Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Tidenes beste spiss

Den siste rollen i laget skal fylles. Denne rollen er summen og oppsummeringen av hva de andre rollen har prestert.

Spillerne i denne rollen er som oftest de som setter kronet på verket og dermed også får mest oppmerksomhet. Noen ganger rettferdig og noen ganger rettferdig uansett! Det krever sin mann og kunne sette inn de litt enklere goalene også.

Se Fotostory av klubbens mest brukte spisser!  

En av de første spissene i denne klubben var en herremann ved navn Tom Solberg, en yngre bror av selveste Puma Solberg. Tom var en klassisk spiss, hurtig, sterk og viste hvor målet stod. Dessverre var ikke fotball på prioritetslisten til Tom og det ble med de første sesongene i denne klubben. Siden tok El Capitano over denne rollen i en kortere periode, før han ble flyttet ned i midtbanen. Dermed stod rollen åpen for flere, som blant annet Espen “F16” Bergmann, Imran “strakarm” Mughal. Begge to med stor suksess.

Sørlot sin rompe!

I 1998 fikk jeg hentet en tidligere lagkamerat i Rolf Neslund fra Drafn. Allerede den gangen kjent for å score på det umulige og slite med de opplagte målsjansene. Starten til Roffe var ikke av det beste slaget. I løpet av de fem første seriekampene stod Roffe uten nettkjenning og begynte å bli litt småstresset. Det var kun midtbanespillerne og kantene som scoret. En liten samtale og poengtering at han hadde vært nest sist på de fleste ga et lite løft, men kun et lite løft. Takk og lov for at Roffe fikk sin etterlengtede nettkjenning i den 6 kampen. Da var det gjort. Etter dette så Rolfen seg aldri tilbake og produserte scoringer på løpende bånd i mange år fremover. Nå var det ikke kun scoringene som gledet oss med Rolfen sitt spill. Han var et fantastisk oppspillspunkt, som kunne holde på ballen til vi hadde fått løftet laget høyere i bane. Med sin Sørloth rompe og en mann i ryggen finnes det ingen i verden som kan ta fra Rolfen ballen. I alle år har vi i denne klubben satt store krav til spissene også defensivt, dette var noe Rolf taklet. Med sin langrenns bakgrunn kunne Rolf løpe til krampa tok han, samt 20 minutter ekstra. At smella gikk i ett sett lærte vi å leve med, men glimtet i øyet ved en hver anledning var Rolf en fantastisk medspiller og lagkamerat.

Galingen fra Sande!

2000 kom nok en kraftspiss til Kollen. Håkon Håkonsen. Vår Lee Champman. Konge i lufta, sterk som en okse i kroppen og umulig å rokke på i 16 meterboksen. En strålende type som senere også tok jobben i kassa ved behov. På samme tid fikk klubbsjef Hagel hentet inn en spiss vi hadde siklet på i flere år. En ung, lys kar fra Sande området. Total umulig å stoppe på banen og i følge ryktene total gal! I starten matchet vi Stokka forsiktig på kanten, men etter hvert ble det vanskelig å holde han ute på kanten med målteften og trøkket hans. I ettertid er jeg forbanna på at enten jeg selv eller andre ikke har tatt tak i dette talentet på et tidligere stadium. Jeg er 100 % på sikker på at med litt hjelp og forming over tid kunne Stokka vært en hit på Marienlyst for byens topplag Godset. Dessverre gikk det ikke slik, men heldigvis fikk dette talentet mulighet en til å skape seg et fotballnavn hos oss. Å beskrive Stokka som fotballs piller er vanskelig, men fytti rakkern og han utviklet seg.  Vinnerviljen, målteften, hurtigheten, styrken, har alltid ligget der, men hos oss la han på andre attributter som spille forståelse, lagmoral. Kjapt stod han frem som en lagkaptein. Gikk foran på banene hver eneste gang. Det var ingen lett avgjørelse å ta fra Larsen kapteinsbindet for å gi det videre. Larsen var og er EL Captinao. Det var en tøff avgjørelse å ta, men også riktig. Det formet også Lars i hans væremåte fremover. Jeg kan skrive en bok om Stokka, målene og hva hans bidrag på banen har vært. La meg si det kort. Vi hadde aldri rykket opp alle disse divisjonen om det ikke hadde vært for at vi hadde en så sterk avslutter topp. Mange husker nok mange av hans mål, men for meg er det 1 forsvarer jobben han la ned foran midtbanen, de taklingen han la ned som 1 forsvarer og satte linja for resten av laget. Tror nok Lars selv er takknemlig for å alt han har opplevd i denne klubben, men denne klubben er også meget takknemlig for hva Lars har betyd for oss. Naturligvis og som rett var, ble det Lars som scoret Åskollen FK sitt siste mål noensinne i opprykk-kampen mot Førde. Jeg kunne sagt så mye mer, men lar det hvile for denne gangen her.

God for 20 scoringer i sesongen!

Før 2008 sesongen fikk vi hentet inne en av buskerud beste målscorer i Morten Hagen. Morten fant seg fort til rette og leverte varene på topp med Stokka. Hagen fikk draktnummer 20 og hevdet han var god for minst like mange mål i sesongen som nummeret på drakten. Morten er en spiller som kan score fra alle kanter og inne i boksen er han dødelig. Gutten hadde alt og det han elsket mest av alt var å høre nettsusen. Det ble en tøff sesong for Morten, noen han taklet mesterlig og krona på verket kom i opprykksfinalen på Kollen Road. Før Førde supportene hadde rukket å  komme på plass hadde Herr. Hagen allerede satt skapet på plass med 2 scoringer. Dette ga gutta en ro og tro. Morten ledet an denne høst dagen på Kollen Road og var en av de viktigste bidragsyterne til opprykket. Dessverre ble Morten etter hvert rammet og skader, hvis ikke hadde han ennå kunnet underholde oss med å dunke inn goal etter goal som han har gjort hele livet. En herlig fyr!

På midten av 2000 tallet kom som nevnt Molly inn. Han er i denne serien vurdert som kant, men har bidratt flere ganger på topp plassen også med gode resultater.

Knutsen fra Godset

Foran 2 div debutsesongen hentet vi inn et spisstalent ved navn Niklas Knutsen. Niklas hadde imponert i Godset sin jr avdeling, men trengte litt tid på å slå igjennom på senior nivå. Det bel en tøff start for Niklas med en uerfaren gjeng som alle skulle debutere i 2 divisjon. Tidvis viste Nikalsa hva han var god for. Året etter og fra den dag har Knutsen vært en stabil toppscorer i Drammen FK. Innenfor 15 meteren er det ingen som er like god som han. Han treffer hvergang og vet alltid hvor målet står. Slipp kula inn i boksen til Knutsen ….og han sender den i nota. Niklas har årene foran seg og kan i fremtiden bli en DFK legende i vår kjøre klubb. En flott gutt som elsker å sette kula i nota.

Pelle, Åskollens Ronaldinho

I 2008 begynte vi å ane at vi var i ferd med å få opp en egenprodusert målscorer. Ronny Lian hadde tatt på seg ansvaret for å bygge jr satsningen videre og et spennende stjerneskudd begynte å vokse frem. Amahl Pellegrino. Gutten var tynn som en spiker, men i spillestil var han like Ronaldinho. Ronny tok vare på denne diamanten og det tok ikke mange årene før denne unggutten fikk prøve seg på a-laget. Overgangen gikk ikke smerte fritt av forskjellige grunner, men med god støtte i Thomas Evensen tok Pelle skrittet opp i A stallen. Gutten har alt, med unntak av at hode kun benyttes til å tenke, ikke heade J. Pelle viste fort sitt talent og naturlig nok var det på sin plass at han tok steget videre. Etter 28 mål i 4.divisjon på vårsesongen 2011 ble han hentet til Bærum og spill i Adeccoligaen. Nå om dagen hvalfarter han rundt på prøvespill i både Lillestrøm og Start. Vi i Drammen FK ønsker Pelle lykke til og håper han lykkes.

Som nevnt tidligere  i denne serien om kantspillere er det en ny potensiell klubb legende på gang i spiss rollen, nemlig Didrik Storskogen. En spiller med strålende teknikk, overblikk og arbeidsinnsats. I tillegg til dette har han også de siste sesongene vist at han har en nese for nettsus. Vi håper at noen av disse ungkarene vil være sentrale ved vår neste 30 års jubileum!!!

Det er også flere som hadde fortjent noen linjer her, men alt i alt må jeg avslutte med å hylle klubbens stjerne Stokka med en fantastisk karriere i vår klubb.

Til slutt i denne serien vil jeg understreke at jeg evig takk nemlig for at jeg har fått lov til å coache så mange gode og forskjellige  spillere i denne herlige klubben.  For meg vil alle disse spillerne være “mine spillere”  til den dagen jeg går i grava. Takk til alle sammen!

Del dette innlegget