Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Klubblegenden på bakrommet; Tuttis oppsummerer

Hvem er legenden som aldri stikekr seg frem, men som har vært der siden 1998 og gjort en strålende jobb for at alle ledere og spillere skal kunne nyte hans sitt arbeid. Kollen legenden Bjørn «Tuttis» Reiersrud har oppsummert litt om Kollen gjennoppståelse.

DFK GÅR TILBAKE TIL ÅFK!
Et kapittel i klubbhistorien avsluttes, og et nytt skal påbegynnes. Da 1.kapittel ble startet av 3 brisne menn en sen septembernatt i 1992 ble gutteklubben Åskollen FK født. 5 år senere begynte oppbyggingen av en klubb som skulle klatre oppover i seriesystemet og utvikle seg til å bli byens beste breddefotballag. Eventyret ÅFK kulminerte med opprykk til 2.div. høsten 2008. Et helt nytt kapittel måtte skrives. Åskollen FK hadde vokst seg for store for bydelen og inviterte Drammens breddeklubber til samarbeid under parolen «Sammen for Drammen». Nå ble det til slutt kun Skiold og Glassverket som ble med, i tillegg til fusjonsklubben Drammen FK, en gutteklubb i 6.div.
I 8 år har klubben spilt i blått på Marienlyst, en epoke som har vært preget av mange oppturer og nedturer. Men en ting kan ingen ta fra oss: Vi klarte å kvalifisere oss til 2.divisjon 2 ganger! Ikke verst for en bitteliten klubb med knappe 100 medlemmer og som kun har eksistert i 24 år. Men alt har en ende, og nå er tiden inne for å avslutte satsningen og gå tilbake til røttene. I det nye kapittelet som nå starter går DFK tilbake til å hete Åskollen FK, og klubben velger frivillig å degradere seg selv fra 4. til 5.divisjon. Nå skal satsningen byttes ut med kameratskap og gutteklubben gjenoppstår. Ringen er sluttet!
Eventyret Åskollen FK skriver et nytt kapittel, og jeg gleder meg til å se fortsettelsen. Ønsker alle lykke til.

Mvh Bjørn Reiersrud

Det er få bilder av denne Kollen legenden, men her er noen fra arkivet:

Bildet er fra 1999, da den ennå unge Tuttis skapte sitt eget kallenavn i Kollen og som alltid den gangen med ei manu trøye med Giggs på ryggen.
Korrektantrukket som alltid, også til spillermøtene i 2001. 
Tuttis sammen backlegende L. Krogh! i en dampete garderobe på treningsfeltet til City i 2001, med resten av Kollen gjengen.

LENKER:

http://www.dt.no/sport/her-startet-eventyret/s/2-2.1748-1.3386244

http://www.dt.no/sport/askollen-blir-drammen-fk/s/2-2.1748-1.3378442

http://www.dt.no/sport/beste-amatorklubb-i-norsk-toppfotball/s/2-2.1748-1.3370699

Del dette innlegget