Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Nytt trenerteam er på plass

Drammen FK kan presentere et solid sportslig opplegg foran neste sesong. Fjorårstrener Stian Ramsfjell fortsetter og blir hovedtrener etter at Øystein Bråthen takket for seg. Med seg i trenerteamet får Stian en meget rutinert herremann i Harald Ramsfjell, samt ringreven Jarle Finnestrand. Målsettingen for sesongen er allerede satt: Drammen FK skal kjempe i toppen blant de 3 beste i avdelingen, vinne sin egen innendørsturnering Kollen Cup i januar og komme seg til 1.runde i Norgesmesterskapet! Nå håper Trenertrioen at spillerne de er i dialog med ser hvilket spennende år DFK har foran seg og dermed ha lyst til å ta del i opplegget.

Norgesrekord i korteste fotballpensjonist-tilværelse!

At DFK har fått knyttet til seg den meriterte treneren Harald Ramsfjell må regnes som et kupp. Ramsfjell har vært aktiv i treneryrket i snart 40 år, og har blant annet ledet Asker kvinners elitelag og ikke minst Strømsgodset i Tippeligaen (sammen med Einar Sigmundstad). Ramsfjell kjenner godt til klubben vår gjennom en årrekke med rivalisering mellom Konnerud og ÅFK/DFK. For  Konnerud har Ramsfjell bidratt i en årrekke som trener for herrelaget, damelaget og som formann. Drammen FK har ønsket å knytte til seg denne trenerressursen i over 10 år, men det var først da han valgte å «legge opp» og fotballpensjonere seg at han beit på kroken. DFKs hovedtrener Stian Ramsfjell er sønn av trenerpersonligheten, og da DFK måtte ut på trenerjakt lot Ramsfjell senior seg lokke. På første møte med spillergruppen kunne Harald melde at Ramsfjell junior er på god vei til å bli en meget god trener, og med litt tips kan han kanskje nesten bli like god som sin far…! Harald Ramsfjell kommer til å delta på 2 treninger i uken, men ønsket ikke å dele hovedansvaret med sin sønn. – Jeg har litt dårlig samvittighet for kona hjemme, så jeg får bidra i ukedagene og la helgene være hellige, forteller mannen som kan ha Norgesrekord i korteste fotballpensjonist-tilværelse etter å ha takket ja til DFK 24 timer etter han la opp.

Jarle Finnestrand vil også bidra på treningsfeltet og støtte oppunder hovedtrener Stian Ramsfjell. Finnestrand har i flere perioder tidligere i klubbens historie vært en del av A-lagets trenerteam og er en stor bidragsyter i gruppa. Også Finnestrand har takket ja til å bidra  på 2 treninger i uken, og sammen med far & sønn Ramsfjell danner han en meget sterk trenertrio foran 2014 – sesongen. Sist klubben hadde en trenertrio var i 2008. Da endte det som kjent med opprykk til 2.divisjon…!

Trøkk og engasjement som ingen andre er i nærheten av!
Hovedtrener Stian Ramsfjell er godt fornøyd med sitt nye trenerteam. – Det er ekstremt mye spennende på gang i DFK om dagen, noe som gjenspeiles også i årets TT, forteller han. Med Harald og Finta på plass er vi om mulig enda bedre forspent her enn i fjor, gliser hovedtreneren fornøyd. – Med Harald får vi bøttevis med kompetanse og erfaring.  Han kommer til å bidra der han er best, nemlig på feltet 2 ganger i uka. Jeg er meget happy med at han har latt seg lure over til en gammel erkefiende, og at vi får glede av hans engasjementet for å vinne fotballmatcher. Jarle vil også bidra og vi vil dermed ha flere coacher tilstede på ukas økter, forklarer Ramsjell junior. – Vi i TT ønsker i samarbeid med en meget spennende spillergruppe å skape ett trøkk og engasjement både på trening og i match som ingen andre i avdelinga skal være i nærheten av, erklærer hovedtreneren og gir samtidig et lite stikk til sine trenerkolleger i avdelingen.

Napper et visst sted…!
Formann og nå assistentrener for A-laget, Jarle Finnestrand gleder seg stort til sesongen starter: – Det er mye engasjement og vilje rundt Drammen FK om dagen, og vi går virkelig noen spennende uker i møte, avslører han. – Det er allerede nye spennende spillere klare for DFK og enda flere på vei inn. Når det gjelder TT for 2014 så er vi veldig glade for at Stian fortsetter. Han har imponert meg som trener. Stian kommer til å utvikle seg masse i tiden som kommer og vi er heldige som har han hos oss. I tillegg vil jeg si at vi har gjort et vanvittig scoop på trenersiden ved å få Harald Ramsfjell på plass. Han er en fantastisk fotballtrener med enorm kompetanse og ikke minst så er han en fantastisk person. Jeg har selv vært trener på Konnerud i mange år og vi har ofte trent lag samtidig. Da har jeg kunnet bivåne hvilket engasjement, hvilken kvalitet og god jobb Harald legger ned på hver eneste økt. Harald var mannen Leif Helge og jeg sleit med når vi kriget mot Konnerud for noen år siden og det var mange artige kommentarer som ble slengt i begge retninger..!  Det var en herlig tid med mange gode minner! Jeg har prøvd å lokke Harald til Drammen FK i flere år og endelig lykkes vi med å hente han. Selv skal jeg også være med å bidra på feltet og jeg gleder meg til å få jobbe sammen med Stian og Harald. Jeg skal bidra med det jeg kan og gleder meg til å skape engasjement, trøkk og forventninger. I tillegg så er det nok noen enkeltspillere som trenger litt ekstra oppfølging og som trenger å bli hvisket noen oppmuntrende eller motiverende ord i øret. Jeg gleder meg stort til sesongen starter og jeg kjenner allerede det napper et visst sted bare ved tanken…! forteller en ivrig Finnestrand.

Del dette innlegget