Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Ørn og Jevnaker ute etter Pedersen

Det nyopprykkede 2.divisjonslaget Ørn Horten og Jevnaker, som er favoritt til å vinne vår 3.divisjonsavdeling, har begge forhørt seg med Christer Pedersen om en mulig overgang. Den tidligere toppspilleren, med kamperfaring fra Tippeligaen og Addecoligaen samt landslagsspiller i sandfotball, er smigret over interessen, men føler det er så mye spennende på gang i Drammen FK at han har valgt å bli værende. – Jeg ser på det som veldig positivt og hyggelig med interessen, sier Pedersen. – Jeg hadde en god prat med Ørn Horten og deltok på noen treninger, men etter hvert som det sportslige opplegget i Drammen ble rullet opp så ble fristelsen til å bli værende for stor.

Den nylig fylte 33 åringen har vært skadeforfulgt de siste par årene, og telte på knappene om han skulle fortsette med fotball etter forrige sesong. En røket akilles satte han helt på sidelinjen i 2012, og skaden voldet ham store problemer også året etter. Nå føler Pedersen seg endelig 100% igjen, og han er sulten på å komme tilbake for å vise at han fortsatt duger. – Jeg måtte gå i kjelleren og ta et oppgjør med meg selv i høst, forklarer den rutinerte herremannen. – Det var nå eller aldri, og jeg fant ut at jeg virkelig ville legge ned mye i potten for å kunne fortsette å prestere på fotballbanen.

Med potten mener Pedersen at han legger ned tid og krefter på å trene seg tilbake til sitt toppnivå fra den gangen han spilte høyere opp i divisjonene. – Jeg har ambisjoner om å spille meg inn på midtbanen i år, forklarer Pedersen. – Jeg vet det blir tøft, med alle de nye gode spillerne som har kommet til, men jeg er klar til å ta opp kampen. Pedersen legger også til at han synes det er veldig artig med alle de gode ungguttene som puster ham i nakken. – Det er helt rått, jeg tør påstå vi har 18 spillere som ville gått rett inn i startelleveren til et hvilket som helst annet tredjedivisjonslag. – Det vil nok bli mye rotering av spillerstallen i år, konkluderer han.

DFKs trenerteam er henrykt over at Pedersen er tilbake i god form og velger å bli i klubben. – Peder er veldig bra om dagen, en av våre beste og trener som aldri før, kommenterer hovedtrener Ramsfjell.

Formann og trener Jarle Finnestrand forteller at klubben er smigret over at DFK-spillere er attraktive for lag i 2.divisjon og topp 3.divisjon. – Det er moro for oss og moro for Pedersen at Ørn og Jevnaker har vist interesse. Heldigvis har Christer valgt å bli værende med oss i noe som ser ut til å bli en utrolig spennende sesong, sier klubbformannen. – Jeg er mektig imponert over det Christer viser oss om dagen. Han har gjort en kjempejobb for å komme tilbake etter skade og har i hele januar vært blant våre beste på trening. Med Pedersen får vi tilført masse rutine og smartness. Han er smart i det defensive spillet, har god balanse og er veldig fotballklok. – Og så må vi ikke glemme at han er god på dødball, skryter Finnestrand. Treneren er sikker på at Pedersen blir en viktig spiller i årets sesong og ser det som en stor fordel at han kan spille på flere plasser på banen i tillegg til at han er venstrebent. – Det føles godt at viktige kontinuitetsbærere som bl. a. Pedersen, Nemati, Molvær og Backe-brødrene fortsetter å bidrar i klubben og kan øse av sin erfaring til alle unggutta som kommer opp, avslutter Finnestrand.

Del dette innlegget