Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

– Ungt FK mannskap med mye erfaring

Til tross for en snittalder på snaue 22 år har halve DFKs mannskap 2.divisjonserfaring.

Når serien sparkes i gang mandag 16.april borte mot Bærum 2 er det et relativt ungt og nytt mannskap Drammen FK stiller med. Siden Øystein Garborg overtok de blåkledde etter nedrykket til 4.divisjon sesongen 2010, har treneren bygget opp en ny gjeng som han håper skal hevde seg godt i årets 3.divisjon. Hele 12 nye fjes har kommet til klubben under Garborgs ledelse, og 4 av dem er rykende ferske i år.

Veldig artig er det å se at 6 av spillerne kommer fra egen juniorstall, noe som vitner om meget god jobbing av Thomas Evensen og Co på juniorlaget. Disse ungguttene blir spesielt fulgt opp av spillerutvikler Svein Olav Tovsrud. I tillegg kan junioravdelingen være stolt over å ha sendt talenter videre til Bærum, Strømsgodset og Mjøndalen.

Til tross for en ung spillerstall med snittalder på snaue 22 år, teller troppen 10 spillere med erfaring fra spill i høyere divisjoner. Brødrene Backe, Nemati, Molvær, Knutsen og Wilkinson var alle med i 2009 da Drammen FK fikk en sesong i 2.divisjon. I tillegg har Knutsen 2.divisjonserfaring fra Strømsgodset2 sammen med Guvenc, mens Wilkinson også har fått spilletid både for Notodden og Lillehammer. Nyervervelsene Fayyaz og Pascual har spilt sammen i Bærum, og førstenevnte fikk også med seg en sesong med Kjelsås. Drammen Fks mest profilerte spiller er Geir Andrè Bøyum som har spilt for Sogndal, Os og Fyllingen. Bøyum er i en opptreningsfase etter meniskoperasjon og håper å være spilleklar til sommeren.

Del dette innlegget