Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Vollen tok sin første Kollen Cup tittel

Da er det duket for finale mellom Vollen og Kongsberg, to lag som har imponert stort med både fart og innsats i sine respektive semifinaler.
Det er mange tunge bein på banen nå, og dette bærer kampen preg av i åpningsminuttene.

Vollen – Kongsberg Ulleberg 4 – 3
Målscorer Vollen: Ulrik Roaldsøy 3, Mohammad Haidari 1

Målscorer Kongsberg: Even Omholt 1, Håkon Demmo 1, Marius Dokka 1 

Da er det duket for finale mellom Vollen og Kongsberg, to lag som har imponert stort med både fart og innsats i sine respektive semifinaler.
Det er mange tunge bein på banen nå, og dette bærer kampen preg av i åpningsminuttene. Det er likevel Kongsberg om tilriver seg et lite initiativ, og presser frem en amerikansk straffe. Vollens keeper er lynraskt ute og blokkerer Kongsberg-spilleren, og sjansen er spolert.
Tempoet er labert, og dette er det Vollen som er flinkest til å utnytte, i det de kommer til et par gode avslutninger.
I det femte minutt får Vollen et frispark i gunstig posisjon, som Ulrik Roaldsøy plasserer sikkert i Kongsberg sitt kryss. 1-0.
Kongsberg våkner nå til, og går direkte i angrep. Even Omholt klinker til fra langt hold og utligner. 1-1.
Ansporet av scoringen fortsetter Kongsberg å presse, men stengene spiller ikke på lag og stillingen forblir den samme.
Etter ti minutter resulterer Konsbergs spillemessige overtak i en amerikansk straffe, men Marius Dokka greier ikke å overliste Vollens meget gode keeper.
Vollen virker slitne, og greier ikke å flytte beina raskt nok til å komme seg til sjanser. Likevel presser de frem et frispark fra skrå vinkel midtveis i kampen. Denne banker Roaldsøy dessverre i stolpen, og kampen er fortsatt helt åpen.
Nå er det plutselig Vollen som virker piggest, mens Kongsberg har mer enn nok med å forsvare seg. Vollen får amerikaner, men Florian greier ikke å omsette den i scoring.
I påfølgende situasjon er det Kongsberg sin tur til å få amerikaner, og denne setter Håkon Demmo kontant i mål. 1-2.
Nå bølger spillet, og det oppstår mange pussige situasjoner som følge av slitne kropper. Ingen av lagene greier å forsvare seg kompakt, og dette åpner opp rom for de (ytterst få) som orker å løpe.
Vollen spiller seg til tre avslutninger i løpet av kort tid, men Kongsberg er tilbake med mange spillere, og redder på streken.
Nå er Kongsberglaget presset helt tilbake innenfor egen 16-meter, men Vollen makter ikke å få ballen i mål. Nesten ubegripelig at Kongsberg fortsatt er i ledelsen.
Så får endelig Vollen uttelling for det enorme presset; Mohammad Haidari banker ballen i mål bak en sjanseløs Kongsberg-keeper. 2-2 og det er balanse i regnskapet.
Med åtte minutter igjen på klokka får Vollen mulighet til å ta ledelsen på amerikansk straffe. Denne ekspederer Ulrik Roaldsøy effektivt i mål, og sender laget sitt opp til 3-2.
Vollen fortsetter å presse, og får nok en amerikaner. Kongsbergs keeper er imidlertid våken, og sørger for at det fortsatt er spenning i kampen.
Kongsberg må nå fremover på banen, og lykkes delvis med å flytte spillet over på Vollens banehalvdel. Men dette åpner opp bakover på banen, og dette vet Vollen å utnytte. 4-2 ved Ulrik Roaldsøy. Nå blir det tungt for Kongsberg.
Men bortelaget nekter å gi opp, og med et drøyt minutt igjen på uret reduserer Marius Dokka etter fantastisk forarbeid av Gustavo. 4-3, og det er fortsatt muligheter.
Dessverre blir tiden for knapp, og kampen ebber ut med seier til Vollen som kan heve troffèet for første gang. Gratulerer så mye.

Del dette innlegget