Asker2 – Drammen FK 2 – 3 (1-0)

Mål DFK: Emil Fossum (2), Awat Peyghambernejad
Assist: Truls G.Johansen (2), Benjamin Krantz
DFKs 3 Beste Spillere: Viktor Hellum, Truls G.Johansen, Marius Backe

Drammen leverte en svært ujevn kamp borte mot bunnlaget Asker2. Førsteomgangen var til tider begredelig å se på. Lite stemte og DFK produserte knapt en målsjanse som var verdt å snakke om. Spillemønsteret satt ikke og det var nokså labert tempo i store deler av omgangen. Lite hjalp det heller ikke på humøret at dommeren hadde en dårlig dag og stod for noen litt merkelige avgjørelser. Hjemmelaget var på ingen måte noe bedre enn våre gutter og bidro sterkt til at live-oppdateringene fra Tippeligaen på mobilen ble et mye mer underholdende alternativ enn selve kampen vi var for å se på. At Asker kunne gå til pause med 1-0 ledelse var i og for seg greit nok siden de faktisk klarte å skape et par målsjanser i omgangen, men selve scoringen luktet veldig offside…!

Etter hvilen fikk vi se en helt annen fotballkamp. Begge lagene hadde våknet, skrudde opp tempoet og leverte enn innsats mange ganger høyere enn de første 45 minuttene. Med eldstebror Backe lavere i banen fant de blåkledde igjen rytmen i spillet sitt og vi fikk se pasningsspill, overganger, innlegg og avslutninger som var gjenkjennbare fra tidligere i år. Fossum hadde fininnstilt skuddfoten og fant veien til nettmaskene to ganger, mens Awat endelig fikk lønn for strevet med en forløsende nettkjenning på et innlegg fra Krantz. Awat var før pause det eneste ordentlige angrepsvåpenet DFK stilte med, og det føltes veldig rettferdig at han fikk pirket inn en tellende scoring i kampen. En annen spiller som virkelig stod frem i 2.omgang var fjorårets «hovmester» Truls Garmo, som med to lekre gjennomspill startet klatringen på assist-listen. Det må også nevnes at forsvaret gjorde en god kamp mot Asker. Hjemmelagets angripere, som også har spilletid for deres A-lag i 2.divisjon, ble effektivt stoppet og nøytralisert. At de fikk mål på noe som liknet offside og et billig tildelt straffespark var det lite å gjøre med.

Hovedtrener «Rams» hadde følgende å melde etter kampslutt:

– Denne kampen føyer seg inn i rekken av tøff motstand. Asker stilte med flere A-lagsspillere og skulle vise seg å bli en tøff utfordring sammen med et litt uvant kunstgressdekke.Jeg synes det var en rotete første omgang fra vår side, der vi slet med å få pasningene til å sitte og vi følte at vi var ett lite knepp ned fra vanlig standard også i duellspillet. Selv om Asker ikke skaper noen nevneverdige farligheter før de setter inn et mål som soleklart skulle vært annulert for offside. Men vi skal uansett klare å få ballen vekk i forkant, samt følge løp.

I 2. omgang ser vi mer ut som oss selv. Kampen åpner seg opp, og vi hever oss betraktelig både med ball og i entusiasme. Det er deilig å se at vi nok en gang kommer tilbake etter å ha ligget under, ikke bare en, men to ganger. Dette forteller om meget bra moral og gode vinnerskaller, noe TT er veldig fornøyd med. Dette vil vise seg å være en meget viktig seier. Samtidig ønsker vi å lære av de som ikke stemte de første 45 og gjøre noe med det allerede inn mot den viktige kampen mot Jevnaker neste søndag.