@ BK (Gustav)– Even, Sander (Krisko), Markus, Knut – Tobias, Jonas, Christian, Talha, Trym (Magnus) – Michael

2-1, 85 min, Dødball

3-1, 87 min, Uetablert angrep

Dagens kamp mot Svelvik borte ble som ventet en tøff kamp, mot et godt etablert juniorlag. Åskollen gjengen hadde en klar plan for sin 2.seriekamp som vi ble enige om. Gutta gikk ut og holdt avtalene.

1.OMGANG

Svelvik slo konsekvent langt fra keeper opp mot sin spiss. Kollen gutta var med på notene og hadde god kontroll på de lange oppspillene. Vi vant mange av 1.duellene, men flyttet ikke beina «når ballen går» og tapte dermed mange 2.baller. I dert 25 minutt vinner vi et frispark midt på Svelvik sin banehalvdel. Sander slår en perfekt dødball og løpene i boksen kommer som avtalt. Her dukker Talha opp på bakrestolpe og setter inn 0-1. Dessverre gjør vi en kjempe juniorfeil rett etter avspark. Vi har fortsatt i landet etter scoringen og er ikke skjerpet. Dermed kommer Svelvikspissen i gjennom alene med keeper og scorer. 1 minutt etter vår scoring. Her må vi lære oss og være konserterte og spille på lav risiko rett etter egen scoring. 1.omgangen er jevnspilt. Svelvik slår langt, vi prøver å spille, men sliter med vinkler og avstander i eget offensive spill. 5 minutter før pause filmer Svelvikspiller til seg ei straffe. Kollen keeperen er raskt ned og slår markkryperen nede i hans venstre hjørne ut. Kjempe redning. 1-1 til pause

2.OMGANG

I pausen blir vi enige om «å gå når ballen går», slik at vi plukker opp flere andreballer og ikke står stille til ballen er i beina på motstanderen før vi flytter beina. Kollen gutta hever seg i 2.omgang, Kollen har trøkket og skaper gode muligheter, ikke nødvendigvis igjennom eget strålende spill, men igjennom hard jobbing. Gutta vinner flere andre baller, Svelvik slår fortsatt langt, mens skaper ikke mange sjanser. Selv har vi stang skudd og en i tverrliggeren. 4 minutter før slutt får Svelvik frispark på 25 m. Frisparket skuddet går over muren og rett i kassa. 2-1 til Svelvik. Med få minutter igjen pøser Kollen på med folk fremover i banen og må åpne seg bakover. Det resulterer i en overgang for Svelvik som de omsetter i mål. Dermed taper vi 3-1.

OPPSUMMERING:

For første gang holder vi i 90 minutter. Dette er stor fremgang på bare 2.5 måned. Ikke bare orker vi, men vi duellerer godt og viser at vi kollektivt har tatt mange steg defensivt. For vårt prosjekt er det viktig å hele tiden se på utviklingen, ikke resultatene siden vi er nyetablert. Nå har Kollen gutta igjen tatt nye steg i riktig retning og et nytt trinn på vår utviklingsstige er tatt. Nå kan vi ta neste steg på stigen og fokusere mer på det offensive, slik at vi kan spille ut våre motstandere med god fotballs om vi ønsker.

EN TIL EN

· BK ISJ: Solid i alle involveringer. Kjemperedning når Svelvikspissen kommer alene igjennom. Kongeredning på straffen.

· Knut: Solid 1 mot 1. Justerer seg godt i 2. omgang og unngår kant komme inn på blindsiden.

· Markus: Tøff i duellspillet, flink til å falle av på lange oppspill

· Sander: Solid i duellspillet, meget gode offensive pasninger

· Even: Solid 1 mot 1. Har flere offensive gode bidrag i 2.omgang

· Tobias: Jobber og sliter hele kampen, og tar et nytt steg i riktig retning

· Jonas: Aktiv i 90 min, plukker flere 2.baller i 2 omgang, har noen gode fremspill

· Talha: Solid i anker rollen, vinner dueller og baller og setter godt i gang spillet

· Christian: Jobber og sliter i 90 min, plukker flere 2 baller i 2.omgang, solid i sin defensive sonerolle på dødball

· Trym: Jobber hardt i 90 min, har flere gode offensive løp hvor han nesten kommer igjennom

· Michael: Tøff oppgave alene på topp, jager alle baller, skaper sjanser for seg selv og medspillere

· Gustav: Skulle inn i det bakre leddet, men måtte sporty erstatte en keeper med krampe i begge beina. Gjør en flott jobb som keeper