Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Skarphedin – DFK 2 -3 (1-1)

Mål DFK: Behajdin Celina (Awat), Matias Warp (Garmo), Awat Peyghambernejad (Molvær)
Laget: Herman – Warp, Farra, Hellum, Kim – Fossum, Garmo, Kalmo, Awat – Behajdin – Molly
(Horgen 60 for Kalmo, Lian 70 for Farra, Diddy 75 for Molly.)

BB: Herman, Warp og Awat

Skarphedin borte, topp mot bunn. Ved første øyekast, 3 lette poeng. Men i 3. divisjon finnes det ikke 3 lette poeng. I hvertfall ikke mot Skarphedin borte, et lag som i fjor klatret fra siste til 6.plass på tabellen, et lag som kun hadde ett tap hjemme før denne matchen, et lag som hadde forsterket seg kraftig og som stilte sitt klart beste lag for sesongen. Men vi kom godt forberedt. Gutta har lagt ned mye de siste 10 dagene. De ble dratt tidlig hjem fra ferie, og har svetta seg gjennom gode økter i tropehete. Sandvold stadion var fullpakka, selv om Skarphedins supporterklubb kun talte 3 tapre sjeler. Hvorav en av disse skulle vise seg å bli en håndfull for en av våre gutter.

Skarphedin spilte slik vi ante, la seg lavt og risikerte svært svært lite. Vi skaper et par brukbare muligheter selv om de var vanskelige å bryte ned tross i en ballbesittelse på 90% . Garmo skjønte greia i første vanningspause i 28 grader i Bø, «disse kommer til å bli slitne». Det skulle ta 40 minutter før vi fikk hull på den sagnomsuste byllen. En monsterkontring var i emne, den startet sentralt i banen ballen havner tilslutt hos Awat, han finner Behajdin som avslutter klinisk til 1-0. Kun 3 minutter senere er dommeren mer gavmild enn Farra på Z klokka 2 en lørdagskveld når han gir en Skarphedinspiller som snubler i egne bein straffe! Denne tar imidlertid Hermann seg strålende av. Rett før pause må vi irriterende nok konstatere at de utlikner på en god dødball. Det er en kraftig understatement å si at det kokte til pause. Høvdingen blant Skarphedins 3 supportere klarte å få Hellum ut av fatning, en gammel krok ved kiosken klarte det samme før en av motstanderens lagledere sendte coach LG i adrenalinland. Manager Rams svulmende brystkasse roet imidlertid gemyttene på en utmerket måte.

I pausen ble vi enige om å øke balltempo, vinne 2.baller og holde hodet kaldt. For en respons gutta gir! Stikkord, balltempo og 2. baller! Vi ruller over Skarphedin og serverer angrep som ville fått en totalfotballelsker som LvG til å skli av stolen(Coaching i verdensklasse?). Det måtte et Warp til for å realisere den brilliante cornervarianten da han setter inn 2-1, før Awat setter det som burde vært «spikern i kista» etter 70 minutter. Garmo fikk rett, de ble slitne….! Det som skjer det siste kvarteret var nok at TTs to yngste medlemmer var nær ved å følge Finta inn i «månekameratenes rekker.» Vi blir rett og slett arrogante med ball, og i stedet for å drepe matchen skal vi sy oss gjennom med diverse jålerier. Dette fører til at ett bunnkjørt motstanderlag får sette 3-2. Når Behajdin mister huet og blir sendt av banen blir det neglebitende siste 10 minutter. MEN heldigvis ror vi 3 magiske poeng i land på en middels dag mot en litt småseig motstander.

Del dette innlegget