Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Stokka: ÅFK? ….lite aktuelt!

Captain og storscorer 69 Stokka bryter barrierer og lar for en gangs skyld noe annet enn føttene snakke for seg!

Har fått spørsmål om å skrive noen ord om min tid, i denne utrolige gutteklubben. Er ikke min sterkeste side og skulle skrive ned noen ord. Men jeg får prøve…

Intervju av Stokka og alle målene fra Førdekampen                 Se videosnutt fra Førdekampen på dt.no

Sosseklubben ÅFK lite aktuelt…!

IBK_Stokka.jpgDet var en august dag, vi var og kikket på noen møbler på E-76 møbler. Jeg gikk og kjedet meg, mens  Monica freset rundt. Da dukket en blid og engasjert Hagel opp, og lurte på hva jeg drev med om dagen fotballmessig. Var ganske lei av fotballtilværelsen i Selvik If, hadde gått på tap etter  tap med 8-10 mål,  så var nær ved å legge opp. Hagel lurte på klubb bytte til Åfk, men den sosseklubben med fett utstyr, når  jeg var vant til forskjellige farger på sokker og ingen lik shorts, og en hel flokk med pappagutter..i tillegg den lysluggede skrikhalsen på siden, da var Åfk et lite aktuelt alternativ. Men det ble jo et møte for meg også på Pigen med Leifen etterhvert. Etter lovnader om at de trengte akkurat meg, faderlig fort, med en plass på tabellen, som sa at det var fullt mulig med nedrykk til 6 div. Ikke at det var lukrativt, når jeg kom fra 6 div.

Benket til tross for lovord!

Men leifen var overbevisst om at dette skulle gå, så etter noen dagers tenkepause, med lovnader om gull og grønne skoger,,,så satt jeg der i ny gul drakt og like sokker på BENKEN. Og der satt jeg mer enn jeg var fornøyd med, de første kampene, men det rettet seg etterhvert. Som tidligere sagt, så så vi på landet, på Åfk som en sosseklubb med utstyr en eliteserieklubb verdig, men visste seg ikke være så ille likevel, når man fikk godene selv.  Finta har gjort en helt fantastisk jobb, med å komme med utstyr til oss, er vel ikke en gutt på kollen, som ikke har fått ball fra oss. Hver gang vi trente sto halvparten av alle guttene og ventet på et sleivspark, så de fikk ny ball.

Fantastiske minner

07A_JIF_Stokka 2.jpgHar utrolig mange fantastiske minner fra tiden i klubben, så er litt vanskelig å finne ut hvor jeg skal begynne. Har i tillegg en hukommelse som en gullfisk, så dette er ikke så lett. Men må jo begynne et sted. Som da Rolf skulle kjekke seg for gutta og kjørte på stranden i Danmark og fikk bilen under vann. Den sto godt. Og Stensrud som satt i bar overkropp på rumpa til Guddis, som massør, ingenting var mer naturlig enn det. Og da stakkars Flåtene nesten døde i Spania, da vi vekket han med fuglelyder og dro i dyna hans midt på natten. Hagel som ble livredd, da vi satt på bussen i Manchester, da det kom på to skumle typer, vi var ikke i byens beste strøk.

Skeptisk til Pasta Joe

Det første jeg la merke til var en korpulent, kjepphøy og klysete keeper, det var Stephan Jacobsson. Leifen presenterte meg som ny Åfk spiller og la frem at jeg hadde bøttet inn mål mot Åfk. Da kom det tørt fra Stephan, «ikke mot meg»….Noe han fikk bite i seg, på første trening!Jeg var litt skeptisk til ham de første treningene, men for en fantastisk fyr…Tok ikke lang tid, før vi ble veldig gode venner. Har vært en gedigen opptur, hele min tid i klubben, det har vært et utrolig samhold i laget, tror ikke det var noen i støtteapparat eller spillere, som sluttet de første 7 årene. Det at vi hadde en så stabil gjeng, var grunnen til at det gikk så bra, som det gjorde. Men mine høydepunkter er nok cupkampen mot Godset, der Bjørn Tore og Monica, lå i telt på Kollen Road for å passe på stereoanlegg og alt annet. Eller opprykket til 2 div. Det var en kamp, få trodde vi skulle kla-re å vinne, inkl Førde spillerene, men det gikk ikke lange tiden, før vi viste hvor skapet skulle stå, sier bare 8-1……Var også morro og spille alle lokale oppgjør rundt omkring i Drammen, der vi til slutt ble det beste laget, med opprykk til 2 div.

Den lyshårede skrikhalsen

Må også skrive noen ord om den personen, som har betydd, mest for meg i klubben…LEIFEN. Denne lyshårede skrikhalsen, viste seg å ikke være så ille allikevel, faktisk så var han en riktig hyggelig og grei fyr. Eller letter sagt, en helt unik og fantastisk person. Hadde ikke orket og kjørt til Mif hallen, alle disse årene fra Sande, hvis ikke han hadde stått på siden og skreket. Hvertfall ikke når vi brukte 45-50 min av hver trening, til å løpe 15-15, faen jeg hatet…Men gud og god form vi var i. Han skal også ha masse av æren, for at klubben er der den er i dag. Han ser ikke så bra, som den gangen Monica stoppet på bybrua, for å spørre om han trengte å sitte på, passasjerdøren gikk opp, og Leifen sa «hallo Stokka»  til min langhårede kusine, som satt der og ikke skjønte noenting. Men Leifen…tusen takk for mange gode år og minner.

Tidenes lag

Så over til laget….Ikke så lett dette heller, med alle de gode spillere, som har vært innom klubben og fortjener en plass her, som Fredrik Askjem, Terje Larsen, Mats Frøshaug, Kai Guddal og Simen Amundsen.

Men her er nå mitt lag:

Keeper: 

Stian Brekke (En keeper som mener, han aldri hadde skyld i et eneste baklengsmål, men hadde også redninger som reddet oss mer en en gang.)

Backer:

Marius Backe (En beinhard back det gjør vondt å møte)

 Henning Riise (Med alle de kampene og de lange kastene vi skapte mye på)

Stopper:

 Bjørn Even Stabæk (En fin spiller, som enda har tilgode å bli møkkete på shortsen, men ryddet opp i alt som kom.

 Farra.(En spiller du vet gir 100 % alt, og som har vokst inn i en kapteins rolle)

Midtbane:

 Flåtene (En vidudenrlig bergenser, liker egentlig ikke bergensere, som meldte luke etter luke når han kom, leiffen plukket det fort av han, men allikevel fantastisk.) 

 Thomas Backe (En arbeidsjern med god teknikk, fine finesser og en fantastisk pasningsfot.)

 Fredrik Volden ( En spiller som har alt, sinnsyk fart, to fantastiske skuddben, kunne kommet så langt han ville.)

 Cato Lauritzen. ( Drusovitch. Slegga Lauritsen, var ikke få skudd fra hjørnet av 16 meter, som keeper bare hørte suset fra.)

 Petter Kalmo. ( En ærlig spiller, med god fart og god 1 mot 1, har ikke tall på antall straffer han har skaffet)

Spiss:Thorleif Moldvær.( LItt lat til tider, men når han våkner, en utrolig teknikk, og en skuddfot det lukter svidd av.

Trener: Leiffen ( Sinnsykt engasjert, inkluderende, og en vinnervilje du skal lete lenge etter. Veldig god.

Oppmann: Monica (En dame som visste hvordan hun skulle ha det, alt, alltid på stell.)

Dette blir vel min siste fotballfest med klubben, den første skulle jeg på jobb kl 06.00 dagen etter, så skulle ta det med ro,men dengang ei. Ble skjenket stupfull og var den siste som dro fra festen og jeg gikk av på jobben og satte drammeglasset på trappen på jobben, før jeg gikk inn. Ikke min nåværende jobb, tilfelle noen der skulle lese. (Skjer ikke igjen.) Det gikk veldig bra den første timen, la meg til å sove, våknet kl 12, satt og skalv til kl.14. Ristet hjem og la meg, ikke til å anbefale, så får vi se hvordan det går på siste festen, fri dagen etter hvertfall.

Takk for alt til alle. 

Hilsen Stokka 69.

Del dette innlegget