Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Miguel gleder seg til seriestart

Miguel de Freitas er klar til serieåpning borte mot Halsen IF.

Fredag 8.april kl. 19.30 sparker serien i gang for Drammen FK i Larvik. Våre gutter gjester Halsen IF på Bergeskogen kunstgress. Vertene har hatt en god vinteroppkjøring og regnes for å være en outsider i 3.divisjon avdeling 4. Det unge mannskapet fra Farrisbyen har kvalifisert seg til 1.ordinære runde av NM ved å slå ut Urædd 2-0 og Jevnaker 3-0. Verdt å merke seg er deres 20-år gamle spiss som scoret hattrick i kvalik mot Jevnaker og regnes for å være et talent som scorer i bøtter og spann.

I år er det en spesiell sesong som venter i breddefotballen. Siden det blir en omlegging av seriesystemet neste sesong innebærer det at ingen lag fra 3.divisjon rykker opp. I år spilles det om retten til å fortsette i divisjonen neste sesong. Det er det kun de 4 beste lagene i avdelingen som automatisk får lov til. I tillegg blir de 8 beste lagene på 5.plass i avdeling 1-10 kvalifisert. Det vil si at over halvparten av lagene rykker ned til 4.divisjon! Tippeselskapet Betsson har stor tro på at Ready, Holmen, Åssiden og Halsen blir de 4 lagene som ender øverst på tabellen og beholder plassen i 3.divisjon. Drammen FK er tippet desidert sist med hele 150 i odds på avdelingsseier…!

Vår nye trener Miguel de Freitas er ærlig på at det vil bli en stor utfordring for DFK å holde seg i divisjonen. Med ny trener, ny spillestil og nesten helt nytt mannskap kommer serieåpningen litt i tidligste laget for Freitas. Portugiseren ble hyret i februar og har måtte bruke store deler av sesongoppkjøringen til å sette en stall. Først de siste ukene har den nye stallen fått trent sammen og startet relasjonsbygging. Freitas, som selv har vært keeper på høyeste nivå i hjemlandet, ønsker å innføre en mer Sør-Europeisk spillestil i DFK. Det betyr at laget skal ha en del ballinnhav, samtidig som de skal utnytte muligheter som byr seg offensivt. Til lokalavisen Drammens Tidende uttaler Freitas at «i fotball er det målene som teller, og vi må finne en balansegang på det å holde på ballen, samtidig vi skal fremover på banen». Med seg på linja har Freitas assistentene Shahroz Raja og Thomas Backe.

Mot Halsen leder Farra Nemati laget ute på banen med kapteinsbåndet rundt armen. Dette blir kapteinens kamp nr. 188 i sin 11.sesong for klubben siden han kom til ÅFK/DFK foran 2006-sesongen. Nemati er en av de trofaste som valgte å bli i klubben etter nedrykket fra 2.divisjon forrige år. Aldri før har vel kapteinen sett så mange nye fjes i stallen på en gang som i år. Mot Halsen har vi hele 8 debutanter for DFK i seriesammenheng: Martin Gundersen, Arkan Resul, Ajanthan Anantharuban, Damjan Flanjak, Govand Salah Hussein, Jackson Flomo Dequeemani, Jan Hugo Simonsen, Rikar Ghazi har alle kommet til oss i løpet av sesongen.

Vi sier tvi tvi og ønsker gutta lykke til i årets sesong.

Nå starter moroa!!!

Del dette innlegget