Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Reisebrev fra Kollen jentene

REISEBREV FRA DENMARK SOCCER FESTIVAL Av Martine Kløvjan Søndag, 20. juli: Klokken er 05:00 og jentene står spente utenfor Glassverket hallen. Det er søndag og vi er endelig klare for å kjøre buss ned til Ishøj, hvor Denmark Soccer Festival blir arrangert. Her skal vi spille fotball, sove og spise for de neste fire dagene. Det er en trøtt gjeng som går om bord i bussen. Vi drar innom Asker for å plukke opp et guttelag, G-92. Bussturen tar hele ti timer, men det går overraskende bra.


Da vi endelig hadde ankommet var det ikke rom for hvile. Vi tar med oss tingene våre, får tildelt et klasserom på en skole som ligger like ved banen og skifter – nå skal vi rett på trening! Det er en rolig men også dramatisk trening. Like før treningen er over spilles det lag, og det er her Martine Kløvjan uheldigvis klarer å tråkke over. Venstre ankelen er kraftig vridd og det bærer rett på sykehuset. Så mens Martine, Anniken og Jan kjører taxi dit, drar resten av gjengen i dusjen og rett på åpningsshowet etterpå. Det viser seg å ikke være noe brudd i ankelen. På sykehuset får vi telefon om at åpningsshowet ikke er veldig vellykket. Det er dårlig opplegg, men to av Kollenjentene har løsningen. Mari Kalmo og Kristine Martinsen kjører på med karaoke. Her framfører de ”Barbie Girl”, noe som får satt litt liv på publikumet.


Mandag, 21. juli Det er i dag cupen fyrer løs og jentene har sin første kamp mot BK Kick, et lag fra Sverige. De er gode og det blir en tøff kamp, men Åskollen klarer likevel å spille på samme nivå som motstanderne. Likevel ender resultatet dessverre med 0-2 til de svenske jentene. Åskollen er ikke veldig fornøyde. De var mye tøffere i duellene, noe som førte til at de gode tekniske ferdighetene deres kom enda bedre frem. Dette er den eneste kampen vår denne dagen. Senere på kvelden er det arrangert disko for deltagerne. De fleste av jentene drar og har det kjempemorsomt. Her shakes det hele kvelden og det er en svett gjeng med jenter som ankommer klasserommet halv tolv. Flere av jentene har virkelig fått kost seg denne kvelden. I tillegg til diskoteket er det et kjempefyrverkeri og vi har aldri sett noe lignende før – det varte lenge og var helt fantastisk fint!!
Tirsdag 22. juli I dag var det to kamper på programmet. Første kampen var mot Tsjekkia, FC Prerov, et skikkelig macho damelag. De var harde og gode, kanskje bedre enn vi hadde trodd. Vi får dessverre noen misforståelser innenfor 16-meteren og en straffe imot oss. Åskollen går på ennå en smell. Det ender med at vi taper 3-0. Nå må vi begynne å tro på oss selv og virkelig vise hva vi er gode for. Senere på dagen spiller vi kamp mot et engelsk lag, Daventry Ladies og endelig har vi klart å snu spillet. Etter å ha endret litt på lagspillingen klarer vi å samarbeide, spille ball og få til
mye bra spill. Kampen ender med seier, 3-1.

– 38 –
Onsdag 23. juli Denne dagen er det bare en kamp, en litt annerledes kamp. Vi skal spille mot et dansk lag som opprinnelig er et håndballag, SB50. Dette fikk vi også merke. De var harde i kroppen, men manglet ballkontroll. Stillingen var det ingenting å klage over, fordi vi får en målforskjell på hele 10 mål. 10-0 ble det. Her scorer blant annet Emily Oxford sine første mål for laget. Dette løfter virkelig stemningen i laget og vi kan juble. Når vi ikke spiller kamper bruker jentene mye tid på et kjøpesenter like vel skolen, nærmere bestemt på en butikk, Bilka. Her finner vi alt fra sko til XXXL supertruser til menn – alt til en veldig billig penge. Ellers benytter jentene tiden til å sove for å kunne samle opp krefter til kampene.
Torsdag 24. juli Vi kommer ikke i a-sluttspillet. Dette er vår siste dag i Danmark og vi spiller mot nok et Tsjekkisk lag, DFK Holesov. Vi spiller bra og vinner en velfortjent seier med stillingen 1-0. Nå er det bare en kamp som gjenstår og kanskje en av de viktigste. Vi må spille mot Liungen og da må vi knuse dem. Vi går ut på banen med akkurat denne innstillingen og gjør akkurat det vi må gjøre. Vi spiller bra og knuser Liungen likeså godt 2-0, Mari og Ida med hver sitt mål. Dette gir oss en seier i b-sluttspillet og alt i alt en 5.plass.
Åskollen er helt ok fornøyde, men skulle selvfølgelig ønske at vi kom til a- sluttspillet. Med alt tatt i betraktning er vi veldig fornøyde med cupen, fordi vi har hatt det kjempebra – noe vi alltid pleier å ha. Det var mange nye spillere som har vært med oss i år og de har tilpasset seg veldig bra. Vi er en sammensveisa gjeng som går godt i sammen, og vi gleder oss masse til seriestart.
FAKTA: Åskollen slo Liungen i B finalen i Soccer Festival, København. Åskollen oppnådde følgende resultater : Åskollen – Kick 0 – 2. Åskollen – Daventry ( England) 3 – 1. Åskollen – Petrov 0 – 3. Åskollen -SB 50 10 – 0. Åskollen Holesov 1 -0. Finalen : Åskollen – Liuingen 2 -0 (1 -0). 1 – 0 Mari Kalmo.2 – 0 Ida Nanger.

Del dette innlegget