Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Siste året med gutta for El Captino

Her setter Terje Larsen inn et viktig straffespark i toppkampen mot Hurum i 2000. Her er en hyllest til Kaptein Larsen som ble skrevet i 2003 

Etter 8 trofaste år på Kollen Road vil lagkaptein Terje Larsen etter endt sesong henge bort trøye nr.25 og legge fotballskoene på hylla. Åskollen FK vil med dette måtte ta farvel med en av klubbens største profiler gjennom historien, med mindre det blir opprykk til 3. divisjon..

Terje Larsen har spilt 131 kamper for Åskollen, skoret 54 mål, gitt 16 målgivende pasninger og har vært kåret til banes beste spiller 36 ganger. I 1995 ble han toppskorer med 22 mål, i 1997 fikk han innsatspremien og ble tildelt æresmedlemskap i klubben og i 2000 ble han kåret til årets spiller. Det er en høyt verdsatt spiller som nå er inne i sin siste sesong for klubben. Grunnen til at dette er Larsens siste sesong, er at han ønsker å bruke mer tid på familien og oppfølging av ungene.

Ekte Åskollengutt.

Det hele begynte i 1967 da en liten gladgutt ble født på Åskollen. Der bodde han bare i noen få år før familien flyttet til Rundtom. Terjes første møte med organisert fotball var på trening med Skiold på Tegleverkstomta som knøttespiller. Som 12 -åring flyttet Larsen videre til Konnerud, og der var det så mye snø at det ble lite fotball og mye ski. Først når han fylte 18 smeltet snøen såpass at han kunne legge bort Landsemskia med rottefellebindinger og begynne med fotball igjen. Men Konnerud IL var ikke rett fotballklubb for Terje, så da han i 94 fikk tilbud om å være med Løsengen og Ebbestad for å spille fotball i den nystartede klubben Åskollen, lot han seg ikke be to ganger. I denne klubben fant han seg til rette, og her ville han bli til han skulle legge fotballstøvlene på hylla.

Larsen trives godt i Åskollen FK. Han synes at miljøet er flott og at han spiller sammen med en kjempegjeng. Bortsett fra et tungt år i 96 hvor det var dårlig oppmøte på treninger og kamp, og hvor mange syntes å gi litt ‘blaffen’, har kapteinen vår bare positive inntrykk av gjengen fra alle disse årene. 96 var også et tungt år med dårlige sportslige resultater, Kollen holdt seg så vidt oppe i 6. divisjon, var bare 1 poeng fra å rykke ned. Hadde ikke året etter vært en stor snuopperasjon, spørs det ikke om karrieren hadde endt der.

Glad for kapteinsbindet.

Det å være lagkaptein har for Larsen vært et ærefult oppdrag som bare har vært hyggelig, samt en kilde til ekstra innsats: ”En kaptein må jo gå foran som et godt eksempel og gi alt!” Og Larsen har vært en populær kaptein blant gutta. Stort sett alltid blid, oppmuntrer i stedet for å kjefte på spillere og stiller opp og tar i et tak på dugnader. 

Som spiller vil Terje karakterisere seg selv som en kriger. Hans styrke er løping og innsats, men han synes han har hatt en positiv utvikling med Leiffen som trener. Larsen begynte som spiss, men ble flyttet ned som indreløper i Kollens 4-5-1 formasjon og har funnet seg godt til rette i denne formasjonen. ”Denne spillestilen er god og passer godt til spillerene våre”. Selv trives han på midten fordi han får brukt det han er god på. Det blir en del mål også, enten på hodet eller ved kriging i feltet. Sine favorittmedspillere på midten er Kay og Rune. Kay er flink til å løpe og veksle på oppgaver sammen med Larsen, mens Rune vinner dueller og er ballfordeler.

Håper på en god sesong.

Det å bli satt ut av laget er det verste Larsen vet, så hans personlige mål for sesongen er å tilkjempe seg fast plass ved å gjøre en god siste sesong. ”Det hadde vært en herlig avslutning, siden fjorårssesongen ikke var så bra”. Kapteinen har enda ikke glemt at han ble satt ut mot Liungen i fjor, noe som han opplevde som en stor personlig nedtur. Men kampen om plassen blir beinhard i år, og han har latt seg imponere av de nye juniorene. Men den som har imponert Larsen mest i år er Stephan. ”Stephan har en fantastisk stå på vilje, er seriøs og har lagt ned en god innsats i vinter med bl.a. å gå ned noen kilo”. I tillegg synes Larsen at keeperen har vist god utvikling.

Larsen ville avrunde intervjuet med å rose trenerteamet for flott opplegg, og spesielt Leiffen for kjempeinnsats. Kapteinen synes det er imponerende at treneren vår legger ned så mye arbeid og bruker så mye av fritiden på Åskollen FK uten å få betalt for det. ”Leiffen er dyktig og fortjener ekstra ros for innsatsen”. Videre regner Larsen med at det flotte opplegget til Kollen i år gjør at vi kommer til å kjempe i øvre halvdel av 4. divisjon.

Coach N om Larsen:

Terje Larsen har sammen med Henning Riise vært vår viktigste spiller siden vi i 97 prøvde å heve den ‘sukne’ Kollenskuta. Terje har vært den med flest treninger i denne perioden, ved siden av at han er en av få som har kjørt flere økter med egentrening opp gjennom disse årene. Larsen startet som spiss, men pga sine spisskompetanse ble han flyttet ned på midtbanen i 96. Og har etter dette herjet med med- og motspillere. Larsen har hatt en enorm utvikling siden 97. Med sin vilje, innsats og god kondisjon har han også de siste årene blitt en meget god fotballspiller både teknisk/taktiskt (selvom den ene vendingen hans gir meg grå hår ennå!!). Larsen har flere store kamper i den gule Kollendrakta, men han husker nok best den siste kampen mot Liungen i 2000, hvor han gjorde 4 scoringer. Leo Larsen har blitt toppscorer, årets spiller og er den som har nestflest kamper i Kollen.Terje har i alle disse årene vært kaptein, pga sin evne til å hele tiden ofre seg for laget, både på og utenpå banen. Han er en ledertype for alle i Kollen. Larsen har vært flaggskipet sammen med Vice Vice i Kollens seiersrekke i disse årene.

Del dette innlegget