Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Sande SK 2 – Åskollen FK 4-6

@Shahroz – Even K, Abdi A, Erjok A, Kai G (Jakob T) – Christian M, Nichlas K (Krisko), Jonas N – Memo, Sabir (Eivind L), Trym A (Damian M) – Magnus E

0 – 1, 17 min, Jonas N, Trym A (E)
1 – 1, 18 min Sande (K)
1 – 2, 33 min, Trym A, Jonas N (E)
2 – 2 51 min, Sande (selvmål)
2 – 3, 53 min, Eivind TL (str)
3 – 3, 56 min, Sande (E)
3 – 4, 68 min, Eivind TL (K)
3 – 5, 76 min, Eivind TL, Memo (E)
3 – 6, 81 min, Eivind TL, Memo (E)
4 – 6, 84 min, Sande (E)

Det ble en spennende kamp i Sande i kveld. Her bør Sande takke oss for sportslig opptreden og muligheten til å komme inn i kampen når de er totalt kjørte. 🙂 Vel, sålenge vi prøver å spille riktig Kollenfotball, så må vi tørre å mislykkes. Hvis ikke får vi ingen utvikling. Så får vi heller leve med litt unødvendig spenning i kampen.

Idag manglet vi keeper, men A-lags coach Shahroz stilte opp for unggutta. Nå var det et bevist valg å bruke Shahrozen, for da fikk vi benyttet oss av styrken hans med tidlig igangsetting bakfra. Og la det være nevnt med en gang. De to første målene vårestarter opp nettopp hos denne fotballkloke keeperen.

Kampen starter bra og Kollen tar grep med gode kombinasjoner, som vi ikke får omsatt til skikkelige målsjanser. Etter 12 minutter skaper vi en god overtallsituasjon på høyre kanten legenden Guddis, Comeback kid Melling og A-lagets toppscorer Memo. Resultatet av situasjonen ender i et innlegg. Sabir ruver høyest og kommer først på den, men ballen reddes på streken, returen plukker Trym opp, men også denne reddes på streken. Jonas plukker opp den 3’dje returen og setter den sikkert i lengste med mye folk foran målet.

Kun minuttet etterpå har vi corner, den avklares av Sande. Våre to bakerste bør ha kontroll, mann mot mann, men vi klarer å bomme på ballen i avklaringen og sender Sande spissen igjennom. Alene med keeperen gjør han ingen feil. 1-1.

1-2 målet kommer som nevnt av en igangsetting fra Manager Shhroz. Han blir satt under press av en Sande spiller med ballen i beina i egen boks. Kaldt og rolig kjører han en tuttis finte på seg selv, og sender Sande spissen rett i pølsebua. #klasse#hodekaldt. Han setter opp Abdi som slår opp på motsatt indreløper i Melling, Christian utfordrer på og vender over på motsatt indre løper til Jonas, han utfordrer på ytterste mann i 4ern innover i banen og legger ut igjen til kanten som kommer i 100 på et perfekt timet løp. Trym banker kula i motsatt hjørne. En scoring tatt ut av Kollen læreboka.

I pausen blir vi enige om å kjøre speilvendinger får å løse opp trange situasjoner som kan gi kontring imot, samt oftere true mellomrommet og bakrom mer rettvent. Dessverre tar det ikke mange minuttene før vi forærer Sande en scoring. I frispillingen bak velger vi å bruke keeper med en støttepasning, upresset. En offensiv Kollenkeeper er ute og møter ballen uten press, men tankene hans var tydelig allerede langt ute i neste trekk. Dermed ruller ballen under foten og inn i kassa. Heroisk sprint på 8 meter hjelper ikke, ballen ruller i kassa dessverre. 2-2. Her fikk den bakre stanga kjørt seg i duellen med Kollen keeperen.

Kollen gutta forsetter rulle opp angrep på angrep. Sande er nå langt unna noen muligheter. I vår front rekke har vi satt inn på lynet Eivind Lynet Larsen. Først finter Eivind seg forbi 2 Sande spillere og blir tatt. Straffa setter han selv. 3-2.

Så ruller Kollen igjen opp et perfekt timet angrep der løpene kommer som avtalt, i bølger. Angrepet ender opp på motsatt kant som legger inn. Memo er først på den, men keeper redder, returen kneer Eivind inn. 4-2

5-3 settes også av Eivind igjen, etter en vending som gir overtallsituasjon på vår venstre side med Christian, Memo og Krisko. Ballen ender hos Eivind, som banker til fra 16 m rett i krøsset. Alltid ledig i krøsset, som rutinerte Fredrik Gusrud sier.

Sande får et par reduseringer, blant annet på et langskudd fra 30 meter som går høyt, langt ….og daler ned i krøsset vårt.

En god kamp av Kollen, som idag viste tidvis frem klassiske Kollen angrep med frispilling i mellomrom, rettvendte indreløpere og en topp 3er som kommer på gode timende løp uten ball.

Herlig å se at søndagens formasjonsøkt som kun handlet om angrepsprinsipper, satt så godt.

Takk til Abdi som styrer butikken i bakreledd, Memo sitt uegoistiske og innsats. I tillegg det flott å få på plass rutinen til gamle Guddis og at Christian Melling var tilbake der han hører hjemme.

For en gamle trener var det også artig å ha sin gamle partner senior Melling med på linjen.

Og tilslutt må de 15 Kollen tilhengerne på motsatt side få skryt for god heiing og sikkert mange gode kommentarer!

Del dette innlegget