Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Åskollen FK – Graabein 4-2 (2-0)

@Casper Rongen Wahlum – Even Kongsjorden (Stefan Rukke Gatby), Abdihakim Dagane, Erjok AgutoKnut Skjelsbek (Jakob Throndsen) – Jonas NordahlTalha SaticiSabir Akbari (Kristian Heggstad Sjønnegård) – Khalid Akbari (Trym Amundsen), Morten L. Knudsen, Cho C ( Damian Matulis) 1 – 0, 1 min, Morten L. Knudsen
2 – 0, 22 min Cho (Jonas Nordahl)
2 – 1, 62 min,
3 – 1, 65 min, Trym Amundsen
3 – 2, 79 min4 – 2, 89 min Damian Matulis (Morten L. Knudsen)Da var det klart for en liten «finale» i serien. Vinner av denne kampen mellom Kollen og Graabein er med i kampen om opprykk. Graabein har satset på opprykk og kom alle kanonene ladet. Vi hjalp dem også litt ved å utsette kampen 10 min i påvente av deres keeper.For Kollengutta var dette deres første kamp på senior nivå som hadde en betydning. Kampen kunne gi de et opprykk. Nå har det ikke vært noe mål for laget i år, da det hele veien handler om å få en god overgang til voksen fotballen. Men for klubben ÅFK som nå også rykket opp i 4.divisjon kan en plass i 6.divisjon for deres sportslig satsing være en god sportslig forbedring inn i 2020.Mye stod på spill, det kom frem som en «nøling» hos de yngste som startet og som nerver/småprat fra de som kom inn. Men dette er en erfaring de alle vokser på.Fra TT sin side fokuserte vi ikke på annet hvordan vi skulle løse arbeidsoppgavene og rollene, så kommer resultatet av seg selv. Denne kvelden virket det ikke som budskapet til TT kom frem.Kollen får en flott start. Hærføreren fra A-laget, stjeler ballen på 20 m fra Graabein, fører opp et par meter og chipper den over keeper. 20 minutter senere etter god frispilling settes Jonas opp i mellomrommet. Stikker inn til en stupende kant, setter opp Cho alene med keeper. 2-0. Nå virket alt konf…….men så stoppet sjansene å komme. Det ble mer en midtbanekrig.Graabein starter 2.omgangen best og reduserer 1-2, men takk og lov kommer Tymsen seg igjennom og banker inn 3-1 på en retur etter en dødball. Ja, vi kan puste igjen. Så tuller vi bort ballen på midten og et litt lett langskudd får gå inn. Kamp igjen. Graabein lukter en mulighet.Slik står kampbildet og vipper og småsjanser til begge lag, før Damian blir spilt fri, på et perfekt timet bakromsløp og banker inn 4-2. Jess. Herlig.Så da er muligheten her. Da må vi bare vente i noen uker før vi vet om får opprykk eller ikke, da dette styres av flere faktorer som:

  • Hvor mange buskerud lag rykker ned fra 3 div
  • Om lag har trukket seg i andre divisjoner

Uansett opprykk eller ikke, er jeg utrolig stolt av gutta. Alle mann har tatt nye steg som spiller og jeg vet med 100 % garanti at de har ferdigheter, forståelse til å spille seniorfotball i mange år fremover.Da er faktisk Arve og mitt hovedmål fra 2007/2008 for denne gjengen oppnådd!!! Endelig.

Del dette innlegget