Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

TT sine forventinger

Da er vi igjen klare for en ny fotball sesong her på Åskollen. Vi i A gruppen gleder oss stort til sesongen og håper å gi bydelens beboere noe å glede seg over. Vinteren har gitt oss noen forsterkninger som dere sikkert vil bli bedre kjent med etter hvert som sesongen er i gang. Årets stall vil i år bestå av 22
mann inkl 2 keepere. Av 20 utespillere er det 9 forsvars-spillere og 11 midt- bane/angripere.

De kalde vinter månedene er nå tilbakelagt, men aldri før har vel disse tunge treningsmånedene gått lettere. Vår andel på Gulskogen kunstgress har gitt oss og andre yngre lag i GIF topp treningsforhold fra november og frem til seriestart her på Åskollen. I løpet av disse månedene har vi jobbet målbevist med en strategisk fremdriftsplan basert på Kollens spillestil. Samtidig som vi har fått profesjonell hjelp i arbeidet rundt kondisjonsbygging. Testresultatene i løpet av vinteren har gitt oss de svar vi ønsker. I årets treningskamper har vi i større grad enn ønskelig har spilt flere kamper mot 4 divisjonslag og noen kamper mot 3 divisjonslag.

Vi har stort sett vunnet alle kampene mot 4 div. lagene, samt ledet mot 3 div lagene, og som oftest hatt ballen mest i alle kampene. Dessverre har vi slitt litt med utellingen foran kassa og vårt pasningsspill den siste 3’dje delen av banen. Noe som har resultert i at vi ikke produsert like mange sjanser som vi ønsker. Dette er noe vi har brukt mye tid på de siste ukene før seriestart. Ved siden av de gode treningsforholdene våre her hjemme, var hele laget en uke i Barcelona på treningsleir. Her stod gutta skikkelig på i dugnadsarbeidet for å få gjennomført turen. Leieren ga oss en gyllen mulighet til å terpe formasjonen, dødballer og andre detaljer i ”godt norsk” sommervær. Uken ga laget et løft både på og utenfor banen. TT’s målsetninger foran sesongen er klare.

Vi skal bli mer stabile enn i fjor og vi skal å fortsette med å utvikle Kollens spillestil, så får vi håpe at resultatene kommer som i fjor. Av årets motstandere må vi nok se spesielt opp for Asker og Team SIF, samtidig som kampene mot Konnerud alltid gir litt krydder i kampprogrammet. Vi håper i å se og høre mange fotballfolk som på Kollen Road i år, så skal vi love trøkke til litt ekstra i hjemmematchene.

Sesongen er som sagt i gang og etter 9 matcher står vi oppført med 19 poeng. En meget god start, men det som gleder mest er at vi har tatt spillemessige fremgang fra ifjor. Ennå har vi et langt stykke å gå, men dette jobber både spillerne og TT hardt for å oppnå. Et av satsningsområdene våre dette året har vært å utvikle frispilling bakfra, altså skape overtallssituasjoner fra vårt bakre ledd i spill mot etablert forsvar. Vi sleit skikkelig i vinter, men har vært trofaste mot planene våre og vi begynner nå så smått å bære frukter av dette. For dere tilskuere vil dette i større grad enn noensinne bety at dere får oppleve ett mer spillende lag i flere faser av spillet.

At vi har en bred stall i år er det ingen tvil om. Under de 9 første kampene har vi har vi benyttet hele 20 spillere, uten at laget har blitt svekket. Treningsoppmøtet vårt har aldri vært bedre med hele 16, 5 mann i snitt fordelt på 113 økter pr 1 juli, dermed kan vi tilnærme oss kampsituasjoner på de fleste av våre økter. Dessverre har baneforholdene her på Åskollen vært i elendig forfatning hittil i år. Dette er en nedtur for spillere, TT og klubbens ledere som ønsker å spille i sitt nærmiljø. For vår spillestil har vi kun ulemper med å spille på vår hjemmebane pr i dag, da Gulskogen kunstgress gir oss de klart beste forholdene til vår måte å spille på, men vi håper alle at vi snarest kan underholde vårt hjemmepublikum igjen.

Del dette innlegget