Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Tap for Tyristubben

Siden kampen mot Tyristubben ikke er noe å skrive hjem om, lager vi en rapport på den forrige treningen vår!

Kampen mot Tyristubbem er herved et tilbakelagt kapittel. Siden vi hadde en kanonøkt dagen etter den famøse opptredenen ved Tyrifjordens bredder mandag kveld, skriver vi heller om den og kårer likegreit 3BB´er basert på innsatsen på den relativt pragmatiske økta på Gulskogen tirsdag kveld. 

Hele 19 mann stilte opp for å bli med på å løfte skuta på rett kjøl igjen. Dette til tross for at 8 spillere meldte forfall med enten skader eller annet laden. Pål Remi tok tak og startet økta med en lett jogg i 3-4 runder for å få blodpumper, bein og såre lysker i gang igjen. Dette løste han på en mesterlig måte, alle gutta hang med og virket relativt lette på tå og sugne på å få mandagens traumer ut av beina.

Etter den lette joggen var det over på «Tysker» i firkant. Vi pleier egentlig å kalle denne øvelsen for «Tyrker» når vi har gjort en dårlig kamp i forkant. Det ble derfor «Tyrker» denne uka og alle håpet å få opp botkassa som innebærer 20kr ved en tunnel, «tuttis» som vi litt rutinerte kaller det, «luke» som dere kidz kaller det i disse dager. Vanligvis pleier botkassa å fylle seg opp ved disse øvelsene, men de eneste som bidro denne kvelden var følgende:

Håvard: 20kr

Stephan: 20kr

Henrik: 40kr

Latif: 40kr

(Rashid kommer med en oppdatert liste på bøter på DFK3 sin Facebook-gruppe.)

Etter 3 runder med «Tyrker», gikk vi over på en avslutningsøvelse. Peter melder seg umiddelbart på og melder at han vet om en dritbra avslutningsøvelse som han har lært mens han har trent med Skiold sitt 2001-lag. Gaffer´n blir såpass tent på idéen at han nesten blir mo i knærne og får sitt svare strev med å holde begeistringen tilbake for nye impulser mens Peter iherdig setter opp kjegler, kommanderer Pasta Joe i mål og dirigerer lagkameratene sine på diverse poster. I korte trekk får vi en innføring i direkte skudd, veggspill og innleggsituasjoner i samme øvelse. Gud bedre, Gaffer´n er i himmelen! Anders Myhrvold kan etter en stund bifalle at «dette gjør de også i Danmark», der kaller de øvelsen «Hattrick». Der ser man, alt vi «Fjeldaber» kan lære av de Danske Drenge. 

De siste 45 minuttene av økta satset vi rett og slett på mengetrening av kampsituasjoner og balltrilling i 3×15 minutters omganger. 1. omgang ender 2-2, 2. omgang ender med en knepen seier til blått lag før 3.  omgang blir en brakseier til blått lag. Blått lag kan dermer krone seg selv med den staselige tittelen regjerende «DFK3-champs» til neste økt. Det var en drøss med fine mål, godt kombinasjonsspill og fantastisk jobbing i gjenvinningsfasen. Oppgjørets desiderte høydepunkt var likevel målet til Aleks. Stambein, tilslagspunkt, balansehåndtering, alt en fotballspiller kan drømme om var perfekt, da han smalt ballen i krysset i eget mål!

Dagens 3BB: Goran, Thomas L og Peter.

Del dette innlegget