Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Støtteerklæring til sambo, fra Pasta Joe

Kollens svar på Otto Jespersen, vår egen Pasta Joe, gjør comeback i Kollen Reality. Denne gangen er han svært opptatt av Quiz-fadesen til Amund og all hetsen han har mottatt den siste tiden. Vår godhjertete mesterskribent syntes så synd på Amund at han til slutt valgte å stå frem i Kollen Reality med en støtteerklæring. I kjent Pasta-stil kommer et syrlig innlegg med en herlig dose humor krydret med ironiske fulltreffere. Etter at min venn Amund gikk på en smell i siste runde av den sagnomsuste Hokksund-QUIZ- ligaen, føler jeg som lagkamerat og mentor at det er på sin plass med en forsvarstale, en redegjørelse og ikke minst et klapp på ryggen til «Sambo fra Mambostammen». Denne solblide gutten som med sin hårmanke virkelig trer støttende til når Michael Jackson trenger det som mest. Her er det ikke snakk om skjemmende tatoveringer eller annet utyske, nei da, denne gutten lar det gro til over alt hår lar seg gro, og sender photos av hele gildet over til Neverland, som sitt bidrag i kampen for full frifinnelse for «King of pop». En ekte venn er du, og det skal jammen meg vi være også, når det blåser som verst i toppene. Ta det helt med ro, Sambo! Dette er ikke noe nederlag. Det er faktisk ganske normalt å være nervøs og ubesluttsom når man er så ung som du. Vi vet at mange saker svirrer rundt i ditt unge, mørkkrusete hode. Studier tynger ditt daglige virke og du har så smått begynt å titte litt blyg etter jentene og stadig forundre deg over dine kroppslige forandringer og -reaksjoner. Det å bli kastet ut i en konkurranse, der spørsmålene er fra både ti og femten år tilbake i tid, ja se det er ikke enkelt for en høyreist pjokk fra Underlia.

Derimot så er det et faktum at du var sikker i din sak når det kom til spørsmål om Gunder Bengtson. Det var helt riktig, Amund, Molde eier én stykk Gunder, og det var du veldig klar over. Ikke mange utenfor byen med «den vesle klubben med det enorme klubbhuset» veit akkurat det. Sånn som jeg ser det, klaffet kun en råsjanse for de to andre aktørene med riktig svar. Evensen dypt konsentrert under Kollen- championship i biljard våren 2003. At du nå får føle at mennesker rundt deg nå tar til ordet for å få deg lempet ut av laget, skal du ikke la gå inn på deg. La hylekoret hyle, mens du forbereder deg på nye muligheter, med blanke ark og tegnestifter til. Se på en mann som Richard Hagel, denne restaurant- mafiosoen som har oppkalt sin nyåpnede restaurant etter ei Teigen/Skorgan-skive. Han går inn i konkurransen med hodet svært høyt hevet. Opp som en løve, ned som en fell! Ser du i den retningen, Sambo, så oppdager du den reelle grunnen til at det etter hvert så gjennomskuede «sosserommet» har klart seg gjennom tidligere, liknende konkurranser. Juks og fanteri har stått høyt på dagsordenen i den leiren, noe som også sannsynligvis gav Hagel et poeng eller to i første runde. Ditt halve poeng er verdt over tusen poeng i dine virkelige lagkameraters øyne! Jeg regner med at dette er noe alle andre rundt oss også føler.

Et halvt poeng her og et halvt poeng der… Ja vips, så skal du se at vi har opp til flere poeng når det hele er over, og vi kan more oss kostelig med alt vi har klart å hente inn i løpet av en lang vinter. Evensen og en gjeng Jackson-sympatisører på Gardermoen før avreise til Neverland høsten 2004. Bruk de neste dagene flittig til å lese før avreisen til SWEDECAMP`05, så skal vi sammen stilne de tusener av lattermuskler ditt kandidatur har klar å sette i sving i denne turneringen. Du veit at du kan kontakte både meg og andre voksenpersoner når det skulle være, både når det gjelder ditt engasjement rundt sportsquiz- saker og om andre ting du oppdager rundt i ditt daglige liv. Ingen ting er enkelt, selv ikke det å kapre et halvt poeng i denne konkurransen. Her deltar det jo folk med solid livs- og eliteserieerfaring, og det faktum at du er blant disse er bare et tegn på at vi stoler fullt og helt på deg. PS! Skulle du ikke bli plukket ut til neste omgang med QUIZ, så fortvil ikke, det gjør sannsynligvis ikke ballsjongløren Hagel heller! Din venn, Pasta Joe

Del dette innlegget