Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Pasta Joe: -Drar gjerne en historie

Stephan «Pasta Joe» Jacobsson gleder seg til å gjenoppleve «Helikopteret» på 20-årslaget! Lørdag 16.november markerer Drammen FK / Åskollen FK sitt 20-års jubileum med en gedigen klubbfest. For å knappe ned på ventetiden har webredaksjonen invitert noen sentrale personer til å beskrive personlige høydepunkter fra klubbens historie som de vil dele med leserne.

I tillegg har de fått utfordringen med å sette opp hva de mener er tidenes lag i klubben vår. Turen har nå kommet til klubbens store «moromann» og eminente keeper: Stephan Jacobsson!

Jeg kom til klubben i det Herrens år 1997/98, som en korpulent, avdanket og mindre begavet fotball spiller. Dette skulle ikke forandre seg nevneverdig de neste seksten årene…!

Dog er det vel kanskje ikke riktig å bruke ordet fotballspiller, når det kommer til karer som meg selv. Ruud Gullit sa en gang; «Keepere er keepere fordi de ikke kan spille fotball». Det er kanskje et snev av sannhet i uttalelsene til denne hollandske fotballmaestroen.

Vel, uansett, jeg har fått være med på denne fantastiske reisen i ÅFK / DFK, noe jeg er både stolt av og glad for. Klubben har gjennom alle år vært unik, med tanke på kameratskap, samhold og sportslig suksess. I tillegg til å hente inn spillere fra øverste hylle på byens ledende vannhull, har også klubbens ledere vært dyktige til å sette sammen den rette mixen av sportslig talent og sosiale genier. Samlet sett har vi alle dratt lasset på vei oppover i seriesystemet, og inn på det lokale fotballkartet.

I tillegg til sportslig suksess på fotballbanen, står minner som Stabæks helikopter, Stensruds lidenskap for røff porno (i både filmformat og magazinform) og Leiffens evinnelige, lidenskapelige og kompromissløse bjeffing igjen som svært gode minner. Dette er historier jeg mer enn gjerne drar i gang på tjueårslaget. Og skulle det være noen tvil…. Stabæk bærer alltid med seg «filla» i sine moderne dressbukser. Det BØR bli et gjensyn, til glede for både gamle og nye DFKere!

I rundt tjue år har klubben vært unik, elsket og hatet. Jeg er svært ydmyk i forhold til at jeg har fått være en del av Kollen / DFK-sirkuset i alle disse årene.

Min drømmeellever;

Keepere: Thomas Gill / Lars Cramer

Forsvar: Bjørn Even Stabæk, Thomas Lie, Ronny Lian, Fredrik Askjem

Midtbane: Jørgen Flaatene, Faramarz Nemati, Thomas Backe, Cato Lauritsen, Amund Evensen

Angrep: Lars Christian Stokka

Del dette innlegget