Kollektiv seier mot Tønsberg

Drammen er videre til 1.ordinære runde av NM og drømmer om å møte et Tippeligalag på Marienlyst. FK Tønsberg ble beseiret 0-4 i Vestfold i en kamp der bortelaget viste stor kollektiv styrke og vant fortjent.

DFK var klar over hjemmelagets kontringsstyrke og la seg lavt i åpningsminuttene. Lagdelene lå med passende avstander og jobbet godt sammen. Dermed var det vanskelig for Tønsberg å bryte gjennom. Ved hjelp av lange baller mot Krantz på topp fikk DFK i gang angrepsspillet, og det skulle vise seg at vår spiss ville bli mye for Tønsbergs stoppere å hanskes med. Det tok bare 6-7 minutter før spissen hadde ført de blåkledde opp i ledelse 0-1. En lang pasning fra høyreback Lian ble tatt ned på 16 meteren av vår sterke spiss som i samme trekk lurer en utrusende keeper og plasserer ballen i nettmaskene. Med ledelse turte DFK å stå høyere og innledet en god periode med mye ballbesittelse mer flere korte trekk med spill langs bakken. Venstresiden med Hasi og Awat var stadig en trussel for hjemmelaget, og deres gode samarbeid førte til flere innlegg og avslutningsmuligheter. Mot slutten av omgangen førte Fossum DFK opp i 0-2 etter en innøvd frekk dødballvariant der Celina sendte ham helt alene med keeper.

Etter hvilen fremstod Drammenserne disiplinert og gode. Spillerne var pliktoppfyllende i forhold til arbeidsoppgaver og spilte kollektivt godt sammen. Tønsberg fikk vist at de var et godt kontringslag og var kjappe på overganger, men klarte ikke å overliste vår fremragende keeper Hermann Rohden. Overgangene som kom i mot var sjelden et resultat av tapte dueller, men heller svakt utførte pasninger. Her har flere av spillerne utviklingspotensiale fremover. Bør vi bruke flere touch på ballen før vi sender den videre i trange situasjoner? Hvor stor er risikoen når det spilles på tvers av banen? Innbytterne fikk også mulighet til å sette sitt preg på kampen og tok vare på sjansen ved å være involvert i de siste to scoringene. Molly serverte gjennombruddspasningen fra venstre til Lian som kom på løp fra høyre, mens Abdi kjørte samme konseptet i reprise da han serverte Kalmo.

Teller man alle store og små sjanser i kampen ender man nok sånn ca på et tosifret antall til hvert av lagene, men den store forskjellen i dag var hvordan man tok vare på mulighetene. DFK var klart giftigst foran mål, og spilte seg frem til de aller feteste sjansene. Å score på ca hver tredje sjanse er grei uttelling, og angrepsmessig er vi i nærheten av det vi forventer av laget i år. Den store positive overraskelsen var det stødige forsvarsspillet og det gode samspillet mellom lagdelene. Nå venter forhåpentligvis et Tippeligalag i 1.runde!

En meget fornøyd hovedtrener Stian Ramsfjell syntes kampen var meget solid gjennomført! – Gutta responderer strålende på det som har vært fokus denne uka, og ligger meget disiplinert defensivt. Scorer 4 vakre mål, og er generelt solide i det vi foretar oss. 4-0 borte mot et Tønsberg som spilte i 2. Div i fjor er intet annet en Knallsterkt. Jeg er strålende fornøyd med fokus og den innsatsen gutta legger ned! Gi oss Godset!!!!

DFKs 3 beste spillere i dag var: Hasi, Krantz og Rohden