Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Siste brikke er på plass i kassa

Drammen har jaktet en makker til Hans-Eirik Jacobsen på keeperplassen og fikk til slutt en meget lovende keeper i Hermann Rhodén. Den talentfulle unggutten blir utlånt fra Strømsgodset denne sesongen og kompletterer en allerede meget sterk A-stall.

Krokstadelvingen Rhodén har gått gradene i Strømsgodset og fikk sin Tippeliga-debut 2011 i bortekampen mot Start da Adam Larsen Kwarasey ble utvist. I 2012-sesongen var han utlånt til Vestfossen IF i 3.divisjon. Neste sesong var Rhodén tilbake i Strømsgodset som andrekeeper og sto halve sesongen på SIF2 i 2. divisjon inntil han i høstsesongen inngikk en ny utlånsavtale, denne gangen med 3.divisjonslaget Stoppen FK.

I Strømsgodset fikk Rhodén gode skussmål, og Hermanns tidligere målvaktkollega, Adam Larsen Kwarasey, beskriver talentet som ambisiøs. – Han er veldig treningsvillig og står på. Han er en målbevisst og ambisiøs gutt. Også er han en veldig ålreit type, fortalte Godsetkapteinen til klubbens nettside. Trener Ronny Deila var enig i beskrivelsen. – Hermann er en ambisiøs type og har veldig god keeperteknikk. Han jobber hardt, men mer å gå på fysisk. Han er en vi ser på som en «late bloomer».

Keepertalentet, som til daglig studerer statsvitenskap ved Høgskolen i Buskerud, er også kjent fra NRK og TV-serien «Nummer 1 – Norges største keepertalent». I dette TV-programmet lette de kjente fotballnavnene Frode Grodås og Stig Inge Bjørnebye etter Norges største keepertalent i alderen 15-17 år, og Hermann utmerket seg med en flott tredjeplass.

Jarle Finnestrand fra trenerteamet er strålende fornøyd med at DFK har fått på plass en  keeperduo, og har mye skryt å tildele deres nye keeper. – Det er fantastisk å ha en gutt som Hermann i klubben. Han er en referansespiller på de fleste områder og føyer seg inn i rekken over spillere vi har hentet til klubben i år med riktige holdninger, ferdigheter, profesjonalitet og væremåte. Hermann har mange kvaliteter og ikke minst så er han en skikkelig type! Han har vinnerskalle og setter store krav til seg selv og de rundt seg. En keeper av Hermann’s kaliber er fort vekk 12-15 poeng ekstra i 3.div. Dette er i utgangspunktet siste brikken som har falt på plass for årets sesong, men man skal heller ikke se bort fra at det fremdeles kan dukke opp en spiller eller to før seriestart!

Nå gleder vi oss til i morgen hvor vi er et tent DFK lag som skal vise oss fram, forteller en forventningsfull trener.

Del dette innlegget