3-0 (67′): Awat Peyghambernejad (Herman Rhoden)
4-0 (87′): Behajdin Celina (Abdi Dagane)

Rhoden – Lian, Nemati, Hellum, Hasi
Awat, Backe, Garmo (Abdi 80′), Fossum (Kalmo 85′) – Celina, Krantz (Østhagen 69′)

DFKs 3 Beste spillere:
Mergim Hasi, Awat Peyghambernejad, Behajdin Celina

Drammen FK fikk en strålende serieåpning og topper tabellen etter første runde. Det var til tider klasseforskjell mellom lagene ute på gressmatta, noe den knusende sjansestatistikken vitner om. Mens hjemmelaget produserte et tosifret antall målsjanser talte vi kun et par, tre sjanser til gjestene. DFK spilte fornuftig og malte sakte, men sikkert Kjapp i stykker. De ca 70 tilskuerne fikk se hjemmelaget gå forsiktig ut i starten, men som en tiger som lusker på byttet sitt smalt det skikkelig da DFK satte inn støtet. Bortelaget forsvarte seg godt, men klarte ikke å hindre en scoringskåt Emil Fossum i å sette inn 2 mål før pause. Første målet var et sikkert utført straffespark etter at Celina ble dyttet overende innenfor 16-meteren, mens den neste scoringen var en knallhard volley fra 18 meter på en dårlig avklaring fra Kjapps forsvar.

Etter hvilen gikk DFK ut i hundre og fikk tildelt nok et straffespark, men denne gangen klarte ikke Celina å overrumple bortelagets gode keeper. DFK virket en periode fornøyd med 2-0 og intensiviteten i kampen sank litt. Det skulle vise seg å kun være kattens lek med musen, for da Kjapp ikke lenger orket å jage ball smalt det på nytt. De siste 20 minuttene av kampen produserte hjemmelaget sjanser i bøtter og spann, og Kjapp skal prise seg lykkelig over at deres reaksjonssterke keeper var i form denne dagen. Ellers kunne sluttresultatet blitt virkelig stygt for bortelagets sin del…! Det begynte med en kjapp i gangsetting av Rhoden til Awat som med et soloraid kom til en avslutning som føyk forbi keeper og inn i nettmaskene. Celina fulgte på med 4 og 5-0 etter først å ha blitt spilt gjennom ved en kombinasjon fra Kalmo og Abdi, før han avsluttet ballet med å knalle inn en retur fra fortvilte Kjappforsvarere som nok en gang ikke fikk avklart ut fra farlig sone. Dermed kunne DFK gå av banen med hevet hode og begynne å glede seg til torsdagens cupkamp mot Tippeligaleder Strømsgodset.

Trener Stian Ramsfjell var en lettet mann etter serieåpningen. Han var veldig glad for at laget fikk den gode starten på sesongen som de ønsket, og syntes totalt sett laget hans gjorde en fin match. – Vi fikk en litt nølende start der spillerne hadde høye skuldre, men vi klarte gradvis å ta over. Vi fikk satt høyt press, låser dem av og får ballen ned og får satt opp vegger på dem. Da ser vi mer aggressive ut og vi tar over spillet fullstendig. I pausen blir vi enige om å gå ut og drepe matchen, men klarer ikke å sette de store sjansene vi får. Dermed faller vi litt ned igjen og virker litt fornøyde en periode før vi deretter setter i nådestøtet da de begynner å bli tomme, forklarer treneren. Til tross for at laget skaper mange sjanser og får en stor seier, ser Ramsfjell at det er punkter å jobbe videre med å utvikle. – Jeg ønsker at vi skal bli flinkere til å bruke bredde enda tydeligere i angrepene, sier treneren som nå har en stor oppgave foran seg når Strømsgodset står på motsatt banehalvdel torsdag.