Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Pasta Joe ledet Kollenskuta til seier mot Austad 2

Det var en bestemt gjeng som møttes på Marienlyst KG for å heve spillet etter et skuffende 3-3 resultat mot Graabein2 i seriepremieren. På forhånd visste vi at Austad hadde slått Strømsgodset3 10-3 og var et av de bedre lagene i avdelingen vår. Allikevel viste deg seg at Austad2 ikke var noen målestokk for b-gjengen denne ettermiddagen.

Følgende lag startet for Åskollen: Stephan J – Per Arvid – Stian A – Rune H – Cato L- Trajko – Fredrik A- Jarle F – David S – Ronny L – Fredrik O
Innbyttere: Rashid L (45 min for Trajko), Peter F (45 min for David S)
Allerede fra 1. spark på ballen viste Kollen seg som det laget som ville mest. I realiteten var det bare ett lag på banen og alt som var av sjanser ble produsert av Åskollen. Spillemessig var vi veldig gode på å variere breddespillet vårt. Oppspillsmessig var vi gode på å frispille bakfra og vi skapte veldig mange gode 2 mot 1 situasjoner på kant både i kombinasjon med indreløpet – ving og back – ving. I denne fasen av kampen produserer vi en del store sjanser men en god keeper hos Austad2, holder vertene inne i kampen. Etter å ha hatt full kontroll den første halvtimen, spiller Ronny L seg fri på venstrekanten etter 35 minutter, drar av 2 mann før han drar av keeper og setter ballen sikkert i mål. 1-0 til Kollen og en fortjent ledelse til pause.
I 2. Omgang blir vi enige om å holde fokuset oppe og fortsette å male på, og fortsette å nekte Austad å komme inn i kampen. Vi fortsetter spillet der vi slapp og dominerer alt som er av spill på banen. Austad kommer til en stor sjanse som dommeren unngår å blåse soleklar offside på, men Cato redder oppsiktsvekkende på hodet (!) på strek. På det påfølgende angrepet skaper vi en kjempesjanse etter gode bevegelser av indreløperne våre Peter og Fredrik A. Etter 65 minutter scorer Rashid når han plukker opp en løs ball etter innlegg fra Ronny og setter ballen sikkert i åpent mål. 2 minutter senere tråkler Trajko seg forbi 2 mann og setter ballen sikkert i mål bak en famlende keeper. Resten av kampen preges av mye kramper hos motstander og total dominans fra vår side.
Alt i alt gjør vi en veldig god kamp i dag. Kommunikasjonen er god, vi er gode på å variere spillet vårt og dagens midtbanedirigent Jarle styrer skuta med jernhånd. Vi kommer til mange gode sjanser, men en god keeper og lite avslutningstrening hos oss må ta litt av skylda. Likevel er det veldig gledelig å se hvordan vi spiller oss ut av farlige situasjoner med stoisk ro, løser offensive utfordringer og finner hverandre på. På det meste ble det talt 22 trekk i et angrep, noe som vitner om stort ballinnehav og evne til å gjøre hverandre gode.
I tillegg er det verdt å nevne at vi påførte Austad FK sitt 1. tap i historien. De har aldri tapt en obligatorisk kamp, og igjen har Åskollen klart å ta skalpen av et fotballag.
På torsdag venter Glassverket IF på Kollen Road klokken 20.00. Håper alle Kollen-supportere kjenner sin besøkelsestid og heier gutta frem til sambafotball og 3 sikre poeng!