Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Sportssjefene Hagel og Nordahl oppsummerer

Da det ble klart høsten 2003, at ÅFK var klare for opprykk til 3.divisjon visste Leif Helge og jeg at vi sto ovenfor mye moro, men også veldig mye hard jobbing. Spill i 3.divisjon som vi fleipet med de første årene i 6.divisjon var blitt en realitet og vi skulle nå måle oss mot mange av Drammens storklubber de siste årene. Vi gikk til en ny utfordring med en porsjon ydmykhet, men samtidig med en klippefast tro på at ingen oppgave er for stor for denne klubben. Leif Helge skulle ha ett ”hvileår” fra trenergjerningen og skulle avlaste Hagel som sportslig leder. Etter å ha fått budsjettrammen fra vårt styre gikk vi ut for å skaffe treningsforhold, trenere og spillere, omtrent i den rekkefølgen. Vi har i 2004 sesongen spilt mye på kunstdekke, både ute og inne, og ligger nok foran mange andre 3.div. klubber på det området. Gutta ble kanskje litt lei bilkjøring etter den 6 turen til Østfoldhallen i slutten av februar, men underlaget kunne ingen klage på. A-og b-trenerteamene fortsatte fra 2003 sesongen, men juniorlaget trengte en mann til ved siden av Christian Olsen. Etter noen samtaler ble vi enige med Erik Kalmo om jobben som hovedtrener, mens Christian skulle understøtte han som ass.trener. Når nå trenerne var på plass kunne vi begynne å jakte på spillere. Av de nye spillerne vi har fått i år har disse spilt i 3.divisjon;  Stian Brekke (Keeper)  Vidar Tenmann (Keeper)  Morten Idal  Sverre Skarra  Thomas Adrian Tollefsen Kofoed  Jan Vidar Haugstulen Alle disse karene har glidd flott inn i miljøet og har vært bidragsytere både på og utenfor banen. Sverre ønsket å gå tilbake til Vestfossen midt i sesongen, fordi han ønsket mer spilletid, noe vi hadde stor forståelse for.

Vi vil ellers trekke frem keepersituasjonen, som i år har vært spesielt sterk i ÅFK med to meget gode keepere i Brekke og Tenmann. Vi har virkelig fått se viktigheten av to jevne keepere på dette nivået, da gutta har overlappet hverandre der den andre har slitt med skader og sykdom. Når det gjelder juniorlaget har vi sett lovende takter i vårsesongen, der bare målforskjellen sendte oss ned i 2. div. foran høsten. Høsten har vært god og vi vil takke både spillere og trenere for flott innsats både i kamp, men også i treningssammenheng, hvor juniorlaget i lengre perioder har trent like mye som a-laget. Det er naturlig å trekke frem Thomas Adrian, Jan Vidar og Thomas Lunde, som i store deler av sesongen har bidratt på ÅFKs høyeste nivå. Vi håper at vi her har tre karer som kan være bærebjelker i ÅFK i de neste årene. Disse karenes utvikling bør også være til inspirasjon for de mange andre talentene ÅFK har i sin JR tropp. Når det gjelder våre etablerte karer som Kai, Freddy, Stabæk og Rolf, som alle har vært med siden 6.divisjon, er Leiffen og jeg nesegrus av beundring. De har prestert på et godt 3.div. nivå gjennom hele sesongen, og har bevist at man ikke nødvendigvis går ut på dato selv om man har passert 30 år. Vi har i alle år hatt en stall med kondis og duellkraft, men i år har vi også hatt finesse. Det er ingen tvil om at publikum på Kollen Road har latt seg underholde av Lians skudd, Backes dragninger, Voldens rykk, Idals innlegg og ikke minst Stokkas luftdueller!

Det er blitt prestert på et høyt nivå i alle ledd, og samspillet har ført til at ÅFK klarte seg igjennom det vanskelige første året i 3.div. Samspillet har fungert utenfor banen også, hvor lagledere som Monica Johansen, Bjørn Reiersrud , Jon Høyer og ikke minst Johnny Solberg, har lagt ting til rette for våre fire lag på en flott måte. Vi vil gjerne få takke dere for flott innsats i året som har gått. Når sant skal sies er det vel Johnny Puma som har hatt de største utfordringene med sitt lag, ÅFK 3 i år. Vi fryktet tidlig at dette skulle bli et problem, og vi fikk ganske rett. En målforskjell på 25-105 sier vel egentlig det meste om dette. Johnny har på det meste hatt 17 mann på ”skadelista” og vi vil takke alle b og jrlagsspillere som bidro til at vi slapp å trekke ÅFK 3 fra seriesystemet, ved at de stilte opp når Johnny ringte rett før kampstart. Hva skjer så? Jo foran sesongen 2005 må vi komponere et nytt TT, ettersom Nippi valgte utfordringer i Skiold fremfor i ÅFK. I stedet for å gråte over dette har vi jobbet knallhardt med å erstatte Nippi, og har klart dette og vel så det i Jan Wendelborg. Jan vil sammen med Leif Helge utgjøre trenerteamet i 3.divisjon neste år, godt understøttet av keepertrener Bjørn Tore Nordahl, ”mentor” og bidragsyter Jarle Finnestrand og lagleder Monica Johansen. B-laget fortsetter med de samme kostene Reiersrud/Hagel, Claget evalueres grundig etter sesongen, mens juniorlaget, som blir en av klubbens største satsninger i 2005, får et nykomponert trenerteam hvor vi forhåpentligvis har med oss Erik Kalmo videre. Jon Høyer er med som lagleder. Sesongen 2005 blir et veldig spennende år, med planer om kunstgress satsning på Åskollen, stadion ur, speakertjeneste og forhåpentligvis enda flere tilskuere som ønsker å se ÅFK sine kamper. Vi skal holde koken og regner med at resten av gjengen også gjør det! Leif Helge & Richard

Del dette innlegget