Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Tidenes beste kantspillere

Coach Nordahl presenterer klubbens viktigste kantspillere opp gjennom tidene.

Trenerlegende Leif Helge Nordahl presenterer gjennom en serie med leserinnlegg de ulike spillerrollene som har vært mest brukt i klubbens historie. De 11 utvalgte Nordahl har plukket på sitt personlige tidenes lag, eller «fasiten» som han selv foretrekker å kalle det, vil han først presentere under middagen på jubileumsfesten! I dette innlegget ser Coachen på kantrollen:

Fra dag en har denne klubben vært velsignet med gode kantspillere, mange har spilt kant i korte perioder før de har havnet i en back eller indreløper rolle. En typisk kantspiller hos oss frem til i dag er en hurtig, driblesterk spiller, god 1 mot 1 og med målteft. Selvfølgelig har vi alltid krevd at de også kan slå silke innlegg med bananskru.

SE FOTOSTORY AV KLUBBENS KANTSPILLERE!

20 prince som doping?

En av de første kantspillerne i klubben ble «født» med klubben i 1992, Jarle «Brattbrakk» Nilsen. Han har ihvertfall alltid vært der…tror jeg! Fra dag en eide Brattbrakk høyrekantrollen helt frem til tidlig 2000 tallet. Fra sin kant posisjon skar han ofte innover og scoret. Derfor var han årlig på topp listen over toppscorere. Selvom det er for hans offensive bidrag han huskes, må jeg si at det var totaliteten som imponerte meg mest med «Harald Martin»: – 20 Prince om dagen, men løp opp og ned på siden i 90 min, -hver gang! Den rødepakka var nok Nilsen sin tidlige form for doping. Jarle er fortsatt den dag i dag på topp 5 listen over de med flest første lagskamper for klubben.Mot slutten av 90 tallet fikk «Harald Martin» en makker på motsatt side av banen i Espen «Vaktmestern» Bergmann. Unggutten fra Drafn, med en fart som parkerte Juro i Godset. Espen løp fra det meste og var i flere sesonger en målgarantist for laget.

Sparet hardt som en hest!

1998 kom en kar fra Strømmen med i gjengen. Cato «Drusovitz» Lauritsen, også kalt Drusern. Et rivjern av en spiller, med en venstrefot som prikket inn alt han sikta på. Hans skuddbein hoppet de fleste unna, hvis ikke var det 3 dager med lårhøne i sikte. Perlene kom på bestilling fra venstrekanten vår. Det er flere spisser som fortsatt kan takke Drusern for sine scoringer etter banan innleggene hans. Pga av skader måtte Cato trappe ned, men han er den dag i dag på topp tre listen over de med flest assist gjennom tidene i klubben. Senere kom opprinnelsen til «Toget». Kristian «Toget Teie». Mannen løp forbi nesten alt og stod noen i veien tøffet han med hornet og løp de ned.

Børsa til Godset?

På starten av 2000 tallet var det klart for et generasjonsskifte i denne rollen. Noen unggutter fra samarbeidslaget på juniorsiden med GIF, ledet av Erik Kalmo skulle komme inn. Først og fremst Espen «Børsa» Børsum. En rask liten kantspiller som spilte med hjertet utenpå drakta. Børsa var ekstremt flink til å starte løpene sine riktig og kom derfor ofte i gode posisjoner, noe hans lagkamerater dro god nytte av og omsatte i scoringer. Kan selvfølgelig ikke unnlate en liten Børsahistorie om den gangen han ble oppringt av Jostein Flo for et møte og en potensiell overgang. Godset hadde lagt merke til dette «stortalentet som var altfor god for 3.divisjon». Det Børsum ikke visste var at bak Flo i telefonen stod Finta og Pasta Joe med sine sprell og filmet det hele. Et hemmelige møte skulle ta plass i Drammenshallen. Dessverre for Børsa var det kun Pasta Joe og Findus som var der. Til historien skal det sies at både Guddis og Stokka fikk en slik telefon, – men dukket ikke opp! Stuntet ble selvfølgelig vist på storskjerm på årsfesten til hele klubbens fornøyelse (med unntak av hovedpersonen selv, kanskje..)!

Assistkongen Volden

I samme periode figurerte også en annen spiller fra jr satsning på kanten. Fredrik Olsen. En ivrig ung spiller med et godt utgangspunkt. God en mot en, rask og spilte alltid med stor innsats. Før 2003 kom en spiller som satte nye standarder for hvordan tilrettelegger rollen skulle utøves. Fredrik Volden tok Kollen med storm, med sitt enorme driv og hans fantastiske teknikk til å gjøre seg rettvendt på 1 touch uansett situasjon. Volden sine bidrag offensivt var en stor bidragsyter i vårt opprykk til 3 divisjon og de kommende sesongene. Hans bidrag i både mål og ikke minst assister er smått utrolig med tanke på at han kun spilte A fotball hos oss i 3 sesonger. Hans assist rekord består den dag i dag og vi er spente på hvem som skal klare å slå han utrolige 46 assister på høyeste nivå i vår klubb. Volden har siden bidratt til X antall opprykk for ÅFK2 og DFK 3 siden den gang.

Petter Kalmo

I 2004 kom nok en jypling inn i kant rollen på høyresiden. Petter Kalmo. En 18 åring med stor fart og god en mot en. Tror nok mange backer i ÅFK/DFK kan takke Petter, for med sin ekstreme arbeidsmoral rydder han like bra opp defensivt som offensivt. Petter har siden den gangen mer eller mindre eid denne posisjonen. Petter har vært en viktig brikke i klubbens oppturer og er det fortsatt en viktig spiller for Drammen FK. Han kan bli den som setter klubbrekord og spiller flest A kamper gjennom tidene i klubben? Ikke mange i klubben har skaffet oss like mange straffer som Petter og de fleste vil nok huske hvordan han utfordret Førde og ble felt i opprykkslampen til 2 divisjon-i 2008. Straffe. Denne overlot han til Tidnes målscorer Stokka som også dermed satte inn Åskollen FK siste seriemål i historien. Men igjen. Mannen bak var Petter Kalmo. En fantastisk klubbspiller for vår klubb.

Intelligent lat trollmann

06A_KIL_Molvar2.jpgSenere kom en trollmann i dørene på Kollen Road. Som så mange andre vil han nok hevde at jeg har ødelagt karrieren hans som spiss eller at jeg aldri utnyttet han godt nok som spiss J. Mannen jeg snakker om var en av byens klart beste talent i ung alder. Teknikeren, showspilleren Torleif Molvær. Molly fant seg raskt til rette og har vel aldri siden den gang sett seg tilbake. Molly har stort sett spilt kant og var en av nøkkelpersonene i opprykket i 2008 og var også en stor deltager i cupkampen mot Godset året før. En utrolig herlig spiller, en spiller som gjør de utroligste ting på små flater med ballen. Molly kan lure hvem som helst og han har nese for goal. Etter hvert som årene gikk viste han også frem sine lagsider ved å ta større ansvar defensivt og ikke minst assistere medspillere. De goalene han har scoret og ikke minst de raidene han har underholdt oss med, og når han i tillegg tar jobben defensivt er det ikke mange som han. Molly er bakgrunnen for det utrolig populære ordtaket «intelligent lat».

Nordlendingen

I noen sesonger hadde vi også md oss en herlig og artig islending i Hinrik Palsson. En teknikker av rang med stor fart. Et herlig hovmester blikk og nese for scoringer. Synd at Pall kun fikk med seg noen gode sesongene og måtte trappe ned pga ankelskader. Senere fikk vi også med en en skikkelig nordlending som kjefta og smalt til en hver tid og når noen blåste i fløyta gikk rullegardina ned og vinnerviljen lyste om rommet. Nordlendingen Øystein Bråthen kom til Åskollen naturlig nok siden han har familie der ute J. I den beryktede Oslo bilen kjørte han frem og tilbake Oslo – Drammen med resten av våre studenter. Øystein sin vinner vilje og innsats på feltet og i kamper løftet oss. Bråta setter krav til seg selv og andre rundt seg: Med sin store fart og gjennombruddstyrke var han en viktig brikke for oss i Godset kampen, der han åpnet målkontoen vår med en heading. En flott fyr som aldri ga 99.9 % – alltid 100 %. Synd at skolegang og ønsket om en trenerkarrierer skulle nekte han spill for DFK i 2 divisjon. Men som jeg sier. Klarer du å skape det rette miljøet vil alltid folk vende «hjem». Dette har Øystein nå gjort er i dag A trener med Stian Ramsfjell i Drammen FK i 3 divisjon. Jeg elsker spillere som kommer hjem igjen!!!!

Talentfulle unggutter

I de seneste årene var også Nikola Gresko en viktig brikke for oss. Fart, teknikk og målscorer. Han var en flott kantspiller for vår klubb. Ikke bare var Gresko en god fotballspiller, men også en flott fyr som var med å skape miljø rundt seg. Gresko hadde hatt mange år foran seg hadde det ikke vært for at modell karrieren i Oslo J. Nico var også sjåfør i Oslobilen og det er utrolig at det ikke var flere ulykker i de disse årene der Nico Schumacher satte rekord på rekord Oslo – Drammen for å rekke øktene våre. I perioder har også Erik Øverby en viktig kant spiller oss med sitt fantastiske venstre bein og innleggsfot. Amahl Pellegrino og Bejamin Kratnz er også spillere som har bekledd denne rollen de siste årene, men de har nå tatt steget opp i 2  divisjon. Dette gleder meg stort og jeg vet at de en dag vender hjem! Nå om dagen herjer unge spillere som Kot, Halvor Storskogen, Abdi, Niklas Knutsen i disse rollene og selvfølgelig henger veteranene Molly og Kalmo med ennå.

Utrolig gode spillere, fantastiske typer, mange klubb legender og ikke minst flotte venner. Jeg er stolt av å få jobbet med så mange gode spillere. 

Del dette innlegget