Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

ISLA CANELA – HOTEL RIU ATLANTICU

Etter flere år med treningsleir i Danmark, ble årets leir lagt til Isla Canela i Spania. For å finansiere turen, jobbet gutta uttallige dugnadstimer på Aass (takk Bjørn Tore). Lier`n og Farnes som «litt motvillig» hadde tatt på seg oppdraget med å dra på «visningstur» til Spania, hadde selvfølgelig valgt det dyreste alternativet. Vi endte opp med å reise med 28 stykker fra Åskollen, noe vi var veldig fornøyd med tatt i betraktning av at det ble en kostbar tur. Tror de aller fleste i ettertid følte at det var vel anvendte penger. TT var også veldig fornøyd med det sportslige opplegget. Lørdag: Oppmøte var til kl 06.10 ved Drammenshallen, deretter gikk turen inn til Gardermoen med Buss. På Gardermoen ventet Åskollen’s julenisse Finta med mye nytt utstyr. Gutta var allerede da i fyr og flammer. Overhørte en gutta som nevnte at han fikk flere gaver på perrongen på Gardermoen enn hva han fikk på juleaften. Vi landet i Faro kl 13.30, der ventet en buss som kjørte oss til hotellet. Når bussen kom frem til hotellet skjønte gutta fort at dette var et annet opplegg enn hva de var vant med fra Danmark. Etter innsjekking og litt hvile på rommet, var det klart for den første økten på spansk jord. Det var en rolig økt for at gutta skulle venne seg til underlaget.

Alle krøp tidlig til sengs, dvs nesten alle. Totti og Bjørn Tore måtte prøve ut den lokale puben Sugar Reef. Der drakk de visstnok i bøtter og spann, og de ble fort stam gjester på stedet. Tror historien sluttet med at de våknet opp under samme laken rumpe mot rumpe. Tror ikke Nordahl var så fornøyd med det. Søndag: Allerede kl 0700 var det felles frokost. Denne dagen hadde vi to økter og den første begynte allerede kl 0800. Dagens høydepunkt var som vanlig middagen. Her kunne man finne mat for enhver smak, selv om Totti kanskje var mest opptatt av dessert bordet. Etter middagen var det en del som spilte kort, mens andre var slitne og hvilte seg på rommet. Mandag: Denne dagen kunne gutta endelig sove ut, første økt var ikke før kl 12.30. Det var nok mange av gutta som satt stor pris på dette, da det var noen som hadde litt manko på søvn. I perioden mellom øktene var det flere som tok bilen for å gjøre seg litt bedre kjent i nærområdet. Tirsdag: Denne dagen var det kamp mot Vikingur som sto på programmet, kampen skulle spilles i nærheten av feriestedet Albufeira. Kl 13.00 kom den lokale guiden som skulle vise oss veien til kamp arenaen. Dette skulle vise seg å fort bli en «nær døden episode». Vi skjønte fort at det ikke bare er Petter Solberg som liker å kjøre i regne vær, guiden la ut i et voldsomt tempo som flere av våre sjåfører slet med å holde. Monica ga klar beskjed til Lars, at hun ikke ville være med på dette. Uansett så kom alle frem til Albufeira like hele og kampen skulle spilles.

Det ble en relativ jevn kamp som vi allikevel tapte 2-0. TT mente uansett at laget fikk god matching som de kunne ta med seg inn mote seriestart. Når vi kom hjem til hotellet hadde gutta fått beskjed om de kunne kose seg litt. Børsa og Skarra fant fort tonen med to engelske damer (bare venner), og glemte seg kanskje litt bort når det gjaldt hvor mye alkohol som var tillatt denne kvelden. Uansett så kom alle seg trygt i seng en time etter midnatt. Onsdag: Endelig fri dag, noen reiste til Faro og Sevilla for å handle, mens andre viste sine kunster på Golfbanen. Finta hadde tatt med seg Amund og Stensrud på ordentlig guttetur til Sevilla. Det røpes fra turen at Stensrud måtte ut å spy to tre ganger. Hva drev du med kvelden før Vidar? Når det gjelder den interne golf turneringen så bør kanskje den forbigåes i stillhet. Farnes traff sjelden ballen og når han traff ballen gikk den alltid i feil retning. Det var flere bygningsarbeidere rundt golfbanen som lekte med livet denne dagen. Dagens klare vinner ble kollen ildsjel Richard Hagel. Torsdag:

Denne dagen skulle vi gjennomføre en trening og en kamp. Flere av gutta begynte å bli trøtte i beina, men det skulle bare mangle etter alle øktene. På vei til kampen ble bilen med Totti og co stoppet av politiet. Totti ble ganske så nervøs, men klarte å finne frem forsikringsbeviset. Verre var det med passet, det var jo ingen steder, og utenfor bilen sto det politi med en pistol mot vinduet. Mange tanker om besøk på politistasjonen for nok gjennom hodet på Totti akkurat da. Men det ble med skrekken, og følget kunne kjøre videre nokså lettet. Så var det klart for kamp mot Leiftur, antakeligvis den hardeste og tøffeste kampen Kollen noen gang hadde spilt. Vi i støtte apparatet var sjelegalde for at gutta var like hele etter kampen, det at vi tapte 3-1 betydde ikke så mye i denne sammenheng. Fredag: Denne dagen skulle det skje veldig mye, trenger bare å si Sport Quiz, Rom & Cola og avslutningsfesten i Albufeira. Det skulle vise seg at noen hadde tatt seg inn på rommet til Hagel og Askjem og stålet Quizen og det skjer ikke uten at det blir mye bråk i ettertid. Det skulle vise seg at det Lian, Wold Larsen og Næslund som sto i spissen for dette, noe som ble oppklart sent på natten når vi hadde kommet hjem fra festen i Albufeira. Vinner av denne konkurransen ble noe overraskende TT med god hjelp fra Backe og Evensen. Når det gjelder finalen i R&C ble den nok en gang avgjort av mange rare dommer avgjørelser, denne gange skulle det gå ut over laget med TT, Volden og Næslund.

De tapte finalen mot Tennmann, Brekke, Backe og Amund. TT laget hadde god kontroll hele kampen etter at de tok en tidlig ledelse, men så fikk de flere gave pakker som gjorde at de scoret et par mål og til slutt vant. Etter et lite forespil på hotell kom bussen og hentet oss for å kjøre oss til ferie byen Albufeira for avslutningsfesten. Vi hadde ikke kjørt mer en et par km før gutta begynte å mase om pisse pause. Sjåføren nektet å stoppe så gutta måtte ty til mange kreative løsninger for å late vannet. Noen pissa på flasker, mens andre pissa i trappeoppgangen i bussen. Tror det var mange som var kjempe lykkelige når vi endelig kom frem. I Albufeira var det klart for Kollens svar på Idol på en karaoke bar. Er ikke helt sikker på om vi klarte å kåre en vinner da vi brukte litt for lang tid på konkurransen, vaktene avbrøt etter hvert konkurransen. Resten av kvelden var det full fart i kjent kollen stil. Når bussen skulle kjøre hjem var det kun en som manglet, og det er vel ikke så vanskelig å tippe at det var Stensrud som manglet. Han fant vi etter hvert på byens eneste strippeklubbe hvor han hadde fått god kontakt med ei av de brasilianske damene der. Lørdag: Mange trøtte tryner gjorde seg klar for buss turen til Faro flyplass. Her var det shopping som sto på programmet før vi satt oss på flyet. Det viste seg at det var satt opp et slitent reserve fly fra Island Air som bringe oss hjem. Men hjem kom vi i god behold alle sammen, etter en vellykket tur.

Del dette innlegget