Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Sportslig status fra A laget

SPORTSLIG STATUS FRA A-LAGET
SL Nordahl er tilbake med noen oppdateringer rundt a-laget for de som er mest ivrige. Han presenterer noen av de nye spillerene, kommenterer a-lagets svake resultater og kommer med noen tanker om seriespillet.


Da er det kanskje på tide å komme med en liten sportslig hilsen igjen. De siste innleggene fra meg ga ihvertfall utslag i nettstorm på diskusjonsforumet. Skal prøve å holde en lavere profil denne gangen ………
Siden sist har det som alltid skjedd noen forandringer, Christer Pedersen og Morten Hagen har trukket på seg den gule drakten. To gode fotballspillere som kan vise til gode prestasjoner og som vil bli spennende å følge utviklingen til de neste månedene. Synd at enkelte utenfor klubben vår bruker så mye energi på sverte enkelt personer, men dette kan vi dessverre ikke styre. Vi får heller bare ta det med et smil. Tross alt skal en huske på at «for å hate må man først elske». 🙂 Ved siden av disse har også vår gode venn Gresko kommet tilbake fra Kroatsia. Nikola har vært skadet lenge, men er nå i trening igjen. Han vil trenge litt tid for å komme tilbake til gammelt slag, men innsatsen og viljen til å legge ned jobben er det ingenting i veien med. Han kommer til å være en del av vår 3 divisjonstropp. Samtidig har Bhandarinho flyttet fra det kalde nord til Elverumsområdet og trener med oss annehver uke. Karan vil inntil videre være en del av vår 4 divisjonsstall frem til han er ferdig med millitærtjenesten.
Så langt har vi også hatt noen mindre hyggelige meldinger som at Espen Lunda forsatt sliter med sitt meniske opererte kne, gamle Børsum ser aldri ut til å frisk :-), nordlendingen vår Bråthen sliter med tidsklemma og må vente med å treningen sin. Samtidig som Erik Øverby ikke er tilbake fra statene før i begynnelsen av mai, Berat har måtte reise hjem til Gol i påvente av leiligheten skal bli ferdig (men det er den nå) og Molly har vært på en 3 ukers feriereise i Asia. Vel, ikke akkurat som ønsket, men dette er en del av realiteten i den glade amatør verden. Ved siden av dette har vi vært uheldige med skader på sentralespillere som Flåtene og Idal.
De første 3 treningsmånedene har vist at vi forsatt har mye å jobbe med, men det hadde vel vært kjedelig hvis vi var serieform allerede i februar. Øktene er intensitetsstyrte med temaer fra vår spillestil. Altså alt som vanlig. Dog har vi dessverre ikke fått uttelling for dette i årets 3 første kamper. Der vi har tapt 2 kamper mot to gode 2 div lag (4-3 for Modum og 5-0 for Manglerud Star). Dette er forsåvidt greit, selvom vi sprakk skikkelig i 2 omgangen mot MS. I den siste kampen taper vi hele 4-1 for Lommedalen. Dette skal ikke skje, uansett hvilket lag vi stiller. Spørsmålet vi har stilt oss selv i etterkant er om vi dullet for mye med oss selv. Både trenere og spillere. Spesielt på de rene spillestil øktene. Spørsmålet kan vi dessverre ikke besvare nå, men resultatene har gitt oss en tankevekker og endringer blitt iverksatt. Vi må opptre mer sultne i alt vi foretar oss. Mye ligger i hopdet og innstilling, både for trenere og spillere. Vi hadde en liknende periode i sesongen 2007 rundt ferietider. Fordelen nå er at det ikke er midt i sesongen, men forsatt langt frem til poengene deles ut. Konklusjonen er enkel. Hverken spillere eller trenere er fornøyd med egne prestasjoner. Nå er ikke dette noe som stresser oss. Dårlige perioder har vi hatt tidligere også og hver gang vist at vi kan ta ansvar og finne gjennomførbare tiltakspunkter. At våre prestasjoner skal ha gitt misnøye i A-gruppen er helt riktig. Både hos spillere og trenere. Vi driver da ikke med hobbyen vår 4- 5 ganger i uken uten å bry oss om prestasjonene og resultatene. Men at det påvirker oss ikke i noen annen retning enn at vi blir mer skjerpet. Alt annet er tullete påstander. Vi vet hvor liste skal ligge for gruppen vår og vi sikter forsatt høyt. Dette er en del av den evige forbedringsprosessen du finner i alle prestasjonergrupper i samfunnet, både i idretts og næringslivet.
I tiden foran oss ligger det et tett program med treningskamper og forsatt mye trening. Også i de neste treingskampene vil laget variere fra gang til gang. Alt i forhold til hvem som fortjener sjansen og hvem som kan være med. Vi skulle selvfølgelig ønske at alle var tilgjenglig til en hver tid, men skader, jobb og ferie er en del av hverdagen for oss. Nå har vårt 4 divisjonslag også flere treningskamper fremover og dette gir oss muligheten til å matche de som ikke kan spille for 3 div laget pga jobb. Dermed har vi stor mulighet til å holde alle i A stallen i en god match form. Årets Team Kollen i 4 div har vi stor tro på vil klare seg godt. Treningskamp resultatene tilsier ihvertfall dette. At

– 13 –
noen stiller spørsmål på hvorfor Per, Pål eller Askeladden spiller på 4 div laget tidvis, må vi regne med. Svaret kan dere få allerede nå: Mer eller mindre alle spillerne i 3 divisjonsgruppen vår kommer til å spille for 4 divisjonslaget i 2008.
Nå er det ikke lenge før vi reiser til varmenstrøk for å spisse formen inn mot seriestarten og NM kvalikken. Reisemålet er Tyrkia og vi har stor tillitt til at SC sport vil ta godt vare på oss og gi oss det beste tilbudet. Det skal bli topp å være samlet hele 3 divisjonsgruppen i en hel uke både sportslig og sosialt. Vi kommer til å spille to treningskamper der nede som vi håper å få live oppdatert her på nettet via vår eminente Tuttis. Mer om dette senere.
Siden mine innlegg sist har diskusjonssidene vært tett fulgt opp av mange vitere, «ÅFK spillere» osv. Rett og slett mange med et virkelig har godt «innsyn» i klubben. Vel, slik vil det alltid være når vi kjører et helt åpent forum. Så da må man bare regne med at mange anonyme har mer peilling på hva som skjer i klubben enn de som styrer den. Men la meg si det slik: Ingen i Åskollen FK ledelsen har eller kommer til å svare eller kommentere diskusjonstråder. Enkelt og greit. I hvertfall når det ikke finnes noen å kommentere. Vi regner ikke med at rykteflommen stopper av den grunn, men dette får vi ikke gjort noe med.
Tilslutt minner jeg alle om at Åskollen FK sin sportslige målsettning er opprykk innen 2 år. Dermed må det ikke skje i 07, selvom vi håper på det. Vi ser ihvertfall ikke på oss selv som seriefavoritter, men som en av flere mulige vinnere av avdelingen. IBK har et meget sterkt lag og har nå samlet en sterk trener trio. Konnerud har også fått et par solide forsterkninger og forsetter å bygge laget fra ifjor med området beste trener. Jevnaker satser for fult igjen og har også oppgradert stallen sin vesentlig. Så dette kommer nok ikke til å bli avgjort før i oktober. Inntill da skal nok både vi og de andre lagene gjøre vårt ytterste for å være beste til en hver tid.
Mer informasjon om de andre lagene kommer i neste innlegg.
Sportslig hilsen Nordahl

Del dette innlegget