DFK – Åssiden 2 – 2

Kevin «Gullfot» banket inn 2 mål mot Åssiden!

Kampen om Drammen endte uavgjort 2-2 på Marienlyst. En match som etterhvert skulle vise seg å bli like intens, jevn og spennende som det ble spådd på forhånd. Lagene dominerte hver sin omgang og hadde begge nok målsjanser til langt flere nettkjenninger. For DFK ble Kevin van der Pool dagens mann med sine to scoringer, og med nettkjenning i seriepremieren også har den nyskolerte vingen tegnet seg som årets heteste favoritt til toppscorertittelen.

Men det var nok de færreste som så for seg et uavgjort resultat etter første omgang. Åssiden dominerte fullstendig før hvilen og skapte 3-4 fryktelig store målsjanser som de burde hatt nettkjenning på. I tillegg var gjestene det førende laget som presset vertene bakover. På det tidspunktet var det kun en meget god 16-årig burvokter som holdt DFK inne i kampen. Matias Finnestrand gjorde bort i mot sin livs beste kamp og hindret det ene skuddforsøket etter det andre fra Åssiden å gå i mål. DFK slet med å holde formasjonene, samhandlingene satt ikke og frustrasjonen bredte seg. Heldigvis ble det bare en baklengs fra ÅIFs Camara etter 20 minutter. Scoringen kom på en dødball der Camara smatt inn alene på 5 meteren og fikk uforstyrret nikket ballen i mål.

Etter hvilen gikk DFK ut med en fandenvoldsk innstilling som skremte vannet av bortelaget. Stor intensitet, fullt tempo og knallharde taklinger førte til at DFK plutselig var med i kampen igjen. Et rødt kort før det hadde gått 5 minutter skulle ikke sette stopper for DFKs skumle hensikter. Formasjonene satt bedre, og spesielt venstrekanten bemerket seg med å være farlig frempå flere ganger. Til slutt skulle det vise seg at venstreslegga til Kevin ville bli avgjørende. Etter et angrep i det 60.minutt der DFK spilte ball innenfor ÅIFs 16-meter, havnet ballen til slutt ut til Kevin som fra 20 meter fyrte av et skudd langs bakken som snek seg inn ved stolperota. Samme mann var frempå ti minutter før slutt etter en innøvd corner langs bakken og knallet inn ledelse 2-1. Dessverre mistet vårt unge, urutinerte lag hodet etter scoringen og lot ÅIF utlikne enkelt kun et par minutter etter. I sluttminuttene var DFK farlig frempå ved et par anledninger og kunne avgjort kampen, men matchen sett under ett hadde det vært et ran om ikke gjestene fikk med seg poeng i dag.

DFKs 3 beste i matchen var Matias, Kevin og Jackson.

Se flere bilder fra oppgjøret på våre facebooksider.