Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Prince Monga (21) er på vei til Drammen FK

Prince Monga (21) er på vei til Drammen FK fra Lier IL.

Drammen er i ferd med å sikre seg et nytt backtalent i Prince Monga. Unggutten spilte i fjor 5.divisjon for Lier, mens foran 2012-sesongen stod valget mellom 3.divisjonsklubbene DFK eller Spa/Bra. Valget falt på Drammen da Prince oppfatter klubben som Buskeruds beste 3.divisjonslag med et ambisjonsnivå og seriøse spillere som kan hjelpe ham med å utvikle seg videre.

Prince har vokst opp i Nord-Norge og startet med fotball i Tromsø, men da han flyttet sørover ble det Lier IL som ble neste stopp. Der tok han del i samarbeidsklubbene Lier/Liungens satsning på G-16 og G-19 og ble sett på som en av de største talentene i sitt kull. Prince har også spilt futsal for Lier sammen med bl.a. Mads Hansen og Lars Sætra, og fikk med seg mange toppoppgjør i distriktets beste futsalklubb.

Prince er også en svoren Arsenal-tilhenger, og liker underholdende fotball. Selv trives han best på venstre kant, enten som back eller ving. Unggutten har god utholdenhet og er god i en mot en situasjoner. 

Trener Øystein Garborg omtaler Prince som en spennende kantspiller som vil bli satset på som back. Treneren har latt seg imponere av den stor utholdenheent og karakteriserer han som en moderne backtype som er flink til å jobbe både fremover og bakover på banen. Garborg har stor tro på unggutten og hevder han vil tilføre laget en ny dimensjon på venstresiden. Garborg peker også på nyervervelsens gode holdninger og seriøsitet. Gutten har et sterkt ønske om å bli god og DFK vil hjelpe ham til å utvikle seg. Garborg har stor tro på at Prince etter hvert kan ta steget høyere enn 3.divisjon.

Se videointervju av DFKs nye venstreback i videoavleseren på nettsidens forside.

Del dette innlegget