Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

– Mekanikeren som smører hjulene

Vi har hentet frem en artikkel fra 2006 om en klubbens viktigste bidragsytere igjennom historien: Rihardos/Mølby/»Danser med baller» Hagel. 

Spillere og trenere på Åskollen har høstet mange superlativer etter en flott gjennomført vårsesong for våre lag. Både A-, B-, og juniorlag kjemper i toppen i sine avdelinger. Bak resultatene finnes det også et styre og støtteapparater som jobber for fullt for å legge ting til rette og gi lagene de beste rammebetingelser å jobbe ut fra. En sentral person i dette arbeidet er klubbens sportslige og administrative leder Richard Hagel. Hagel er en stor ressursperson som legger ned enormt med tid og arbeide for at klubben skal lykkes med sine mål og utvikle seg videre. Som han selv sier: -Den som tenker smått oppnår smått!

Denne våren har vi sett mye til Åskollens spillere og trenere på nettsidene våre, og ofte med meget positiv omtale da det meste har rullet Åskollens vei om dagen. Alle involverte i klubben gleder seg over resultatene, men kan ikke gå i fella og tro at dette går på skinner av seg selv. For å lykkes på banen er det mange faktorer og ressurspersoner som legger ned enormt arbeid for tilrettlegge arbeidsbetingelsene for Åskollens lag. Klubbens styre har jobbet godt for å finne de rette løsningene både sportslig og sosialt for våre respektive lag, og det er i denne sammenheng klubbens store motor Richard Hagel står sentralt. Hagel er en av de som kanskje synes minst i Kollen systemet om dagen, men uten jobben han legger ned hadde arbeidsoppgavene vokst på de sportlige ansvarlige for hvert enkelt lag, og dermed kunne de ikke legge ned like mye arbeid i det sportslige. Som primus motor tar denne klubbgiganten av seg fleste administrative oppdrag i løpet av sesongen og følger opp alt fra trenere, lagledere og spillerutvikler.

Formann Jarle Finnestrand omtaler Hagel som «Grovarbeideren med feinsmecker-fingrene», og utdyper dette på følgende måte: – Richard er uten tvil en av klubbens aller viktigste personer, om ikke den viktigste. Han passer på alt og alle og noen ganger litt flere enn han bør. Åskollen FK skal være sjeleglade for hans innsats, engasjement og ikke minst hans evne til å få ting gjort. Han tar på seg mye arbeid, kanskje litt for mye noen ganger. Men det er kun fordi han vil at vi andre i Kollen skal ha det bra og at han vil noe med den kjære gutteklubben vår. Richard er utrolig målrettet, strukturert og har en evne til alltid å få det som han vil. Han har utrolig mange gode ideer, er kreativ, løsningsorientert og utrolig ansvarsbevisst. Dette kommer stort sett Åskollen FK tilgode. Han tenker stort og det er også noe som er med på å utvikle klubben vår videre. Han har nok innsett at pga den jobben han gjør i kulissene så går dette også utover hans egne sportslige prestasjoner.Richard er nå blitt en av playmakerne på vårt old boys lag, men med litt trening så hadde gutten vært mer enn god nok til å spille fast på vårt b-lag. Jeg vet at dette nok er litt tungt å svelge, ihvertfall når han kan se sin kompis på snart 40 herje på A-lags treningene…:-) Finnestrand avslutter med følgende hilsen: – Stå på videre kompis, uten deg så hadde vi aldri vært der vi er i dag!


A-lagstrener, Leif Helge Nordahl, beskriver Hagel som «Mekanikeren som smører hjulene i Åskollen FK». Nordahl forteller videre: – Richard påtar seg mange arbeidsoppgaver og sitter med en finger i det meste, som for eksempel å koordinere klubbens første fotballskole, jobben mot krets og Drammensfotballen og ikke minst har Richard nå påtatt seg ansvaret med å jobbe mot sponsorer. Dette er fryktlig tung jobb, mange skal kontaktes og følges opp. Allerede har han gjort en strålende jobb her og som i de fleste sammenhenger setter han seg ikke små målsetninger. Han sier som de sier på Anfield Road. ”Den tenker smått oppnår smått.” Uten slike ressurspersoner som Hagern ville ikke en klubb som Åskollen FK kunne lykkes, hans meninger og handlinger er rettet mot at klubbens spillere skal kunne få best mulig rammebetingelser til å prestere på matta. Og skulle det dukke opp oppgaver som trenger en jobb gjennomført står han alltid først i køen for å ta ansvar. Så vi bør alle være klar over at det ligger mange timer jobb i bakkant for at vi som spillere og trenere skal kunne lykkes på banen. Nordahl avslutter med følgende hilsen: – Stå på Hagern og forsett med å tenke stort!!

I en samtale med Nyhetsredaksjonen forteller hovedpersonen selv, Richard Hagel, at han er svært fornøyd med Åskollens lag denne vårsesongen. – Generelt har alle våre lag gjort det bra, med unntak av Old Boys hvor intensjonen kun er å ha det gøy. Vi er fornøyd med at satsningslagene er der vi ønsker at de skal være, nemlig med og kjemper i toppen av tabellen, forteller Hagel. – Jeg er imponert over hva A-laget har vist. De har til tider spilt meget god angrepsfotball samtidig som de har vært meget gjerrig i forsvar. Det virker som dyktige spillere og trenere har funnet den rette formelen som gjør det svært spennende å følge med utover. Videre tilføyer Hagel at han også er imponert over B-laget som kjemper i toppen av 6.divisjon og ligger an til opprykk. – Det hadde vært viktig med et opprykk for å gi en bedre rekrutteringplattform og et tilbud til våre nestbeste, utdyper Hagel. – Jeg må også få si at det er flott at juniorlaget ble nr.3 i vårsesongen og kvalifiserte seg til videre 1.divisjonsspill på høsten.

Om sine arbeidsoppgaver forteller den sportslige og administrative lederen at det er mye å gjøre for tiden. Han har ansvaret for den daglige driften, noe som innbefatter ansvar for kontrakter, overganger og kommunikasjon mellom klubb, krets, kommune og forbund. I tillegg er han samtalepartner og nærmeste overordnende til trenerteamene. Videre er den opptatt lederen også ansvarlig sammen med A-lagets trenerteam for å kartlegge eventuelle nye spillere som kan komme til klubben. Åskollens store ressursperson har med andre ord nok å henge fingrene i, noe han takler med bravur og godt humør.

Del dette innlegget