Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Sir Alfie: Still going strong

Rullatorfotball kan være hardt og brutalt,  men «Alfie» får likevel godfølelsen!En av Old Boys lagets ivrigste, Alf Ole Aarseth, bidrar til klubbens 20-årsjubileum med høydepunkter fra «den eldre garde»: 

– Oldboyslaget til Åskollen FK så dagens lys i 2006. Vi måtte jo ha et alternativ til bydelens andre “gæmliser” i GIF, og mange beinharde lokalderbyer skulle da også bli spilt i oldboysserien mellom disse 2 lagene i årene som fulgte. Som innflyttet sunnmøring til bydelen midt på 90 tallet, og med rustne fotballsko som hadde stått på hylla i rundt 10-12 år, så passet et nystartet oldboyslag meg helt fint da det begynte å klø i fotballeggene igjen…Ble dratt med av kamerat Arve Andersen som var en av laglederne første sesongene, og har selvsagt ikke angret et sekund på det!

Se også uforglemmelige filmklipp på Youtube:

4banden Champions ruler

Juleølturneringen

Den harde kjernen
Først og fremst er oldboyslaget tuftet på å ha det moro og sosialt enten det er trening eller kamp. Selvsagt er det fortsatt 100% alvor når draktene er tredd på muskuløse kropper (som fyller draktene helt ut…), men uansett alltid med glimt i øyet . I disse årene som oldboyslaget har eksistert så er det et høyt antall spillere som har vært innom laget, men også en kjerne på noen gamle travere som fortsatt holder koken. Spillere som Richard Hagel, Fredrik Askjem, Jan Wendelborg og  Morten Lindal er vel blant de som har flest opptredener i OB drakta totalt sett, i tillegg til legenden Puma selvsagt, som i inneværende sesong har emigrert til en proffkarriere i svensk fotball.  Salget av rulletobakk har dermed gått opp over kjølen!

Kretsmestere
Resultatmessig har det gått litt opp og ned i disse årene, men jevnt over så har laget prestert godt i de fleste sesonger. De absolutte høydepunktene kom i sesongene 2008 og 2009 hvor vi ble kretsmestere i M34 serien 2 sesonger på rad. Halleluja! Det går fortsatt gjetord om avslutningsfesten etter det første KM, og de fleste KM-pins vi fikk utdelt av kretsens representant etter den avgjørende sluttkampen mot Steinberg, ligger igjen ute på byen ett sted..! Mye av utfordringene rundt laget til tross for et stort antall spillere på blokka, har vel vært å få til stabilt treningsfremmøte, samt å stille seg ivrig til tjeneste på bortekamper..Men dette er vel typiske trekk for de fleste oldboyslag, hvor mye er opplevd i hine hårde dager og ambisjonene ofte er diametralt motsatt av utviklingen på magemålet. I inneværende sesong har vi tatt konsekvensen av dette og stiller nå med 7’er lag i seriespillet. Sjuerfotball har nok kommet for å bli, og det er selvsagt helt greit når snittalderen har bikket godt over 40 og vel så det.

God følelse i mageregionen
Av enkeltresultater så må selvsagt seire i lokaloppgjørene mot GIF nevnes, det gir alltid en ekstra god følelse å gå seirende av banen i slike oppgjør. Det må nevnes at vi har trent mye sammen med GIF-gæmlisene i årenes løp, og forholdet er gemyttlig.  Ellers har alltid seire mot lag som DBK, Konnerud, Åssiden og Bødalen også vært ekstra tilfredstillende, og gitt en god følelse i mageregionen. Sosialt har den samme mageregionen fått mange gode opplevelser, både i form av mat og drikke. Et høydepunkt her var sommerfesten vi hadde for en del år tilbake hvor partytelt oppslått ved Kollen Road ble benyttet, og kokk og spiller Lars Strokirchen vartet opp med mat av meget høy klasse. Når vi da gode og mette av gourmet og øl utover natten “diktet opp” de utroligste skrytehistorier fra svunnen tid, akkompagnert av Prima Vera fra CD-spilleren, ja da kan jo festen ikke feile!
I de senere sesongene har “partyfikser” Tor Skjærvik stilt kåken sin til disposisjon for hyggelige sosiale oldboyssamlinger etter hver vårsesong, hvor grilling og enda flere rølehistorier er viktige ingredienser.

Tidenes Old Boys lag
Ser ikke ut til at selvtilliten avtar med årene i alle fall. Men som kjent er selvtillit viktig i fotball, det har et langt fotballiv lært oss.
I anledning 20-års jubileet til klubben er det på sin plass å sette opp et tidenes oldboyslag. Selvsagt en vanskelig oppgave, med så mange forskjellige spillere som har vært innom laget, og med mange ulike kvaliteter. Men noen har jo utmerket seg over flere år og fortjener plassen på et slikt lag i kraft av både sine fotballferdigheter og traveregenskaper, mens andre har imponert i kortere perioder for laget. Laget er satt opp i en 4-5-1 formasjon, som også er den varianten vi som oftest har spilt som elleverlag. Dette laget hadde nok spasert gjennom serien uten poengtap, garantert.
 
Keeper:   1. PUMA
Høyreback:   2. Arve Andersen, 
Midtforsvar  3. Bjørn Even Stabæk,  4. Jarle Finnestrand, 
Venstreback:  5. Svein Blokkhus 
Sentral midtbane:   6. Richard Hagel
Indreløpere:   7. Jan Wendelborg,  8. Kai Guddal
Høyre flanke:  9. Fredrik Askjem
Venstre flanke:  10. Martin Coon Andersen
Spiss:   11. Lars Chr Stokka

Del dette innlegget