var sene om å invitere ham til et treningsopphold da de fikk høre at han ønsket å prøve noe nytt. -Hagen er en spiller som scorer jevnt og trutt i kamp etter kamp og er derfor gull verdt for ethvert lag. Han kommer til å passe perfekt inn i vår direkte spillestil hvor det oppstår mange muligheter innenfor 16- meteren. Siden Hagen er en målmaskin av rang som scorer rundt 20 mål i sesongen, syntes Finnestrand det var naturlig at Hagen

– 8 –
skulle få en trøye med 20-tallet på ryggen. – Vi har store forventninger til denne karen, smiler Finnestrand og gir Hagen en vennelig klapp på skulderen!
Hagen får sin offisielle debut som Åskollen-spiller i Kollen Cup til helgen hvor han stiller på 1.laget. Hagen røper at han har store forventninger til cupen på Kollens vegne, og håper på finalplass. Selv vil han ikke si noe om han kan være en favoritt til toppscorertittelen, så lenge han ikke vet om han får ta noen amerikanske straffer. Finnestrand forklarer at normalt er det Frøshaug som tar disse straffene, og at han kan bli umulig å ha med å gjøre hvis han ikke får viljen sin. – Men jeg tror kanskje Frøs er åpen for bestikkelser, avslutter Finnestrand med et lurt smil om munnen.
Coach N om overgangen: Da har vi fått på plass den nest siste brikken i årets spillerstall. Vi er kjempehappy med å ha Morten på plass. Morten har de siste årene vist seg som en notorisk målscorer i 3. divisjon, og hans styrker vil komplimentere oss i front. Morten er god både rettvendt og feilvendt, og han scorer ofte utenfor 16-meteren med begge beina. Han er sikker på begge labbene. Morten sine ferdigheter, sammen med Stokka som også er ekstrem inne i boksen, vil gi oss nye dimensjoner i angrepspillet. Og når vi også kan variere med den oppfinnsomme Molly, vil de fleste forsvarsspillere få noe å slite med. Mange vil nok undre seg hvordan dette kan la seg gjennomføre med to-tre slike spisser i stallen. Vi vil ikke røpe for mye her, men treningene fremover vil vise TT sine offensive tanker for sesongen 2008, og da kan tallkombinasjonen fort ha endret seg. Mer sier vi ikke om det, annet enn at vi gleder oss!! Nå har vi hele 3 mann som er gode for 15-20 mål hver iløpet av en sesong.

Del dette innlegget