DFK gutta gikk helt til topps

DFK vant Kollen Meny Cup etter en fartsfylt og underholdende finale som endte med 3-1 seier over Holmen IF.

Kaptein Nemati gikk foran når det gjaldt som mest og førte DFK opp i føringen med en perle av et langskudd tidlig i finalekampen. Derfra og inn holdt arrangørlaget grepet om kampen og vant til slutt 3-1 over Holmen. Finalen var velspilt mellom to gode lag som viste at de begge hadde gjort seg fortjent til finaleplassen. I bronsefinalen var det Vollen som gikk seirende ut av oppgjøret mot Konnerud med hele 7-2. Konnerud fikk utvist en spiller allerede etter 5 minutter og var i realiteten sjanseløse etterhvert som de gikk tomme for krefter.

Kaptein Farra Nemati mottar vinnerpokalen.
Trener Martinsen og Ramsfjell slipper jubelen løs.
Turneringens beste spiller: Edin Botonjic.
Turneringens toppscorer ble Kristoffer Lindgren fra Vollen UIL.

Kampreferat: DFK – Holmen 3 – 1

DFK går direkte i angrep og tar en tidlig ledelse etter et fantastisk langskudd av Nemati. Like etter gir samme Nemati Holmens Bortonjic en gavepakning, men sistevnte evner ikke å omsette denne i scoring. Awat er fortsatt pigg i beina, og avanserer med høyt tempo på DFKs venstre flanke. Innlegget havner på bakre stolpe, men Karagøs setter ballen i stolpen i stedet for i nettet.Spillet bølger, og begge lag får nå hver sin store sjanse etter raske kontringer. Glimrende keeperspill i begge ender gjør imidlertid at det bare blir med sjansene.Etter 6 minutter får Holmen frispark i farlig posisjon. Baasnes har vist seg farlig på frispark tidligere i turneringen, og gjør ingen feil da han klinker banken oppe i krysset. 1-1, og vi er like langt.DFKs Celina har imidlertid ikke tenkt til å la dette vare, og fyrer av et flott skudd som Holmens keeper ikke greier å stoppe. 2-1 til hjemmelaget.Nå roer tempoet i kampen seg betrakelig, og begge lag forsøker å tilrive seg et overtak uten å lykkes. Det er likevel DFK som virker piggest i denne perioden, og greier å få til et par avslutninger som ikke resulterer i noe. I det 15. minutt får Holmen nok et frispark i farlig posisjon, og Baasnes lader kanonen på nytt. Denne gangen står imidlertid en DFK-spiller i veien og redder på streken. Fortsatt 2-1 til hjemmelaget.Så er det DFK sin tur til å få frispark, og Molvær gjør seg klar. Frisparket går via Holmens mur og til corner, noe som gir DFK muligheten på amerikaner. Denne ekspederer Celina sikkert i mål, og øker DFKs ledelse til 3-1. Holmen må nå fremover på banen, og dette gir DFK mulighet til å kontre uten at de greier å utnytte dette. I stedet er det Holmen som lykkes med sitt høye press og greier å spille seg til et par farlige sjanser som de ikke makter å omsette i scoring.Spillet bølger frem og tilbake, men ingen av lagene greier å spille seg til de helt store sjansene.Etter 27 minutter presser DFK fram en amerikaner, men denne gangen feiler Celina i sitt forsøk på å overliste Holmens keeper.  I sluttminuttene forsøker Holmen å mobilisere en siste offensiv, men en meget habil Rodhén i DFKs mål stopper alt som er. Kampen ender derfor med 3-1 til Drammen FK som kan feire nok en tittel.