Storseier til Drammen

Drammen kunne til slutt innkassere en storseier etter å ha levert en svært variabel 1.omgang. Bortelaget Vestli hang greit med før hvilen, men avslørte utover i andre omgang at det ikke er noen tilfeldighet at de ligger i bunnen av tabellen. Med litt større presisjon i Drammens avslutningsforsøk kunne sifrene blitt svært stygge for gjestene i dag.

Didrik Storskogen i storslag
Drammen startet forrykende med en tidlig scoring av Didrik Storskogen etter kun fem spilte minutter. Storskogen fikk sjansen fra start og svarte med å levere en meget god søknad om fortsettelse i startelleeveren. Spissen var bevegelig og aggressiv foran mål, og spilte seg til nesten et tosifrest antall målsjanser i dag. Fasiten ble til slutt to nettkjenninger og en målgivende. Den første scoringen kom etter et flott innlegg fra venstre av Prince, som Storskogen tar med seg og ekspederer i mål. Drammen var inne i en god stim og fortsatte å male fremover. Bortelaget ble spilt svært lave og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Vestlis unge keeper fikk mye å hengre fingrene i, og skal takke DFKs uinnstilte skuddbein for at noen av hans urutinerte inngrepner ikke ble straffet hardere.

Drammen sovnet
Midtveis i omgangen datt DFK nedpå og inviterte gjestene med i spillet. Resultatet ble en mer åpen og jevn kamp der begge lag hadde sine sjanser. Mot slutten av omgangen satte Vestli inn en sluttspurt som DFK ikke hang med på og Syvertsen måtte ut i full strekk et par ganger. Utlikningen kom på en måte som fikk trenerteamet til å frese av oppgitthet. Et tafatt forsvar lar Vestli få spille seg gjennom og avslutte på mål, men skuddet blir avverget på strek. Returen er det ingen blå som går på, og Vestlis Ødegård kunne ta ned ball, avansere mot 16 meteren og fyre av et skudd som traff nettmaskene helt upresset.

Innbytterne viste vei
Hva som ble sagt i Drammens garderobe i pausen vites ikke, men sjansen for at det var 18-års grense på det er ganske stor. DFK fremstod som et mye mer aggressivt lag etter hvilen, og fremst i rekken var innbytter Gøksel Guvenc. Med stor fart og gjennombruddshissighet la han lista for resten av laget, og DFK satte i gang et voldsomt press som holdt kampen ut. DFK rullet opp det ene angrepet etter det andre, og både Guvenc og Wilkinson la gode innlegg som nær gav nettkjenninger. Etter å ha brent et par store sjanser fikk Storskogen til slutt hull på byllen igjen da han ble spilt fri av Backe. I stor fart mot mål kjørte Storskogen en tunnel på den utrusende Vestlikeeperen. Også en annen innbytter ville være med på moroa. Det første Knutsen gjorde da han ble byttet innpå var å ta med seg ballen ned på dødlinja og slå et glimrende innlegg til Eric Pascual som fra straffemerket styrte inn 3-1. Denne kombinasjonen var så god at de gjentok bedriften ti minutter etterpå. Denne gangen klinket likeså Pascual ballen klint oppi krysset! – en perfekt avslutning for Pascual som spilte en meget god kamp i dag. Midtbanekrigeren stod dermed frem som både dirigent, pasningsspiller og målscorer. I det hele tatt vasset Drammen i sjanser denne omgangen, og gjestene var til tider helt utspilt. Kronen på verket ble satt da Gøksel nok en gang kom raidende på høyrekanten og la en nydelig pasning til Didrik foran mål. Denne gangen valgte spissen å dele godene med kollega Knutsen og forærte en ferdigscoret pasning videre. Knutsen satte ballen enkelt i mål og fastsatte resultatet til 5-1.

20.05.12, Marienlyst Stadion: Drammen FK – Vestli IL 5 – 1 (1-1)