Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Nå sender vi utstyr til Kenya. From Åskollen with love!

Om Josphine Merisha Adhiambo:

Hun jobber til dagligdags som sykepleier innenfor psykisk helse og har engasjert seg i å starte opp et prosjekt i Kenya hvor hun ønsker å stifte et organisert idrettstilbud. I forbindelse prosjektet tok hun kontakt med Åskollen spiller og bekjent Loding Sekwat for å etterspørre muligheter for donering av sportsutstyr. Flere av Åskollen spillerne, i tillegg til klubben selv, engasjerte seg i å støtte formålet med sine bidrag av treningstøy og fotballsko.  

Dette forteller Josphine Merisha Adhiambo om prosjektet hun har startet opp og hvilken rolle bidrag av sportstøy og fotballsko har hatt så lang:

«Det er et nyoppstartet prosjekt i byen Kisuma i Kenya, med mål om å stifte et gratis organisert idrettstilbud til barn og unge. Jeg har valgt å starte opp et jentefotballag på grunn av stor lokal interesse. Det er dessverre svært få tilgjengelige tilbud til lokale, utover det folk selv tar initiativ til eller i regi av kroppsøving på enkelte skoler. Dette prosjektet holder til rundt slumområdet Nyalenda/Dunga så forståelig nok er ikke idrett generelt, eller kjøp av utstyr for de aktive, en prioritering da disse er veldig dyre.

Naturligvis skapte det donerte tøyet fra Åskollen FK stor lokalt engasjement og glede blant barna. Jeg hadde 25 gutter stående utenfor hjemmet som lurte på,” hva med oss? “, da det kun ble delt ut tøy og sko til jentene. Prosjektet er som nevnt i oppbyggingsfasen, men det er lagt opp til trening hver lørdag og søndag, inkludert et gratis måltid hver lørdag. Jeg har per nå bevisst valgt å begrense dette til 2 jentelag med 22 spillere, alder 16 -, til tross for stor interesse fra begge kjønn som vil delta. Dette på grunn av påtenkt non-profitt organisasjon og hvilke midler jeg har tilgjengelig. På sikt er målet å ha flere lag av begge kjønn slik at det er tilgjengelig for flere.

Del dette innlegget