Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Sandefjord FK2 – Drammen FK 0 – 2 (0-1)

27.05.13, Gamle Stadion: Sandefjord FK2 – Drammen FK 0 – 2 (0-1)
MÅL ASSIST DFKs 3 BESTE
0-1 (29′): Ola Narnor
0-2 (87′): Thomas Backe
Didrik Storskogen

Faramarz Nemati
Robel Hamde
Thomas Backe
Startoppstilling:
B.Thomas – R.Hamde, Ø.Bråthen, F.Nemati, P.Monga
S.H.Pryser, T.Backe, T.G.Johansen, K.Nguen – O.Narnor, D.Storskogen

Innbytte:
A.Isajev inn for Nguen (70′)

Drammen FK er i siget etter å ha beseiret Sandefjord 2-0 på bortebane. Med to seire på rad er plutselig DFK oppe på 3.plass på tabellen, kun 5 poeng bak Ørn Horten som overtok tabelledelsen etter kveldens runde. Bråthen/Ramsfjell kunne glede seg over stort spillemessig overtak og et mannskap som kjempet sammen i alle spillets faser.

For dette var Drammens kamp fra start til slutt. Jevnt over leverte gutta en god innsats både defensivt og offensivt, og slapp sjeldent hjemmelaget til sjanser. DFK produserte mye denne kvelden og spilte seg til mange gode avslutninger. På en av disse kom en fortjent ledelse som ble satt inn av toppscorer Ola Narnor. I en duell innenfor Sandefjords 16 meter kaster Storskogen seg frem og får taklet ballen videre til Narnor som kontant banker inn sin 9.scoring for sesongen.

Etter å ha spilt med bra trøkk hele 1.omgang, velger Drammenserne å legge seg litt lavere og spille med lavere risiko etter hvilen. Trenerne gir spillerne ros for å være disiplinerte og ta gode valg underveis. Samtidig var DFK gode til å trille ball, variere oppspillene og giftige på dødballer. I sluttminuttene fastsatte Thomas Backe sluttresultatet til 0-2 etter han plukket opp et avverget skuddforsøk på corner og sender ballen i nota via tverrliggeren.

Gledelig i dag var å se hvordan spillerne sammen løste arbeidsoppgavene på en glimrende måte. Hjemmelaget slapp ikke til, og produserte veldig få sjanser i mot. Den solide kollektive defensive jobbingen startet med spissene som jagde ball og forstyrret motstanderne i oppspillsfasen, mens midtbanen lå veldig riktig og vant de fleste dueller. Forsvaret var flinke til å dekke opp, ligge tett og ta riktige valg, noe som gjorde arbeidsforholdene til Sandfjordguttene svært vanskelige.

– Deilig med to seire på rad, jublet trenerteamet og var rause med superlativene da de skulle komme med en kommentar etter kampen. – I dag var vi veldig kollektive solide, utbrøt Bråthen strålende fornøyd mens makker Ramsfjell parerte med at vi nå bare har sett starten på hva DFK kommer til å utføre denne sesongen. – Vi har gode treningsuker om dagen med nærmest skadefri tropp og stor kamp om plassene, forklarer trenerene. – Nå må folk møte opp og støtte oss til mandagens hjemmekamp mot Flint, skyter Bråthen inn.

Del dette innlegget