Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Pasta Joe på vei tilbake i på A-laget?

Drammen FK har for øyeblikket en utfordring med å sette sammen et keeperteam siden utleieavtalen med Strømsgodsets Borger Thomas er i ferd med å utgå og andrekeeper Marcus Andersson nettopp har blitt far og flyttet til Jessheim. Den sportslige ledelsen jobber med flere spennende alternativer, men spørsmålet er om disse rekker å komme på plass før høstsesongen sparkes i gang 30.juli. Trener Stian Ramsfjell går og håper på at Godset fornyer låneavtalen og lar Borger Thomas bli i DFK, samtidig som han ønsker seg inn flere keeper som kan danne et team. – Borger har levert godt de 3-4 månedene har vært hos oss. Han er en ekstremt holdningssterk fyr og er en fin type å ha i spillergruppa, skryter Ramsfjell. Treneren legger samtidig til at Thomas har veldig gode forutsetninger til å bli en toppkeeper og at det skal bli spennende å følge ham videre.

Med snart bare en uke til høstsesongen starter igjen har DFK knapt med tid til å finne en burvokter til bortekampen mot Tollnes. Hvis ikke alternativene det jobbes med blir klare, må klubben løse keeperproblematikken med å hente inn vikarer i interne rekker. Dette har trener Øystein Bråthen tatt konsekvensen av og inviterer klubbens keepere til prøvespill på A-lagstreningen søndag. Aktuelle kandidater kan være C-lagets Bilal Kawaja (bilde) og juniorkeeper Mathias Midtgård. Kawaja har gjort en god figur i 5.divisjon, mens unggutten Midtgård er et talent som allerede har fått vist seg godt frem på A-lagstreninger og har sittet på benken under flere av vårens A-kamper. Om DFK2 keeper i 4.divisjon dukker opp på søndagens trening for å vise seg frem vites ikke, men med 50 (!) innslupne mål så langt i år er det mulig han innser at det kanskje er like greit å ikke avbryte ferien!

Den aller heteste kandidaten til å bli vikariere mellom stengene er klubblegenden Stephan Jacobsson. «Pasta Joe», som han ble kalt i sine yngre dager, var fast innslag som burvokter den gangen klubben het Åskollen FK og holdt til i 4.og 5.divisjon. Jakobsson har vært igjennom et hardt treningsopplegg i vinter og har gjort comeback med spill for C-laget og old boys. – Jeg har fått helt treningsdilla og får bare ikke nok, forteller den rutinerte keeperen og legger ut om hvordan han har intensivert et skreddersydd opplegg med trekking av lastebildekk etter seg i en løye rundt Nordbykollen. – Et comeback for A-laget hadde vært kronen på verket denne sommeren, gliser Jacobsson som hevder at det vil gitt sine yngre konkurrenter en solid ripe i lakken. Opphavet til denne treningsiveren kom etter et veddemål med formann Jarle Finnestrand, og Jacobsson skulle gjerne sett at klubbformannen hadde satt kaffen i vrangstrupen med å få en melding om at Pasta Joe gjorde comeback på A-laget.  

En real outsider i keeperdebatten er nok en klubblegende i Johnny «Puma» Solberg. Mannen som aldri tøyer ut og varmer opp med en sigarett har på sine eldre dager flyttet ut av Norge for å spille fotball for svenske Melleruds IF. Etter en turbulent vårsesong har vissnok den gamle keeperkjempen brutt med den svenske klubben og dratt på en lang utenlandsferie, men da nyheten om at DFK trengte en keeperreserve kom ut ville ryktene ha det til at Solberg er på vei hjem igjen. Kanskje dukker han opp på treningsfeltet i morgen?

Med så mange alternativer vil det garantert bli en keeper å finne mellom stengene i bortekampen mot Tollnes. Spørsmålet er bare hvem som kommer til å stå der…! 

Del dette innlegget