Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Åskollen Svene

# 1 Keeper                               Stephan Jacobsson  Karakter                   5

Nesten ikke er nær ballen. Rydder opp i det lille som kommer. Vanskelig kamp for keeper, må holde konsentrasjonen oppe, noe Stephan klarte meget bra. Han skriker også mye på forsvaret, men. kan komme med mer klare meldinger.

 #12 Høyreback        Kristian Theie (45 min)Karakter                               4

En bra kamp, men er  ikke over midtstreken. Plasserer seg ofte feil i forhold til resten av den bakre firern og er ikke helt med på pushinga samt sikring av midtstopper. Er god i dueller og vinner alt. Pasningskvaliteten må bli mye bedre.

 #3 Midtstopper        Bjørn Even Johnsen Karakter                   5

Rydder godt opp og sikrer bra bak både midtstopperkollega og høyreback. Gode avklareringer. Pasningskvaliteten kan bli bedre, men er forsvarets beste pasningslegger. Samarbeidet med Stam er bra. Kan bli mer sjef og prate mer. 

 #4 Midtstopper        Jens Petter Stam      Karakter                   5

Råsterk i duellene og bruker alle musklene i kroppen. Taper ikke en duell. Pasningskvaliteten er laber, dette bør skjerpes opp. Gjør litt rare/vågale valg i løpet av kampen, men kommer godt ut av det pga svak motstander.            

#5 Venstreback         Erik Løsenge           Karakter                   4

Demmer bra opp og gjør en bra kamp defensivt. Savner offensive løp og deltagelse. Pasningskvaliteten er også svært variabel og oppspillene er ikke bra. Har gode avklareringer og plasserer seg bra i forhold til firern. Flink til å sikre.

 #13 Høyre flanke    David Correja          Karakter                   3

Jobber bra defensivt. Kommer sjelden på gode offensive løp og de gangene han kom så fikk han ikke ballen. Er liksom ikke helt med i kampen. Glimtvis storhet ved et par dribleraid, men pasningskvaliteten og taktiske valg bør trenes opp. 

#10 Høyre indreløper               Tterje Larsen           Karakter                   7BB

Banens ener. Jobber bra defensivt og veldig bra offensivt. Han er den som løper mest og har omtrent bare gode løp offensivt(Lagets leo). To fine scoringer og kommer ofte til avslutninger. BRA. I sikring og press fasen så blir det heller veikt.

 #7 Sentral midt        Richard Hagel          Karakter                   5

Lagets playmaker og driblekunstner. Flott hovmesterblikk og enorme teknikkfinesser. Er litt for glad i kula. Er  spilleren som har best pasningskvalitet, men kan prøve å få med flankespillerne mer. Defensivt så er det mye igjen. Sikringsfasen er ikke av beste kvalitet. Bør følges nøyere opp. 

#8 Venstre indreløper              Cato Lauritzen         Karakter                   5

Stor innsats i løpet av kampen. Har blitt flinkere til å gå på løp og blitt flinkere til å avslutte. Scorer et mål og det er bra. Kan med hell engasjere seg mer får å få ballen. Henger ikke helt med de to andre sentrale midtbanespillerne i sideforskyvning/sikring. Er midtbanens mest aggressive og er omtrent førstemann hver gang som går i press. Bra. 

#9/#14 Venstre flanke               Jarle N/ Bjørn R      Karakter                   3

Kommer lite med i kampen pga lite baller å jobbe med. kommer heller ikke på så mange gode løp offensivt. Defensivt er det helt greitt. Både Nilsen og innbytter kan jobbe med å involvere seg mer med i spillet.

#11 Spiss                Rolf Næslund          Karakter                   5

Jobber og sliter bra. Spesielt defensivt. Det var tydelig at han ville vise en høyere innsats enn forrige kamp. Er sterk i kroppen og skjermer ballen bra. Lukter fortsatt lite målsjanser og bør bli litt mer lett på tå i situasjoner som kan gi målsjanser.

Navn:     Press Sikring  Off.løp Gjen.pas Pasning  Avslut  Head    Duell   Totalt

Terje L      2/1    2/1     16/0        0/1      3/3         4/0        3/0      1/1     31/7

Richard H 2/2    2/7       0/0          3/2      7/2         2/0        1/0      1/1     17/14

Cato L      5/1    5/5      5/0         1/2       2/1         4/0        4/1      1/2     27/12

PS: Dag grøtterud spilte høyre back de første 45 min, og gjorde en god jobb. Henning Riise spilte de første 45 min på høyre flanke og scoret ÅFK første mål. Kald i avslutningen. Denne gangen så tok jeg for de sentrale midtbane-spillerne, så kun de siste 40 min. 

Åskollen                               Svene

10                skudd                        1

7                   skudd på mål             1

0                  avslutning                  0

1                  frispark 16m               2

0                                offside                       0

2                  cornere                     0

1                  5meter                      5

1                  utkast                       0

3                  utspill                       3

1/0               felt tur +/-                0/1

0                  redning strek             1

0                  redninger                  2

Forsvar: Ikke satt på de store prøvene idag pga dårlig motstander. MEN dermed bør de engasjere seg mer offensivt. Spesielt backene bør være med oppover på banen. God kontroll bakover selv om press/sikring ikke fungerer hele tiden. SLØVHET gjrø at Svene scorer på slutten og 5 spillere står å se på at Svene får dempe.. 

Midtbane: Indreløperne er løpsvillige spesielt offensivt og jobber også bra hjemover. Press/sikringsfasen ble ikke testet skikkelig i denne kampen, men her er det mangler. Bilde undertegnede sitter igjen med er at her er virker det som om det overlates litt til sidemannen og at man ikke jobber som en enhet. En går i press, mens de andre ser på. Sideforskyvningen fungerer best på høyresiden, men det er et stort «hull» mellom sentral midt og venstre-indreløper. Motstanden var dårlig idag, men allikevel så gjør midtbanen det vanskelig for seg selv en del ganger. Offensivt var det en bra match, men defensivt så kan det bli mye bedre.

Angrep: Svært bra defensiv jobbing. Offensivt så blir det litt spredt, men gjør medspillerne sine gode med enkle løsninger. Flink til å holde og skjerme ballen, slik at  medspillerne kommer opp i angrep tidsnok. Kan med hell jobbe mer med å komme til målsjanser

Del dette innlegget