DFK – Lørenskog 1 – 3 (1-2)

Det startet så bra, med høyt press og gode bevegelser i angrep. Lørenskog ble presset bakover på banen og det var fortjent at Awat førte Drammen opp i ledelsen før det hadde gått 10 minutter. Et herlig initiativ av Hereqi på venstrekanten førte til et innlegg fra dødlinja og inn foran mål. Knedal og Samuel kaster seg inn i duell for å prøve å styre ballen i nota, men ballen spretter ut til Awat som klinker den kontant i mål fra kort hold. Frem til midtveis i omgangen var DFK det førende laget, men så tok gjestene over og scoret to ganger før hvilen. Hjemmelaget gikk hardt ut i 2.omgang og tilkjempet seg et straffespark, men denne gangen klarte ikke Awat lure Lørenskogkeeperen. I stedet for var det bortelaget som like etterpå økte ledelsen til 1-3, et resultat som skulle stå seg til slutt.

Trener Lars Gunnar Martinsen var en skuffet mann etter nederlaget. Han var veldig fornøyd med åpningen av kampen, men likte ikke fortsettelsen. – Første omgang blir vi for lave i midtbaneleddet og for dårlige defensivt. Det er ikke mange nok som vil nok, konkluderer treneren. – Inngangen mot kampen er bra. Vi går opp i ledelse 1-0 ved Awat, og alt ser positivt ut, men så detter vi plutselig sammen som en klump i midtbaneleddet i stedet for at vi støter fram i sonene og er tette bak. Vi er for ukloke med ball når vi vinner den. Første baklengs kommer ved et brudd imot når vi egentlig har kontroll på ball.  Motstanderen kjører bare en opprulling, og så blir det mål. Dette er en del av læringen, så nå må vi ta det til oss og gjøre noe med det. Vi må ville mye mer, slår Martinsen fast.

– Vi begynner greit i andre omgang, men bommer på en dårlig straffe. Mål preger kamper. Ved utlikning hadde vi fått en energiinnsprøytning. I stedet for var det motstanderen som ble gira mens vi deppet, sukker Martinsen.

Treneren er skuffet over at laget ikke utnyttet sjansene bedre. – Lørenskog hadde klare svakheter i bakre ledd, spesielt på overganger imot, forklarer Martinsen. – Da må vi være kloke nok i måten vi angriper på til å utnytte det motstanderen er dårlige på. I tillegg er det der vi har spisskompetanse til å skape målfarligheter, men så er ikke spillerne bevisste nok på hva det koster å vinne en fotballkamp i 2.divisjon, erkjenner treneren som har kort tid på å få omstilt spillerne før møtet med Ørn Horten lørdag 2.mai i Horten kl. 16.00.