FYLLINGEN – DRAMMEN FK 2 -0

Rødt kort, straffespark og hodeskade var noen av ingrediensene da Drammen tapte 2-0 for Fyllingen. Fredrik Tjønnøy (Foto:P.A.Grennæs) ble hentet i ambulanse etter å ha gått ned for telling, men ble utskrevet av sykehuset med lettere hjernerystelse. Les artikkel på dt.no (R.Johnsen) Til tross for 2-0 tap i Bergen reiste DFK hjem til Drammen med hevet hode vel vitende om at laget hadde levert en god forestilling og reist seg fra det ydmykende tapet i serieåpningen. Trener Håkon Grøttland beskriver kampen som en god prestasjon av DFK, men at resultatet var skuffende. Drammen spilte meget bra i 1.omgang og presset Fyllingen stort. Drammen lyktes godt i formasjonen 4-5-1 og hadde godt tak på motstanderen. Fyllingen ble etterhvert redusert til 10 mann da en overtent Fyllingen spiller mistet hodet helt og serverte en stygg takling på Anders Amundsen. Hjemmelaget valgte å legge seg lavt og pakke seg inn rundt 16 meteren, noe som førte til total dominans for DFK. Men scoringene uteble, og på en sjelden mulighet for bergenserne gikk de opp i føringen på en heading etter en dødball. Da gjenstod det knappe 5 minutter før pause, og DFK fikk en real kalddusj. Drammen kjører på i 2.omgang og har store deler av banespillet, men Fyllingen lå lavt og kompakt i forsvar og hadde bestemt seg for å ri på ledelsen. Det ble etterhvert pumpet mange lange baller inn i 16-meteren, uten at dette gav noen tellende resultater. I det 60 minutt blir en Fyllingenspiller taklet utenfor 16-meteren og får utrolig nok tildelt straffe! Hjemmelaget takket og bukket og gikk opp til 2-0. Dette gjorde utgangspunktet svært vanskelig for de blåkledde, og Fyllingen klarte å holde nullen kampen ut. I sluttminuttene oppstod en dramatisk situasjon da Fredrik Tjønnøy ble liggende livløs etter en hodeduell der han blir skallet ned. Ambulansen kom først etter 15-20 minutter, men til all lykke ble det på sykehuset konstantert kun en lettere hjernerystelse og Tjønnøy kunne reise hjem.

FYLLINGEN – DRAMMEN FK 2 -0 VARDEN AMFI MÅL: 1-0 (40 min): Fyllingen 2-0 (60 min): Fyllingen DRAMMEN FK: P.Harila M.Backe, S.Amundsen, F.Tjømøy, C.Pedersen – A.Amundsen (T.Molvær 46′), T.Backe, J.Flåtene, F.Nemati (M.Hagen 60′), E.Lunda – N.Knutsen (A.Myrvold 70′) DFK’s 3 BESTE Thomas Backe Niklas Knutsen Faramarz Nemati